Inzicht in je eigen medische gegevens
Het digitale patiëntenportaal van Spijkenisse Medisch Centrum geeft patiënten inzicht in hun medische gegevens, afspraken en uitslagen. Op mijn.spijkenissemc.nl kan er veilig worden ingelogd met de DigiD-code met SMS en de DigiD app.
Medisch gegevens
Via het digitale portaal kun je jouw persoonlijke gegevens bekijken en onder andere geplande afspraken, radiologieverslagen en onderzoeksuitslagen inzien (bloed en urine). Ook kun je medicijnen die door zorgverleners van Spijkenisse Medisch Centrum zijn voorgeschreven raadplegen. Bij de inrichting van het portaal is rekening gehouden met laaggeletterdheid: er is extra aandacht besteed aan eenvoudige uitleg.
Gegevens inzien
Wat kun je nu inzien?
- Jouw persoonlijke gegevens
- Geplande en historische afspraken
- Je medisch dossier met onder andere een overzicht van medicijnen, uitslagen van bloed en urine, radiologie-uitslagen en brieven.
- Nieuwe medische gegevens zijn direct na je bezoek aan de arts zichtbaar in je dossier. Uitzondering zijn uitslagen van het laboratorium en röntgen. Deze zijn na zeven dagen zichtbaar.
- Vragenlijsten, bijvoorbeeld pre-operatieve screening
Het inzien van je eigen medische gegevens wordt steeds makkelijker
Uitbreiding portaal 2019
Bestuurder Paul van der Velden: ‘Met het digitale patiëntenportaal zet Spijkenisse Medisch Centrum een belangrijke stap richting de toekomst. Het portaal wordt in 2019 verder uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Zo worden bijvoorbeeld meer digitale vragenlijsten toegevoegd die de patiënt ter voorbereiding op een afspraak kan invullen.’
Vragen en informatie
Op de pre-operatieve screening zijn vrijwilligers aanwezig om je te helpen met het invullen van de digitale vragenlijsten. Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met het afsprakenbureau via 0181-658333 op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.
Hoe kun je inloggen?
Inloggen is heel eenvoudig. Dit kan direct via mijn.spijkenissemc.nl, via de website www.spijkenissemc.nl of via de DigiD-app. Het patiëntenportaal opent in een beveiligde omgeving. De gegevens zijn dus niet voor anderen in te zien.
- Ga naar mijn.spijkenisse.nl of klik op de knop ‘patiëntportaal’ op www.spijkenissemc.nl.
- Log in met DigiD met SMS of via de DigiD-app.
- Nu kun je jouw medische gegevens en afspraken inzien.
- Heb je nog geen DigiD met SMS? Vraag deze dan aan via www.digid.nl.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.