
Een verdacht plekje op de huid?
Zo aan het eind van een mooie zomer hebben we vaak weer een mooie gebruinde huid. En als we de voorspellingen van klimaatdeskundigen mogen geloven, zullen de zomers in de toekomst alleen maar warmer worden. Maar dat de zon ook negatieve effecten op de huid kan hebben, is inmiddels ook ruimschoots bekend. Vaak verbranden en jezelf niet goed beschermen met zonnebrandcrème maken dat de huid op latere leeftijd kan ontaarden. En omdat we de laatste decennia massaal op vakantie gaan naar de zon, verschuift de leeftijd waarop dit gebeurt ook naar steeds jonger.
Eenvoudig te behandelen
De zonbeschadigingen die de huid kan ondergaan, variëren van simpele pigmentvlekken, via het veel voorkomende basaal cel carcinoom (BCC) tot aan melanomen toe. Met name het BCC komt tegenwoordig zeer vaak voor, vooral bij mensen met een van nature licht huidtype. Het is een vorm van huidkanker die eigenlijk alleen plaatselijk groeit en dus ook in principe niet uitzaait. Vaak zijn het plekjes die vanzelf ontstaan en niet meer weggaan, soms jeuken en korstjes maken die af en toe bloeden. Als ze vroeg ontdekt worden, zijn BCC’s goed en relatief eenvoudig te behandelen en daar komt de expertise van de plastisch chirurg om de hoek kijken.
De meest geschikte behandeling
Kliniek Voorne Putten NCPC (Nederlands Centrum voor Plastische Chirurgie) heeft specialisten van zowel de huidtherapie als de plastische chirurgie, die getraind en zeer ervaren zijn in het herkennen en eventueel behandelen van door de zon veroorzaakte huidafwijkingen. De combinatie van huidtherapie en plastische chirurgie is ook uniek te noemen: beide specialismen versterken elkaar en leren van elkaar. Zo zijn de patiënten altijd verzekerd van een goed advies en kan de meest geschikte behandeling worden gestart. Dat hoeft namelijk niet altijd meteen een operatie te zijn. Ook laserbehandeling is vaak mogelijk en voor de patiënt veel minder ingrijpend. Om die reden kijken huidtherapeute en plastisch chirurg ook vaak samen naar de patiënt om meteen de juiste diagnose te kunnen stellen en een hinderlijke wachttijd zo veel mogelijk te voorkomen.
Laat ernaar kijken en er wat aan doen
Zeer lage drempel
Nu is gelukkig niet elke verandering van de huid ook meteen huidkanker. Het gros van de afwijkingen zal goedaardig zijn. Toch is het bij twijfel verstandig om er door een ervaren specialist naar te laten kijken. Kliniek Voorne Putten heeft daar een zeer lage drempel voor en kan de patiënt vaak ook gerust stellen. Ook de huisarts is trouwens vaak goed toegerust om naar huidafwijkingen te kijken. Bij twijfel zal deze waarschijnlijk ook gemakkelijk naar een specialist verwijzen. En als eenmaal toch de diagnose ‘BCC’ is gesteld, zal Kliniek Voorne Putten snel handelen en de behandeling, die vaak een kleine operatie inhoudt, uitvoeren. De plastisch chirurgen van de kliniek zijn hierin opgeleid en hebben jarenlange ervaring op dit gebied, zodat er ook een cosmetisch fraai resultaat kan worden behaald en de patiënt niet achterblijft met ontsierende littekens; een veilig en geruststellend gevoel.
De specialisten van Kliniek Voorne Putten NCPC staan graag voor je klaar!
-
Iedere maand is daar weer dat moment. Weer ongesteld… Je bent dus nog steeds niet zwanger, terwijl je zó uitkijkt naar de komst van een kindje.
-
Hooikoorts, ook bekend als allergische rhinitis, kan een vervelende en ongemakkelijke aandoening zijn. Het wordt veroorzaakt door een allergische reactie op stuifmeel en andere allergenen in de lucht, zoals schimmelsporen en huidschilfers van huisdieren. Gelukkig hebben we enkele tips voor je uitgezocht om de symptomen van hooikoorts onder controle te houden.
-
De HPV-vaccinatie: we horen er veel over en landelijk is er zelfs een campagne gestart. Maar waar staat ‘HPV’ nu eigenlijk voor?
-
Ben had al jaren last van eczeem. De plekken bevonden zich vooral op zijn voeten en de binnenkant van zijn knieën. Plekken die voor de buitenwereld niet zichtbaar waren. Veel mensen wisten niet eens dat hij er last van had.
-
Als een baby een te strakke tongriem en/of lipband heeft, kan dit voor functionele problemen zorgen. Bij de baby kan zich dit uiten in bijvoorbeeld problemen met eten en drinken, en bij de moeder in problemen rond het geven van borstvoeding.
-
Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten verslechtert, wat kan leiden tot stijfheid, pijn en vermindering van de beweeglijkheid van het gewricht. Hoewel er geen remedie is voor artrose, kan revalidatie wel helpen bij het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het verminderen van de pijn.
-
Je zult het maar te horen krijgen: ‘Je zult ermee moeten leren leven’. Daar zit je dan met je rugpijn of hoofdpijn, pijn in je knieën of voeten, je depressie of slaapproblemen. Je bent vastgelopen in het reguliere circuit en niemand schijnt je te kunnen helpen.
-
Wist je dat maar liefst 57% van alle mensen ooit met voetproblemen te maken krijgt? Grote kans dat jij dus ook weleens pijnlijke voeten hebt gehad.
-
Je voeten zijn de basis van je lichaam.
-
Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen.