Op weg naar optimale gezondheid
Jennifer Steevensz is eigenaresse van Praktijk Vitaal en Gezond. Ze richt zich hier op voedingsgeneeskunde en orthomoleculaire therapie. Aan ons vertelt Jennifer alles over haar passie, visie en dromen!
Optimale gezondheid
Zelf weet ik als geen ander hoe het is om niet goed in je vel te zitten. Deze situatie heeft me dan ook geïnspireerd om zelf een zoektocht te beginnen naar optimale gezondheid en vitaliteit. Het is nu mijn doel om mensen te laten inzien dat ze niet hoeven blijven rondlopen met allerlei klachten. Ook als je het gevoel hebt dat je alles al hebt geprobeerd, is er vaak een oplossing te vinden die je klachten aanzienlijk vermindert of zelfs laat verdwijnen.
Orthomoleculair therapeut
Om zo veel mogelijk kennis op te doen over het onderwerp heb ik hard gewerkt aan mijn eigen ontwikkeling. Hiervoor heb ik veel opleidingen gevolgd, van orthomoleculair therapeut kPNI tot darmexpert. Ook heb ik me gespecialiseerd op het gebied van voeding, de darmen, vitaliteit en stresscounceling. Daarnaast heb ik me verdiept in het onderwerp orthemoleculaire therapie. Deze vorm van behandeling richt zich erop dat de juiste stoffen, de juiste plek in je lichaam bereiken.
Bewustwording
Een groot onderdeel van mijn consulten is dan ook de bewustwording op het gebied van voeding. Voeding kan een wereld van verschil maken en de juiste keuzes zijn essentieel voor je gezondheid. Door mijn passie voor koken heb ik dit ontdekt en ben ik weer op een gezond en vitaal pad terecht gekomen. Nu deel ik mijn passie graag met anderen, maar het is wel belangrijk dat mensen hierbij zelf de regie in handen nemen. Ik voorzie je graag van de juiste voorlichting en adviezen, maar ook in de toekomst maken de juiste keuzes het verschil.
Voeding kan een wereld van verschil maken en de juiste keuzes zijn essentieel voor je gezondheid
Suikers
Optimale gezondheid gaat wel verder dan beweging en goede voeding alleen en ik vind het bijzonder dat ik mensen kan helpen bij het proces van bewustwording. Naast één-op-één consulten, geef ik ook interactieve workshops die bijdragen aan de bewustwording van het effect van jouw keuzes op je gezondheid. Ook is er een workshop die zich richt op kinderen. De vele suikers die zich in voedingsmiddelen bevinden, zijn voor velen een valkuil. Door kinderen er op jonge leeftijd bewust van te maken, kun je ze later een hoop ellende besparen. Je kunt het geluksgevoel dat je van suiker krijgt, ook op andere, gezondere manieren bereiken!
Darmflora-analyse
Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik ook werkzaam als therapeut bij Mymicrozoo. Hier kun je een analyse laten maken van je darmflora. Aan de hand van zo’n analyse kan ik een plan maken om de diversiteit van je darmflora te verhogen en je goede darmflora laten groeien. Hierdoor neemt je minder goede flora vanzelf af!
Gezonde, vitale jij
Toekomstdromen heb ik genoeg. Sowieso wil ik mijn kennis blijven uitbreiden zodat ik op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen rondom voedingsgeneeskunde. Ook blijven er leuke uitdagingen op mijn pad komen. Zo ben ik onlangs gevraagd om als voedings- en darmexpert mee te werken aan een onderzoek van de Hogeschool van Gezondheidswetenschappen in Gent. Resultaten die uit dit onderzoek komen, kan ik gelijk weer toepassen in mijn praktijk. Op die manier kan ik samen met mijn cliënten nog beter toewerken naar dat ene doel: een gezonde en vitale jij!
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.