
Van huilbaby naar blije baby
Chantal had het zich zo anders voorgesteld. Maandenlang keek ze uit naar de komst van de baby. Die eerste schopjes in haar buik; ze kan het zich nog zo voor de geest halen. Ze kon urenlang met haar handen op haar buik zitten, genietend van dat nieuwe leven dat in haar groeide en dromen over het kindje dat ze straks in haar armen zou houden. Maar nu Bas was geboren, huilde hij alleen maar. Urenlang zonder aanwijsbare reden. Chantal werd er wanhopig van!
Huilen, huilen, huilen
Op internet had ze al gegoogeld op ‘huilbaby’. Bas voldeed precies aan alle criteria: hij huilde beslist langer dan drie uur per dag, meer dan drie dagen per week en langer dan drie weken achter elkaar! Chantal controleerde altijd nauwkeurig de temperatuur van het flesje, of Bas misschien een vieze luier had, ze wreef over zijn buikje en liep uren met hem op de arm, maar niets hielp. Op aanraden van het consultatiebureau had ze zelfs al andere voeding geprobeerd, maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. Het constante huilen en de gebroken nachten begonnen Chantal zo onderhand behoorlijk op te breken.
Oorzaak
Het hebben van een huilbaby is heftig, maar je kindje huilt niet zomaar. Het is zijn enige manier om aan te geven dat hij zich niet prettig voelt. Op die manier laat hij je weten dat hij honger heeft of een vieze luier. Maar hij kan ook huilen omdat hij pijn heeft of zich akelig voelt. Dat kan zijn oorsprong vinden in traumatische ervaringen terwijl hij nog in je buik zat, doordat jij bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad of door de ligging van jouw baarmoeder. Maar ook de geboorte kan de oorzaak zijn. Een heel zware of juist heel snelle geboorte of het gebruik van de vacuümpomp of tang kan zijn weerslag hebben op je kindje.
‘Gelukkig werd hij van osteopathie een stuk rustiger en ontspannender’
Grote krachten
Bij een bevalling via de natuurlijke weg worden er grote krachten op zowel het lichaam als de schedel van je kindje uitgeoefend. De schedel vouwt zich in elkaar tijdens het passeren van het geboortekanaal, doordat de wandbeenderen van het hoofdje over elkaar schuiven. Zodra je kindje is geboren horen die wandbeenderen zich weer te ontvouwen, maar soms gebeurt dat niet voldoende. Het kan ook zijn dat je baby moeite met de spildraai had toen hij geboren werd, waardoor hij last van zijn nekje heeft en dus alle reden heeft om zo hard te huilen.
Verhoogde weefselspanning
Via een andere moeder, die Chantal kende van zwangerschapsgym, dat osteopathie misschien iets voor Bas was en zo kwam ze bij mij terecht. Het huilen stond haar nader dan het lachen toen ze haar verhaal deed. Na een uitgebreide intake met Chantal heb ik de kleine Bas onderzocht. Chantal had al verteld dat hij zich bij het huilen vaak overstrekte en gebalde vuistjes had. Ik voelde duidelijk een verhoogde weefselspanning bij zijn nekje, schedel en wervelkolom. Op een heel zachte manier ben ik die gaan behandelen, waarna de kleine Bas heel ontspannen in slaap viel.
Blije bab
Daarna is Chantal nog één keer met Bas bij me geweest. Ze zag er een stuk uitgeruster en blijer uit. Bas huilde lang niet meer zo veel en ze begon eindelijk van haar kindje te genieten. Haar huilbaby was veranderd in een blije baby.
Osteopathie helpt
Klachten bij baby’s waarbij osteopathie kan helpen:
- veel en lang huilen
- darmkrampen
- reflux
- overstrekken
- onrust
- voorkeurshouding
- slaapproblemen
-
Na een intensieve training of een zware wedstrijd heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Spierpijn, vermoeidheid en kleine blessures kunnen je prestaties belemmeren en je trainingstraject verstoren.
-
Ondergoed is niet meer alleen functioneel, het is uitgegroeid tot een fashion statement. Waar we vroeger simpelweg keken naar praktische oplossingen, zien we nu een duidelijke trend: comfort én stijl gaan hand in hand. De nieuwste collecties combineren zachte, ademende stoffen met trendy designs.
-
Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
-
Een bad nemen is een ontspannend moment voor je lichaam en geest. Daarnaast verbetert het ook je doorbloeding omdat je vaten door de warmte uitzetten.
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.