heilpraktiker

Heilpraktiker verlost

Karin had vreselijke pijnscheuten in haar arm. Die helse zenuwpijn kwam vanuit haar schouder en beperkte haar behoorlijk in haar bewegingen. Tegen simpele handelingen als aan- en uitkleden kon ze al ontzettend opzien, omdat de pijn dan helemaal niet te harden was.

Nekhernia

Een aantal jaren geleden was Karin geopereerd aan een nekhernia en onlangs had haar behandelend arts opnieuw een hernia in haar nek geconstateerd. Het leek erop dat een tweede operatie de enige remedie was om van haar klachten af te komen.

Heilpraktiker

“Karin zag een nieuwe operatie helemaal niet zitten en vroeg daarom aan haar arts of hij het goed vond dat ze zich eerst door mij zou laten behandelen”, vertelt heilpraktiker Wemeltje Eising. “Daar had hij geen bezwaren tegen, mits er maar niet gekraakt zou worden. Ik ben blij dat Karin zich tot mij gewend heeft, want inmiddels is ze klachtenvrij. Zonder operatie!”

Pijn is energie

Als een nekhernia door een operatie verholpen wordt, ontstaat er soms na verloop van tijd opnieuw een nekhernia. “Dat is ook niet zo verwonderlijk, want bij een operatie wordt dikwijls de kracht uit de nek weggesneden”,  weet Wemeltje. “Ik zie hier vaker cliënten met klachten als die van Karin. Ze zijn in het reguliere circuit vastgelopen, maar een heilpraktiker kan zeker een uitkomst zijn!”

Stress

Zenuwpijnen in de arm, ernstige bewegingsbeperking en vaak een slijmbeursontsteking in de schouder. Soms is de oorzaak een nekhernia of flinke overbelasting, maar er kunnen ook zenuwen bekneld zijn geraakt door een extreme spierspanning die vaak door stress veroorzaakt wordt.

Rechtzetten

“Het eerste wat ik altijd doe, is de onderrug en de bekken rechtzetten. Dat klinkt misschien raar, maar daardoor valt er gelijk al heel veel spanning van de nek af. Pijn is simpelweg een teveel aan energie. Die energie hevel ik met behulp van elektro-acupunctuur via meridianen over naar de andere arm en dan trekt er al meteen een groot deel van de pijn weg’, aldus Wemeltje.

Klachtenvrij door heilpraktiker

“Die meridianen/energiebanen staan met allerlei organen in verbinding”, vervolgt Wemeltje haar verhaal. “De meridianen die over je armen lopen, staan bijvoorbeeld in verbinding met je darmen en je longen. Dat is ook de reden dat je bij darmklachten of wanneer je veel rookt last van je arm kunt krijgen met heftige zenuwpijnen, bewegingsbeperking en een slijmbeursontsteking tot gevolg.’

Onstekingsremmers

De behandelingen ondersteun ik daarom vaak met homeopathische ontstekingsremmers. Het is ontzettend dankbaar werk want je ziet al heel snel verbetering. Karin was na acht sessies helemaal van haar klachten af.’

Datum: 30 november 2017