weerstand

Support bij stress

Verkoudheid en griep (om van ‘dat andere’ maar te zwijgen) zijn virussen en het is aan onze witte bloedcellen om snel op de infectie te reageren, zodat we kunnen herstellen en afweer kunnen opbouwen. Gelukkig zijn er veel middelen die deze reactietijd van onze immuuncellen helpen verbeteren

Meest krachtige kruid

Astralagus is de echte winnaar in deze categorie. Astragalus, ook wel de vlezige hokjespeul, is een van de meest krachtige kruiden op aarde, al is het de wortel waar het echt om draait. Al meer dan 2000 jaar wordt het kruid gebruikt in China en het Westen volgt momenteel razendsnel. Je kunt het preventief gebruiken als extra boost voor je immuunsysteem. Het is wel zo krachtig dat het afgeraden wordt terwijl je ziek bent, omdat de koorts dan juist hoger kan oplopen. Astragalus werkt niet alleen door immuuncellen te activeren, maar ook door zich als een lijm te binden aan ziekteverwekkers. Hierdoor worden de ziektekiemen ‘op hun plek’ gehouden, zodat de immuuncellen hun werk kunnen doen.

Adaptogeen

Astragalus is een adaptogeen kruid. Dit zijn kruiden die zich aanpassen aan de behoeften van ons lichaam. Adaptogenen verhogen ons aanpassingsvermogen (adaptatie) aan allerlei stressvolle omstandigheden, door het immuunsysteem te kalmeren wanneer er te veel activiteit is en te activeren juist wanneer dit nodig is.

Krachtige longen

Astragalus is een echt longkruid! Longkruiden verbeteren de ademhaling door zowel de longspieren te versterken als slijmvorming te verminderen. Omdat Astragalus het immuunsysteem sterk verhoogt, kunnen ziektekiemen in het longgebied sneller onschadelijk gemaakt worden. Dit maakt het een krachtig wapen in de strijd tegen virale longaandoeningen, longontsteking, COPD en het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Met een enorme concentratie aan werkzame stoffen is deze krachtige virusdoder en luchtwegondersteuner letterlijk en figuurlijk een verademing!

Astralagus helpt bij de verminderde weerstand!

Hartfunctie

Astragalus ondersteunt de hartspier door de kracht van het hart te versterken en de output van het hart te verbeteren. Ook werkt Astragalus bloedvatverwijdend en licht bloedverdunnend.

Anti-aging

Behalve dat Astralagus intern dus veel goed doet, helpt het ook nog met ons uiterlijk. Ons DNA geeft namelijk opdracht tot celdeling. Dit gebeurt tot het uiteindelijk rafelt. Aan het eind van het DNA zitten kapjes die we telomeren noemen. De vergelijking met telomeren als nestel wordt weleens gemaakt: is het plastic kapje kapot, dan rafelt de veter. We zien dit bijvoorbeeld aan de kraaienpootjes en grijze haren die kunnen ontstaan naarmate we ouder worden. Astragalus remt dit proces. Langere telomeren betekent meer DNA en minder rimpels!

Datum: 06 april 2022