weerstand

Versterk je weerstand met reflexzonetherapie!

Om jezelf te wapenen tegen virussen, is een sterk en gezond immuunsysteem van groot belang. Daar hoort een evenwichtig voedingspatroon en voldoende beweging bij. Maar onderschat ook de kracht van ontspanning niet! Als jij namelijk continu die nieuwssite ververst, wakker ligt van de dagelijkse zorgen, of hoge werk- en familiestress met je meedraagt, komt je lichaam nooit echt tot rust. En dat komt je immuunsysteem niet bepaald ten goede. Reflexzonetherapie kan hierbij helpen.

Lichaam in ontspanning

Je immuunsysteem krijgt dagelijks veel te verduren. Wanneer er verstoringen ontstaan, door bijvoorbeeld stress, slaapgebrek of een ongezonde leefomgeving, moet je immuunsysteem steeds harder werken om weer terug te kunnen veren. Als je lichaam ontspannen is en je lichaam en geest in harmonie zijn, kan het immuunsysteem daarom beter zijn werk doen.

Gezondheidsvoordelen van aanraking

Nu we door het leven gaan met een tekort aan huidcontact, het moeten stellen met minder omhelzingen van onze dierbaren en zonder die geruststellende hand op onze schouder, is dat slecht nieuws voor onze weerstand. Aanraking zorgt namelijk voor onmiddellijke ontspanning en behoort tot een van de levensbehoeften die ons gezond houden. Geen wonder, dus, dat bepaalde massage- en druktechnieken de gezondheid kunnen ondersteunen.

Tastzintuig

De huid is ons grootste zintuig, waarmee we pijn, temperatuur en druk registreren. Zachte aanrakingen worden opgevangen door de zintuigcellen aan de huidoppervlakte. Als er meer druk wordt gezet, bijvoorbeeld bij massage, worden de cellen diep in de huid gestimuleerd. In de middelste laag van de huid bevinden zich de zenuwuiteinden. Deze staan in contact met onze hersenen, die weer signalen sturen naar de rest van het lichaam. Door de juiste massage- of druktechniek toe te passen, kan het effect dus diep in het lichaam doorwerken.

Wist jij dat reflexzonetherapie kan ondersteunen bij het heropbouwen van je weerstand?

Reflexzones

Dat is waar reflexzonetherapie in het spel komt. Reflexzonetherapie is een holistische therapie die niet alleen kijkt naar de klacht, maar de mens als geheel. Het richt zich op algehele balans in het lichaam om klachten te verminderen of voorkomen. Volgens de reflexologie bestaat de huid uit verschillende zones, die elk een deel van het lichaam weerspiegelen. Ze vertellen iets over hoe je lichaam er van binnen aan toe is. Alle spieren, organen, botten, weefsels en zenuwen staan in verbinding met bepaalde reflexzones.

Werking van reflexzonetherapie

Met een speciale druktechniek worden deze zones gestimuleerd. Dit gebeurt vooral op de handen en voeten, maar ook het hoofd, de oren en de rug kunnen behandeld worden. Het is daarom vergelijkbaar met acupunctuur, alleen worden er geen naalden gebruikt. Zo ontstaat er een verbeterde doorbloeding, worden afvalstoffen beter afgevoerd en komt er meer energie vrij. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen de weefsels weer beter bereiken, waardoor het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt versterkt.

Verzwakte weerstand

Het kan zijn dat je immuunsysteem een klap heeft gekregen en verzwakt is, bijvoorbeeld na ziekte. Als aanvulling op een bewuste en gezonde leefstijl, kan reflexzonetherapie dan ondersteunen bij het heropbouwen van je weerstand. Heb je last van pijntjes in het lichaam, dan kunnen deze ook verlicht worden. Zo kom je geheel tot ontspanning en keert de balans in je lijf weer terug.

Over Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’

Benieuwd of reflexzonetherapie wat voor jou kan zijn? Neem dan gerust contact op met Jolanda van Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8′ voor een consult. Zij helpt je graag de oorzaak van het probleem te vinden en de balans in je lichaam te herstellen. Door aanraking en massage kan de verstoring tussen lichaam en geest overbrugd worden, zodat jij krachtiger in het leven staat.

Datum: 09 mei 2020