Eindelijk écht van je klachten af!
Zucht, voel je wéér die pijn in je knie, schouder, rug of nek. Wanneer je pijnklachten niet vanzelf wegtrekken, stap je vaak naar de fysiotherapeut. Maar wat doe je als die jouw klachten ook niet kan verhelpen? Dan probeer je Dorntherapie!
Nu iets doen
Als je al een langere poos last hebt van klachten in je rug of gewrichten, dan hebben je dokter of fysiotherapeut misschien het volgende tegen je gezegd: ‘Je moet er maar zien mee te leren leven’. Maar je hoeft niet bij de pakken neer te gaan zitten: er is écht iets aan te doen!
Beenlengteverschil
Wist je dat veel klachten in je rug en gewrichten kunnen voortkomen uit een beenlengteverschil? Een beenlengteverschil ontstaat doordat de kop van het dijbeen wat uit het heupgewricht zakt. Door verkeerde houdingen en gewoontes kunnen de pezen en banden van je ene heup meer uitrekken en zakt de kop van het dijbeen wat uit het heupgewricht, waardoor er een beenlengteverschil ontstaat.
Klachten
Een beenlengteverschil kan leiden tot verschillende chronische klachten, zoals:
- Scoliose
- Klachten in je lage rug
- Heupklachten
- Kniepijn
- Voetproblemen
- Darm- en blaasproblemen
- Nekklachten
Scheef heiligbeen
Het beenlengteverschil kan er ook voor zorgen dat je heiligbeen scheef gaat staan. Het gevolg: spanning en pijn in allerlei delen van je lichaam. Deze spanning kan tot allerlei klachten leiden, waaronder bekkenstabiliteit en bekkenscheefstand, ischias en klachten in je rug en schouders, maar ook tot hoofdpijn en migraine.
Dorntherapie kan jou afhelpen van al je pijnklachten
Dorntherapie
Tijdens de Dorntherapie kan het beenlengteverschil op een eenvoudige manier worden gecorrigeerd. Na controle op eventuele scheefstand, gebeurt deze correctie op een zachte manier. Je beweegt hierbij één arm of been, terwijl de therapeut met de duimen op een voorzichtige manier de heup of de wervels weer op zijn plaats zet. Door het gelijktijdig bewegen van de lichaamsdelen, worden de spieren eventjes afgeleid, waardoor het terugbrengen van wervels en gewrichten naar de juiste plek op een zachte wijze kan plaatsvinden.
Zacht en pijnloos
Na de wervelkolom en de nekwervels zijn ook de gewrichten in schouder, elleboog, pols en vingers aan de beurt. Ook wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor je doorbloeding beter wordt. De gehele Dornmethode is veilig en absoluut niet pijnlijk, maar juist zacht én ontspannend.
Ontspannende massage
Na de behandeling met de Dornmethode kan de Breussmassage worden gegeven. Deze ontspannende rugmassage heeft een diepe werking. De olie verwarmt de huid en dringt diep door. Na de behandeling zul je je heerlijk ontspannen voelen én je verlicht voelen van je pijn.
Klachtenvrij
Wil jij af van die vervelende klachten? Richard van De Oosterse Hand kan jou helpen je snel weer beter te voelen. Samen met jou wordt een plan opgesteld voor een gerichte behandeling, dat aansluit op jouw wensen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.