
Vaak verkouden? Versterk je weerstand met E.E.N.-therapie
Je eet gezond, slaapt de aanbevolen acht uur en bent regelmatig in de sportschool te vinden. Desondanks lijk je wel chronisch verkouden te zijn. Je hoest en niest wat af en bent enorm vatbaar voor ieder virusje dat heerst. Met het oog op het aankomende griepseizoen – en de huidige pandemie – kan je weerstand dus wel een boost gebruiken. Herkenbaar? Denk dan eens aan E.E.N.-therapie.
Causaal verband
Wanneer we ziek zijn, denken we vaak aan een direct causaal verband. Door het vochtige, koele weer is je lichaam kwetsbaarder geworden. Omdat je een tijdje ongezond hebt gegeten, kreeg je niet genoeg vitaminen binnen. Nadat je die snotterige peuter knuffelde, heb je een griepje opgelopen. Maar vaak is er meer aan de hand in je lichaam. Het loont dan om wat dieper te kijken.
Onderbewustzijn
Maar liefst 95% van alle klachten komen namelijk vanuit het onderbewuste. In het celgeheugen zitten vaak ervaringen opgeslagen die nog niet goed zijn verwerkt, zoals stress en verlies, maar ook andere onbewuste trauma. Hoewel dit misschien wat zweverig klinkt, is het eigenlijk heel logisch. Een stressvolle of emotionele periode heeft immers ook invloed op je fysieke gezondheid. Hoe vaak worden mensen niet ziek door psychische problemen, zonder dat de arts hier een aanleiding of concreet bewijs voor kan vinden? Stress en trauma veroorzaken namelijk allerlei blokkades, waardoor het lichaam niet optimaal kan functioneren. Het lichaam raakt uit balans en wordt dus sneller ziek.
Innerlijke signalen
Elk symptoom dat je ervaart is een teken van het lichaam. Het vertelt je dat je uit balans bent en dat je actie moet ondernemen om je gezondheid op peil te houden. E.E.N.-therapie leert je daarom open te staan voor innerlijke signalen en weer te vertrouwen op jezelf. Pas wanneer je écht gaat luisteren naar je lichaam, sta jij weer in verbinding met je onderbewustzijn en krijg je toegang tot de onderliggende oorzaak.
E.E.N.-therapie
E.E.N.-therapie staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Hier komen alle geneeskundige systemen in feite samen. Uit alle medische takken wordt het beste gehaald: van Westerse natuurgeneeskunde tot Oosterse geneeskunde en traditionele Chinese geneeskunde. Waar de moderne Westerse geneeskunde zich vooral bekommert om het lichaam, gaat E.E.N uit van holistische principes. Dat wil zeggen dat er gekeken wordt naar het totaalplaatje om zo lichaam, geest en bewustzijn weer in balans te brengen.
Stress en trauma veroorzaken namelijk allerlei blokkades
Opsporing verzocht
De therapeut werkt vanuit de energie en gaat zo op zoek naar de oorzaak op het niveau van het bewustzijn en het onderbewustzijn. Via het meridiaansysteem en chakrasysteem kunnen blokkades en verstoringen opgespoord en hersteld worden. De behandeling bestaat uit een uitgebreid lichamelijk en psychisch onderzoek, waarbij onder andere de spieren en pols aan bod komen. Op deze manier wordt er een holistische diagnose gesteld en wordt er niet alleen gekeken naar fysieke symptomen en oorzaken.
Diverse therapieën
Vervolgens worden diverse therapieën gecombineerd om klachten te behandelen, zoals regressietherapie, ontspannings- en ademhalingstherapie en handreflextherapie. Nadat er een diagnose is gesteld, stelt de therapeut een op maat gemaakte behandeling samen om de onderliggende oorzaak te behandelen. Er wordt dus altijd gezocht naar een oplossing die niet alleen het symptoom bestrijdt, maar het probleem bij de wortel aanpakt.
Ontmoet Judith
Wil jij ook een sterkere weerstand opbouwen en afrekenen met jouw terugkerende klachten? E.E.N.-therapeute Judith van der Knaap van Praktijk Epione gaat graag samen met jou op ontdekkingstocht om jouw herstellende kracht terug te vinden. Zo wordt het genezend vermogen van het lichaam versterkt en voel je je weer fysiek en mentaal in balans.
-
In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
-
Een gezond lichaam is zo normaal, totdat het dat ineens niet meer is. Wanneer we ziek worden, bijvoorbeeld, of wanneer we pijn krijgen wanneer we het niet verwachten.
-
Bij ‘fit en gezond’ denk je snel aan sporten en bewegen. Iemand die fit en gezond is, komt ook zo over: vlot en jong.
-
Je staat op en het wordt zwart voor je ogen. Alles tolt en je graait om je heen voor houvast, om niet om te vallen. Dit is vast weleens gebeurd toen je nog slaperig te snel uit bed stapte, of ging staan nadat je in bad had gelegen.
-
Wil jij je dagelijkse dieet een extra boost geven? Als het aankomt op het opbouwen van een gezond en evenwichtig dieet, is er een aantal essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die absoluut niet mogen ontbreken in je dagelijkse dieet. In dit artikel lichten we er vijf uit die wat extra aandacht verdienen. Blijf je last ervaren van tekorten, of wil je zeker zijn dat je genoeg van iets binnenkrijgt?
-
Je handen lijken een vanzelfsprekend hulpmiddel in het dagelijks leven, tot je ineens geconfronteerd wordt met handproblemen. Een eenvoudige handeling kan dan ineens een flinke uitdaging worden.
-
Als klein meisje wist Myrthe al wat ze later wilde worden: kapster. ‘Het is altijd mijn droom geweest. Een droom die uitkwam, want volgend jaar hoop ik 25 jaar in het vak te zitten’, vertelt ze enthousiast.
-
Garmin is hét merk als je een echte avonturier bent en gezonder wilt gaan leven. Garmin biedt verschillende producten, zoals navigatiesystemen en slimme horloges, die je begeleiden op je avonturen en je gezondheid verbeteren.
-
Als je last hebt van rugklachten, kan dat je dagelijkse activiteiten behoorlijk moeilijk maken. Gelukkig zijn er handige tips die je kunt volgen om rugpijn te voorkomen en te verminderen.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten aan je voeten, hoef je hier niet mee rond te blijven lopen – letterlijk en figuurlijk. Er zijn zoveel mogelijkheden om de pijn te verlichten of volledig te laten verdwijnen. Bijvoorbeeld met een orthese.