Hoofdpijn? Tackel je klachten met reflexologie!
Tussen de middag voel je je ineens heel erg vermoeid. Ook lijkt het net alsof er de hele tijd lichtflitsen voor je ogen dansen. Waar de zeurende pijn in je hoofd nu nog stilletjes op de achtergrond sluimert, weet je dat die straks in alle hevigheid losbarst. En ja hoor: nog vóór het avondeten lig jij al op bed. De lichten uit, de gordijnen dicht en een plastic teil naast je voor als je van de misselijkheid moet overgeven. Je bent allang voorbij het stadium dat een paracetamolletje helpt. Het enige wat jij nu kunt doen, is je ogen sluiten en zo goed mogelijk die vervelende hoofdpijn uitzitten. Of is er misschien toch nog een andere oplossing?
Hoofdpijn: wat is het?
Zo’n één op de twintig Nederlanders heeft er elke dag last van: hoofdpijn. Aan hoofdpijn kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Vaak is het onschuldig en gaat het vanzelf weer over. Maar het kan ook een symptoom zijn van een aandoening zoals migraine. Hier horen de symptomen die zijn beschreven in de inleiding bij. Naast migraine is spanningshoofdpijn een bekende vorm van hoofdpijn. Deze vorm herken je aan een steeds terugkerende, zeurende pijn aan beide kanten van je hoofd. Het lijkt alsof er een strakke band om je hoofd zit. De oorzaak van deze vorm van hoofdpijn is niet per se spanning, al kan dit wel een trigger zijn, net zoals weinig water drinken, stress en een teveel aan cafeïne bekende triggers van hoofdpijn zijn.
Wist jij dat reflexologie helpt tegen hoofdpijn en migraine?
Hoofdpijn weetjes
Wist je dat..
- bijna 5% van de Nederlanders bijna elke dag last heeft van (een vorm van) hoofdpijn?
- 15% van de Nederlanders kampt met de aandoening migraine?
- 1 op de 5 van de Nederlanders minstens één dag per week last heeft van spanningshoofdpijn?
Heb jij regelmatig hoofdpijn?
Dan heb je vast al van alles gedaan om er weer vanaf te komen. Voldoende naar buiten, eens een raampje open zetten, gezond eten, genoeg water drinken, lekker bewegen, ontspanning en zorgen voor een goede nachtrust. Maar soms kun je – zonder aanwijsbare reden – maar last blijven hebben van die vervelende zeurende en bonkende pijn in je hoofd. Misschien ben je zelfs al naar de huisarts geweest, en kon die ook niets vinden. En meer of andere medicijnen gebruiken – zoals je kreeg voorgeschreven – doe je ook liever niet. Heb je al weleens aan reflexologiebehandelingen gedacht?
Reflexologie: wat is het?
Reflexologie (ook wel: voetreflexologie) is een zachte therapie die ervan uitgaat dat alle organen, klieren en lichaamsdelen corresponderen met bepaalde plaatsen op de voeten en handen. Door een voetreflexmassage is het mogelijk om lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten te behandelen. Door een behandeling worden de organen gestimuleerd, en zal de blokkade die aan jouw hoofdpijn ten grondslag ligt, verdwijnen. Net als ieder mens ben jij uniek. Daarom worden de behandelingen op maat gemaakt. Hierin draait het om wie jij bent en wat jij nodig hebt – jouw klachten vormen de leidraad. Voordat we aan de slag gaan, luister ik eerst goed en aandachtig naar jouw verhaal. Ook kijk ik naar andere factoren die kunnen meespelen bij je klacht, zoals je voeding en je leefstijl. Door middel van deze persoonlijke aanpak krijgt jouw zelfherstellend vermogen een boost, waardoor jouw lichaam en geest ontdekken wat zij nodig hebben. Je zult hierdoor aanzienlijk minder last krijgen van jouw hoofdpijn, en je een stuk meer ontspannen en minder gestrest voelen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.