Vaak verkouden? Versterk je weerstand met E.E.N.-therapie
Je eet gezond, slaapt de aanbevolen acht uur en bent regelmatig in de sportschool te vinden. Desondanks lijk je wel chronisch verkouden te zijn. Je hoest en niest wat af en bent enorm vatbaar voor ieder virusje dat heerst. Met het oog op het aankomende griepseizoen – en de huidige pandemie – kan je weerstand dus wel een boost gebruiken. Herkenbaar? Denk dan eens aan E.E.N.-therapie.
Causaal verband
Wanneer we ziek zijn, denken we vaak aan een direct causaal verband. Door het vochtige, koele weer is je lichaam kwetsbaarder geworden. Omdat je een tijdje ongezond hebt gegeten, kreeg je niet genoeg vitaminen binnen. Nadat je die snotterige peuter knuffelde, heb je een griepje opgelopen. Maar vaak is er meer aan de hand in je lichaam. Het loont dan om wat dieper te kijken.
Onderbewustzijn
Maar liefst 95% van alle klachten komen namelijk vanuit het onderbewuste. In het celgeheugen zitten vaak ervaringen opgeslagen die nog niet goed zijn verwerkt, zoals stress en verlies, maar ook andere onbewuste trauma. Hoewel dit misschien wat zweverig klinkt, is het eigenlijk heel logisch. Een stressvolle of emotionele periode heeft immers ook invloed op je fysieke gezondheid. Hoe vaak worden mensen niet ziek door psychische problemen, zonder dat de arts hier een aanleiding of concreet bewijs voor kan vinden? Stress en trauma veroorzaken namelijk allerlei blokkades, waardoor het lichaam niet optimaal kan functioneren. Het lichaam raakt uit balans en wordt dus sneller ziek.
Innerlijke signalen
Elk symptoom dat je ervaart is een teken van het lichaam. Het vertelt je dat je uit balans bent en dat je actie moet ondernemen om je gezondheid op peil te houden. E.E.N.-therapie leert je daarom open te staan voor innerlijke signalen en weer te vertrouwen op jezelf. Pas wanneer je écht gaat luisteren naar je lichaam, sta jij weer in verbinding met je onderbewustzijn en krijg je toegang tot de onderliggende oorzaak.
E.E.N.-therapie
E.E.N.-therapie staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Hier komen alle geneeskundige systemen in feite samen. Uit alle medische takken wordt het beste gehaald: van Westerse natuurgeneeskunde tot Oosterse geneeskunde en traditionele Chinese geneeskunde. Waar de moderne Westerse geneeskunde zich vooral bekommert om het lichaam, gaat E.E.N uit van holistische principes. Dat wil zeggen dat er gekeken wordt naar het totaalplaatje om zo lichaam, geest en bewustzijn weer in balans te brengen.
Stress en trauma veroorzaken namelijk allerlei blokkades
Opsporing verzocht
De therapeut werkt vanuit de energie en gaat zo op zoek naar de oorzaak op het niveau van het bewustzijn en het onderbewustzijn. Via het meridiaansysteem en chakrasysteem kunnen blokkades en verstoringen opgespoord en hersteld worden. De behandeling bestaat uit een uitgebreid lichamelijk en psychisch onderzoek, waarbij onder andere de spieren en pols aan bod komen. Op deze manier wordt er een holistische diagnose gesteld en wordt er niet alleen gekeken naar fysieke symptomen en oorzaken.
Diverse therapieën
Vervolgens worden diverse therapieën gecombineerd om klachten te behandelen, zoals regressietherapie, ontspannings- en ademhalingstherapie en handreflextherapie. Nadat er een diagnose is gesteld, stelt de therapeut een op maat gemaakte behandeling samen om de onderliggende oorzaak te behandelen. Er wordt dus altijd gezocht naar een oplossing die niet alleen het symptoom bestrijdt, maar het probleem bij de wortel aanpakt.
Ontmoet Judith
Wil jij ook een sterkere weerstand opbouwen en afrekenen met jouw terugkerende klachten? E.E.N.-therapeute Judith van der Knaap van Praktijk Epione gaat graag samen met jou op ontdekkingstocht om jouw herstellende kracht terug te vinden. Zo wordt het genezend vermogen van het lichaam versterkt en voel je je weer fysiek en mentaal in balans.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.