weerstand

Vaak verkouden? Versterk je weerstand met E.E.N.-therapie

Je eet gezond, slaapt de aanbevolen acht uur en bent regelmatig in de sportschool te vinden. Desondanks lijk je wel chronisch verkouden te zijn. Je hoest en niest wat af en bent enorm vatbaar voor ieder virusje dat heerst. Met het oog op het aankomende griepseizoen – en de huidige pandemie – kan je weerstand dus wel een boost gebruiken. Herkenbaar? Denk dan eens aan E.E.N.-therapie.

Causaal verband

Wanneer we ziek zijn, denken we vaak aan een direct causaal verband. Door het vochtige, koele weer is je lichaam kwetsbaarder geworden. Omdat je een tijdje ongezond hebt gegeten, kreeg je niet genoeg vitaminen binnen. Nadat je die snotterige peuter knuffelde, heb je een griepje opgelopen. Maar vaak is er meer aan de hand in je lichaam. Het loont dan om wat dieper te kijken.

Onderbewustzijn

Maar liefst 95% van alle klachten komen namelijk vanuit het onderbewuste. In het celgeheugen zitten vaak ervaringen opgeslagen die nog niet goed zijn verwerkt, zoals stress en verlies, maar ook andere onbewuste trauma. Hoewel dit misschien wat zweverig klinkt, is het eigenlijk heel logisch. Een stressvolle of emotionele periode heeft immers ook invloed op je fysieke gezondheid. Hoe vaak worden mensen niet ziek door psychische problemen, zonder dat de arts hier een aanleiding of concreet bewijs voor kan vinden? Stress en trauma veroorzaken namelijk allerlei blokkades, waardoor het lichaam niet optimaal kan functioneren. Het lichaam raakt uit balans en wordt dus sneller ziek.

Innerlijke signalen

Elk symptoom dat je ervaart is een teken van het lichaam. Het vertelt je dat je uit balans bent en dat je actie moet ondernemen om je gezondheid op peil te houden. E.E.N.-therapie leert je daarom open te staan voor innerlijke signalen en weer te vertrouwen op jezelf. Pas wanneer je écht gaat luisteren naar je lichaam, sta jij weer in verbinding met je onderbewustzijn en krijg je toegang tot de onderliggende oorzaak.

E.E.N.-therapie

E.E.N.-therapie staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Hier komen alle geneeskundige systemen in feite samen. Uit alle medische takken wordt het beste gehaald: van Westerse natuurgeneeskunde tot Oosterse geneeskunde en traditionele Chinese geneeskunde. Waar de moderne Westerse geneeskunde zich vooral bekommert om het lichaam, gaat E.E.N uit van holistische principes. Dat wil zeggen dat er gekeken wordt naar het totaalplaatje om zo lichaam, geest en bewustzijn weer in balans te brengen.

Stress en trauma veroorzaken namelijk allerlei blokkades

Opsporing verzocht

De therapeut werkt vanuit de energie en gaat zo op zoek naar de oorzaak op het niveau van het bewustzijn en het onderbewustzijn. Via het meridiaansysteem en chakrasysteem kunnen blokkades en verstoringen opgespoord en hersteld worden. De behandeling bestaat uit een uitgebreid lichamelijk en psychisch onderzoek, waarbij onder andere de spieren en pols aan bod komen. Op deze manier wordt er een holistische diagnose gesteld en wordt er niet alleen gekeken naar fysieke symptomen en oorzaken.

Diverse therapieën

Vervolgens worden diverse therapieën gecombineerd om klachten te behandelen, zoals regressietherapie, ontspannings- en ademhalingstherapie en handreflextherapie. Nadat er een diagnose is gesteld, stelt de therapeut een op maat gemaakte behandeling samen om de onderliggende oorzaak te behandelen. Er wordt dus altijd gezocht naar een oplossing die niet alleen het symptoom bestrijdt, maar het probleem bij de wortel aanpakt.

Ontmoet Judith

Wil jij ook een sterkere weerstand opbouwen en afrekenen met jouw terugkerende klachten? E.E.N.-therapeute Judith van der Knaap van Praktijk Epione gaat graag samen met jou op ontdekkingstocht om jouw herstellende kracht terug te vinden. Zo wordt het genezend vermogen van het lichaam versterkt en voel je je weer fysiek en mentaal in balans.

Datum: 28 juli 2020