Heilpraktiker verlost
Karin had vreselijke pijnscheuten in haar arm. Die helse zenuwpijn kwam vanuit haar schouder en beperkte haar behoorlijk in haar bewegingen. Tegen simpele handelingen als aan- en uitkleden kon ze al ontzettend opzien, omdat de pijn dan helemaal niet te harden was.
Nekhernia
Een aantal jaren geleden was Karin geopereerd aan een nekhernia en onlangs had haar behandelend arts opnieuw een hernia in haar nek geconstateerd. Het leek erop dat een tweede operatie de enige remedie was om van haar klachten af te komen.
Heilpraktiker
“Karin zag een nieuwe operatie helemaal niet zitten en vroeg daarom aan haar arts of hij het goed vond dat ze zich eerst door mij zou laten behandelen”, vertelt heilpraktiker Wemeltje Eising. “Daar had hij geen bezwaren tegen, mits er maar niet gekraakt zou worden. Ik ben blij dat Karin zich tot mij gewend heeft, want inmiddels is ze klachtenvrij. Zonder operatie!”
Pijn is energie
Als een nekhernia door een operatie verholpen wordt, ontstaat er soms na verloop van tijd opnieuw een nekhernia. “Dat is ook niet zo verwonderlijk, want bij een operatie wordt dikwijls de kracht uit de nek weggesneden”, weet Wemeltje. “Ik zie hier vaker cliënten met klachten als die van Karin. Ze zijn in het reguliere circuit vastgelopen, maar een heilpraktiker kan zeker een uitkomst zijn!”
Stress
Zenuwpijnen in de arm, ernstige bewegingsbeperking en vaak een slijmbeursontsteking in de schouder. Soms is de oorzaak een nekhernia of flinke overbelasting, maar er kunnen ook zenuwen bekneld zijn geraakt door een extreme spierspanning die vaak door stress veroorzaakt wordt.
Rechtzetten
“Het eerste wat ik altijd doe, is de onderrug en de bekken rechtzetten. Dat klinkt misschien raar, maar daardoor valt er gelijk al heel veel spanning van de nek af. Pijn is simpelweg een teveel aan energie. Die energie hevel ik met behulp van elektro-acupunctuur via meridianen over naar de andere arm en dan trekt er al meteen een groot deel van de pijn weg’, aldus Wemeltje.
Klachtenvrij door heilpraktiker
“Die meridianen/energiebanen staan met allerlei organen in verbinding”, vervolgt Wemeltje haar verhaal. “De meridianen die over je armen lopen, staan bijvoorbeeld in verbinding met je darmen en je longen. Dat is ook de reden dat je bij darmklachten of wanneer je veel rookt last van je arm kunt krijgen met heftige zenuwpijnen, bewegingsbeperking en een slijmbeursontsteking tot gevolg.’
Onstekingsremmers
De behandelingen ondersteun ik daarom vaak met homeopathische ontstekingsremmers. Het is ontzettend dankbaar werk want je ziet al heel snel verbetering. Karin was na acht sessies helemaal van haar klachten af.’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.