Support bij stress
Verkoudheid en griep (om van ‘dat andere’ maar te zwijgen) zijn virussen en het is aan onze witte bloedcellen om snel op de infectie te reageren, zodat we kunnen herstellen en afweer kunnen opbouwen. Gelukkig zijn er veel middelen die deze reactietijd van onze immuuncellen helpen verbeteren
Meest krachtige kruid
Astralagus is de echte winnaar in deze categorie. Astragalus, ook wel de vlezige hokjespeul, is een van de meest krachtige kruiden op aarde, al is het de wortel waar het echt om draait. Al meer dan 2000 jaar wordt het kruid gebruikt in China en het Westen volgt momenteel razendsnel. Je kunt het preventief gebruiken als extra boost voor je immuunsysteem. Het is wel zo krachtig dat het afgeraden wordt terwijl je ziek bent, omdat de koorts dan juist hoger kan oplopen. Astragalus werkt niet alleen door immuuncellen te activeren, maar ook door zich als een lijm te binden aan ziekteverwekkers. Hierdoor worden de ziektekiemen ‘op hun plek’ gehouden, zodat de immuuncellen hun werk kunnen doen.
Adaptogeen
Astragalus is een adaptogeen kruid. Dit zijn kruiden die zich aanpassen aan de behoeften van ons lichaam. Adaptogenen verhogen ons aanpassingsvermogen (adaptatie) aan allerlei stressvolle omstandigheden, door het immuunsysteem te kalmeren wanneer er te veel activiteit is en te activeren juist wanneer dit nodig is.
Krachtige longen
Astragalus is een echt longkruid! Longkruiden verbeteren de ademhaling door zowel de longspieren te versterken als slijmvorming te verminderen. Omdat Astragalus het immuunsysteem sterk verhoogt, kunnen ziektekiemen in het longgebied sneller onschadelijk gemaakt worden. Dit maakt het een krachtig wapen in de strijd tegen virale longaandoeningen, longontsteking, COPD en het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Met een enorme concentratie aan werkzame stoffen is deze krachtige virusdoder en luchtwegondersteuner letterlijk en figuurlijk een verademing!
Astralagus helpt bij de verminderde weerstand!
Hartfunctie
Astragalus ondersteunt de hartspier door de kracht van het hart te versterken en de output van het hart te verbeteren. Ook werkt Astragalus bloedvatverwijdend en licht bloedverdunnend.
Anti-aging
Behalve dat Astralagus intern dus veel goed doet, helpt het ook nog met ons uiterlijk. Ons DNA geeft namelijk opdracht tot celdeling. Dit gebeurt tot het uiteindelijk rafelt. Aan het eind van het DNA zitten kapjes die we telomeren noemen. De vergelijking met telomeren als nestel wordt weleens gemaakt: is het plastic kapje kapot, dan rafelt de veter. We zien dit bijvoorbeeld aan de kraaienpootjes en grijze haren die kunnen ontstaan naarmate we ouder worden. Astragalus remt dit proces. Langere telomeren betekent meer DNA en minder rimpels!
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.