klachten

Eindelijk écht van je klachten af!

Zucht, voel je wéér die pijn in je knie, schouder, rug of nek. Wanneer je pijnklachten niet vanzelf wegtrekken, stap je vaak naar de fysiotherapeut. Maar wat doe je als die jouw klachten ook niet kan verhelpen? Dan probeer je Dorntherapie!

Nu iets doen

Als je al een langere poos last hebt van klachten in je rug of gewrichten, dan hebben je dokter of fysiotherapeut misschien het volgende tegen je gezegd: ‘Je moet er maar zien mee te leren leven’. Maar je hoeft niet bij de pakken neer te gaan zitten: er is écht iets aan te doen!

Beenlengteverschil

Wist je dat veel klachten in je rug en gewrichten kunnen voortkomen uit een beenlengteverschil? Een beenlengteverschil ontstaat doordat de kop van het dijbeen wat uit het heupgewricht zakt. Door verkeerde houdingen en gewoontes kunnen de pezen en banden van je ene heup meer uitrekken en zakt de kop van het dijbeen wat uit het heupgewricht, waardoor er een beenlengteverschil ontstaat.

Klachten

Een beenlengteverschil kan leiden tot verschillende chronische klachten, zoals:

  • Scoliose
  • Klachten in je lage rug
  • Heupklachten
  • Kniepijn
  • Voetproblemen
  • Darm- en blaasproblemen
  • Nekklachten

Scheef heiligbeen

Het beenlengteverschil kan er ook voor zorgen dat je heiligbeen scheef gaat staan. Het gevolg: spanning en pijn in allerlei delen van je lichaam. Deze spanning kan tot allerlei klachten leiden, waaronder bekkenstabiliteit en bekkenscheefstand, ischias en klachten in je rug en schouders, maar ook tot hoofdpijn en migraine.

Dorntherapie kan jou afhelpen van al je pijnklachten

Dorntherapie

Tijdens de Dorntherapie kan het beenlengteverschil op een eenvoudige manier worden gecorrigeerd. Na controle op eventuele scheefstand, gebeurt deze correctie op een zachte manier. Je beweegt hierbij één arm of been, terwijl de therapeut met de duimen op een voorzichtige manier de heup of de wervels weer op zijn plaats zet. Door het gelijktijdig bewegen van de lichaamsdelen, worden de spieren eventjes afgeleid, waardoor het terugbrengen van wervels en gewrichten naar de juiste plek op een zachte wijze kan plaatsvinden.

Zacht en pijnloos

Na de wervelkolom en de nekwervels zijn ook de gewrichten in schouder, elleboog, pols en vingers aan de beurt. Ook wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor je doorbloeding beter wordt. De gehele Dornmethode is veilig en absoluut niet pijnlijk, maar juist zacht én ontspannend.

Ontspannende massage

Na de behandeling met de Dornmethode kan de Breussmassage worden gegeven. Deze ontspannende rugmassage heeft een diepe werking. De olie verwarmt de huid en dringt diep door. Na de behandeling zul je je heerlijk ontspannen voelen én je verlicht voelen van je pijn.

Klachtenvrij

Wil jij af van die vervelende klachten? Richard van De Oosterse Hand kan jou helpen je snel weer beter te voelen. Samen met jou wordt een plan opgesteld voor een gerichte behandeling, dat aansluit op jouw wensen.

Datum: 29 december 2017