hoofdpijn

Hoofdpijn? Tackel je klachten met reflexologie!

Tussen de middag voel je je ineens heel erg vermoeid. Ook lijkt het net alsof er de hele tijd lichtflitsen voor je ogen dansen. Waar de zeurende pijn in je hoofd nu nog stilletjes op de achtergrond sluimert, weet je dat die straks in alle hevigheid losbarst. En ja hoor: nog vóór het avondeten lig jij al op bed. De lichten uit, de gordijnen dicht en een plastic teil naast je voor als je van de misselijkheid moet overgeven. Je bent allang voorbij het stadium dat een paracetamolletje helpt. Het enige wat jij nu kunt doen, is je ogen sluiten en zo goed mogelijk die vervelende hoofdpijn uitzitten. Of is er misschien toch nog een andere oplossing?

Hoofdpijn: wat is het?

Zo’n één op de twintig Nederlanders heeft er elke dag last van: hoofdpijn. Aan hoofdpijn kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Vaak is het onschuldig en gaat het vanzelf weer over. Maar het kan ook een symptoom zijn van een aandoening zoals migraine. Hier horen de symptomen die zijn beschreven in de inleiding bij. Naast migraine is spanningshoofdpijn een bekende vorm van hoofdpijn. Deze vorm herken je aan een steeds terugkerende, zeurende pijn aan beide kanten van je hoofd. Het lijkt alsof er een strakke band om je hoofd zit. De oorzaak van deze vorm van hoofdpijn is niet per se spanning, al kan dit wel een trigger zijn, net zoals weinig water drinken, stress en een teveel aan cafeïne bekende triggers van hoofdpijn zijn.

Wist jij dat reflexologie helpt tegen hoofdpijn en migraine?

Hoofdpijn weetjes

Wist je dat..

  • bijna 5% van de Nederlanders bijna elke dag last heeft van (een vorm van) hoofdpijn?
  • 15% van de Nederlanders kampt met de aandoening migraine?
  • 1 op de 5 van de Nederlanders minstens één dag per week last heeft van spanningshoofdpijn?

Heb jij regelmatig hoofdpijn?

Dan heb je vast al van alles gedaan om er weer vanaf te komen. Voldoende naar buiten, eens een raampje open zetten, gezond eten, genoeg water drinken, lekker bewegen, ontspanning en zorgen voor een goede nachtrust. Maar soms kun je – zonder aanwijsbare reden – maar last blijven hebben van die vervelende zeurende en bonkende pijn in je hoofd. Misschien ben je zelfs al naar de huisarts geweest, en kon die ook niets vinden. En meer of andere medicijnen gebruiken – zoals je kreeg voorgeschreven – doe je ook liever niet. Heb je al weleens aan reflexologiebehandelingen gedacht?

Reflexologie: wat is het?

Reflexologie (ook wel: voetreflexologie) is een zachte therapie die ervan uitgaat dat alle organen, klieren en lichaamsdelen corresponderen met bepaalde plaatsen op de voeten en handen. Door een voetreflexmassage is het mogelijk om lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten te behandelen. Door een behandeling worden de organen gestimuleerd, en zal de blokkade die aan jouw hoofdpijn ten grondslag ligt, verdwijnen. Net als ieder mens ben jij uniek. Daarom worden de behandelingen op maat gemaakt. Hierin draait het om wie jij bent en wat jij nodig hebt – jouw klachten vormen de leidraad. Voordat we aan de slag gaan, luister ik eerst goed en aandachtig naar jouw verhaal. Ook kijk ik naar andere factoren die kunnen meespelen bij je klacht, zoals je voeding en je leefstijl. Door middel van deze persoonlijke aanpak krijgt jouw zelfherstellend vermogen een boost, waardoor jouw lichaam en geest ontdekken wat zij nodig hebben. Je zult hierdoor aanzienlijk minder last krijgen van jouw hoofdpijn, en je een stuk meer ontspannen en minder gestrest voelen.

Datum: 20 juni 2019