Company Name:
BSR Judith van der Knaap
Address:
Zwartendijk 52,
2671LL Naaldwijk
2671LL Naaldwijk
Phone number:
06-37293333
E-mail:
info@bsr-judithvanderknaap.nl
Website:
www.bsr-judithvanderknaap.nl
- BSR
About us
Bij BSR Judith van der Knaap kun je terecht voor body stress release behandelingen. BSR is geschikt voor een ieder die last heeft van bepaalde pijnen of ongemakken. De praktijk, in Naaldwijk, is aangesloten bij de Body Stress Release Associatie Nederland.
Contact us via:
Artikelen van BSR Judith van der Knaap
-
Niet iedereen heeft het geluk om onder perfecte werkomstandigheden thuis te werken. Niet iedereen heeft een thuiskantoor met een ergonomisch bureau om aan te zitten, op een bureaustoel die de juiste ondersteuning biedt en uitkijkt op een beeldscherm dat precies afgesteld staat op ooghoogte. Voor veel thuiswerkers is het dan ook een realiteit om aan de keukentafel te moeten werken, op een stoel die er niet voor bedoeld is om er de hele dag te zitten.
-
Vroeger kon je alles eten wat je wilde. Maar tegenwoordig lijkt het alsof je lichaam in opstand komt bij alles wat je in je maag stopt. Zelfs wanneer je een gezonde maaltijd denkt te nuttigen, slaan de bekende symptomen toe. Al snel beginnen je darmen te protesteren, krijg je hoofdpijn of voel je alle energie uit je lijf wegebben.
-
Jacqueline (55) had al van alles geprobeerd. Ze slikte medicijnen, gooide haar eetpatroon om en zwom dagelijks om haar reumaklachten in toom te houden. Maar tijdens de lockdown speelden haar klachten op en kreeg ze steeds meer last van haar spieren en gewrichten. Hulp kwam voor haar uit een onverwachte hoek: E.
-
In een tijd als deze kan het lastig zijn om een houvast te vinden. Je bewandelt allerlei paden die onvertrouwd voelen. Opeens moet je leren omgaan met een andere manier van werken en is het contact met mensen anders. En wanneer je er eindelijk aan gewend bent geraakt, verandert het weer. Al deze veranderingen brengen angst en onzekerheid met zich mee.
-
Je staat er misschien niet direct bij stil dat kinderen ook stress kunnen ervaren. Bij stress denk je misschien vooral aan een overvolle agenda en te veel dingen moeten.
-
Maagzuur ontstaat vaak door overgevoeligheid voor bepaalde voeding en stress. Ook roken en bijwerkingen van bepaalde medicijnen kunnen leiden tot maagklachten. Maar soms blijft de oorzaak onduidelijk, zoals bij Bernadette (44). Zij liep al een jaar bij de huisarts en een voedingscoach, maar haar klachten namen nauwelijks af.
-
Darmklachten kunnen voor veel ongemak zorgen. Het dagelijks leven gaat gepaard met een opgeblazen gevoel, een verstoorde stoelgang en vreselijke buikpijn. Zo maakt je buik vaak gênante geluiden op de meest onfortuinlijke momenten, zoals tijdens een date of net op het moment dat er op kantoor een stilte valt.
-
Overgangsklachten: het hoort erbij. Of toch niet? Veel vrouwen wordt verteld dat ze er maar mee moeten leven. Maar wist je dat lichaamsstress klachten kunnen verergeren? Door Body Stress Release kun je deze spanning weer loslaten.
-
Je eet gezond, slaapt de aanbevolen acht uur en bent regelmatig in de sportschool te vinden. Desondanks lijk je wel chronisch verkouden te zijn. Je hoest en niest wat af en bent enorm vatbaar voor ieder virusje dat heerst. Met het oog op het aankomende griepseizoen – en de huidige pandemie – kan je weerstand dus wel een boost gebruiken.
-
Herken je dat? Je staat op met een zeurderige hoofdpijn en een vermoeid, protesterend lijf. Met veel moeite weet je jezelf uit bed te slepen. Op het werk aangekomen, word je gelijk overspoeld door vragen van je collega’s en kom je terecht in de dagelijkse sleur.
-
Zodra je een verkeerde beweging maakt met je nek, schiet de pijn weer door je lijf. Het maakt niet uit wat je doet: of je nu thuis op de bank zit, in de auto, of op je werk. Ondanks dat je rust moet houden, is ontspannen is er op deze manier niet echt bij. Ook kun je de slaap maar moeilijk vatten.
-
Blaasontsteking is voor veel vrouwen een bekend verschijnsel. Je voelt de bui alweer aankomen als je steeds vaker moet plassen en tot overmaat van ramp een branderig gevoel krijgt. In de meeste gevallen lost dit zichzelf op door bijvoorbeeld veel water te drinken. Maar soms blijft blaasontsteking terugkeren. De huisarts schrijft dan de zoveelste antibioticakuur voor, om maanden, of zelfs weken, daarna weer terug bij af te zijn.
-
Als vrouw wordt van je verwacht dat je alsmaar doorgaat. Ook als de hormonen door je lijf gieren en je van top tot teen wordt geteisterd door vervelende pijntjes. Van een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, pijnlijke borsten en spierklachten tot aan buikkrampen: deze klachten kunnen het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten.
-
Sommige mensen hebben er van kinds af aan last van, bij anderen ontstaat het later in het leven. Hooikoorts. Deze vervelende symptomen slaan toe zodra de eerste pollen door de lucht dwarrelen: al gauw steken vervelende symptomen de kop op.
-
Stress. Het is hét fenomeen van deze tijd. Als je googelt op het woordje ‘stress’, komen er maar liefst 1,4 miljard resultaten naar voren.
-
Al tijden heb je last van een opgeblazen en pijnlijke buik. Je stoelgang verloopt moeizaam en is onregelmatig.
-
Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Concentratieverlies en een diep vermoeid gevoel. Allemaal kwalen die gepaard gaan met hoofdpijn.
-
Het wordt weleens de ziekte van de 21e eeuw genoemd: een burn-out. Volgens de cijfers heeft 14% van de beroepsbevolking ermee te maken door toenemende werkdruk en extreme stress. Het resultaat is dat je je letterlijk opgebrand voelt.
-
Matthijs (6) ging altijd met plezier naar school. Tot twee maanden geleden. Hij kon zich ineens slecht concentreren, was snel afgeleid en was vooral moe. De oorzaak was dat hij de laatste tijd slecht sliep. Vrijwel iedere nacht werd hij wakker met hevige pijn in zijn schenen.
-
Veel mensen kampen met algemene klachten die maar niet over lijken te willen gaan. In het medische circuit is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor te vinden en vaak blijft het daar dan ook bij. Met uitspraken als ‘het kan vanzelf weer overgaan’ of ‘je zult ermee moeten leren leven’ kun je niet zoveel.
-
Als je het niet hebt meegemaakt, weet je niet hoe het is: de overgang. Daarbij komt nog eens dat het voor de ene vrouw heel anders is dan voor de andere. Misschien heb jij wel die bekende opvliegers, nachtelijk zweten en slapeloosheid.
-
Als je zwanger bent, is dat een heel bijzondere periode. Binnen negen maanden ga je een nieuw persoontje ontmoeten: jouw kind!
-
Het is naar wanneer je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Veel klachten zoals huilbaby’s, kinderen met groeipijn of bedplassen worden weggezet als tijdelijk, en de kinderen moeten er maar mee om leren gaan. Als de kinderen hier nu erg veel last van hebben, wil je ze dat natuurlijk liever niet opleggen.
-
Jaren geleden bevond Judith van der Knaap zich op een kruispunt. Nadat ze plots moest stoppen met haar hectische, stressvolle baan in de bankenwereld, moest ze een andere invulling aan haar leven geven. Hoe pakte dit uit, en hoe zet zij haar ervaringen nu in voor anderen?
-
Het verhaal van Margreet (67): ‘Soms kan een simpele gebeurtenis je leven voorgoed veranderen. Voor mij is dat de aanrijding waar ik elf jaar geleden bij betrokken raakte. Terwijl ik naar mijn werk fietste, werd ik geschept door een auto. Mijn schouder ving de grootste klap op en verder had ik een snee op mijn hoofd.
-
Het verhaal van Chantal (36): ‘Al tijden had ik last van mijn buik. Ik voelde me opgeblazen en had last van een verstoorde stoelgang en last van gasvorming. Ook had ik pijn, die soms zelfs tot in mijn onderrug te merken was. Verder maakte mijn buik vaak rommelende geluiden.
-
Het verhaal van Robine (39): ‘Het gebeurde in een split second. Ik reed naar huis in mijn Fiat en werd ineens van opzij aangereden door een grote Range Rover. Het gevolg: ik had een gebroken arm, twee gebroken vingers en mijn auto was total loss. Erg heftig, maar het natuurlijk nog veel erger kunnen aflopen. Een tijdje later merkte ik pas echt de nasleep van het ongeluk.
-
Het verhaal van Catarina (39 jaar): ‘Eigenlijk hikte ik er al tijden tegengaan. Zaken als perfectionisme en overdreven kritisch op mezelf zijn, zijn me al van jongs af aan niet vreemd.
-
De overgang kan voor vrouwen behoorlijk belastend zijn.
-
Je niet meer kunnen concentreren, met de gordijnen dicht in bed en afspraken afzeggen. Als je hoofdpijn hebt, kan dat je leven negatief beheersen. Natuurlijk heb je ook al van álles geprobeerd om van die vervelende klachten af te komen: medicijnen, het aanpassen van je eet- en drinkgedrag en verschillende yogaposes die hoofdpijn zouden verlichten.
-
Je moet er maar mee leren leven’. Je herinnert je het moment dat de arts deze woorden uitsprak nog goed. Maar je wilt helemaal niet leren leven met jouw langdurige klachten!
-
Je jongste dochter moet op tijd zijn bij haar balletvoorstelling en je zoon moet naar voetbal. Jij rent van hot naar her om het allemaal te regelen. Ondertussen denk je na wat je vanavond op de keukentafel gaat zetten.
-
Je had het je zo anders voorgesteld. Na een zware bevalling viel je al gauw van die roze wolk af toen je kindje maar bleef huilen. Slapeloze nachten en een machteloos gevoel, want wat is er toch mis met jouw baby? Je ziet zijn lijfje verkrampen.
-
Zit je niet zo lekker in je vel de laatste tijd? Heb je veel hoofdpijn of migraine, last van een stijve rug of nek of pijnlijke schouders?
Show more >
Show less >