Versterk je weerstand met reflexzonetherapie!
Om jezelf te wapenen tegen virussen, is een sterk en gezond immuunsysteem van groot belang. Daar hoort een evenwichtig voedingspatroon en voldoende beweging bij. Maar onderschat ook de kracht van ontspanning niet! Als jij namelijk continu die nieuwssite ververst, wakker ligt van de dagelijkse zorgen, of hoge werk- en familiestress met je meedraagt, komt je lichaam nooit echt tot rust. En dat komt je immuunsysteem niet bepaald ten goede. Reflexzonetherapie kan hierbij helpen.
Lichaam in ontspanning
Je immuunsysteem krijgt dagelijks veel te verduren. Wanneer er verstoringen ontstaan, door bijvoorbeeld stress, slaapgebrek of een ongezonde leefomgeving, moet je immuunsysteem steeds harder werken om weer terug te kunnen veren. Als je lichaam ontspannen is en je lichaam en geest in harmonie zijn, kan het immuunsysteem daarom beter zijn werk doen.
Gezondheidsvoordelen van aanraking
Nu we door het leven gaan met een tekort aan huidcontact, het moeten stellen met minder omhelzingen van onze dierbaren en zonder die geruststellende hand op onze schouder, is dat slecht nieuws voor onze weerstand. Aanraking zorgt namelijk voor onmiddellijke ontspanning en behoort tot een van de levensbehoeften die ons gezond houden. Geen wonder, dus, dat bepaalde massage- en druktechnieken de gezondheid kunnen ondersteunen.
Tastzintuig
De huid is ons grootste zintuig, waarmee we pijn, temperatuur en druk registreren. Zachte aanrakingen worden opgevangen door de zintuigcellen aan de huidoppervlakte. Als er meer druk wordt gezet, bijvoorbeeld bij massage, worden de cellen diep in de huid gestimuleerd. In de middelste laag van de huid bevinden zich de zenuwuiteinden. Deze staan in contact met onze hersenen, die weer signalen sturen naar de rest van het lichaam. Door de juiste massage- of druktechniek toe te passen, kan het effect dus diep in het lichaam doorwerken.
Wist jij dat reflexzonetherapie kan ondersteunen bij het heropbouwen van je weerstand?
Reflexzones
Dat is waar reflexzonetherapie in het spel komt. Reflexzonetherapie is een holistische therapie die niet alleen kijkt naar de klacht, maar de mens als geheel. Het richt zich op algehele balans in het lichaam om klachten te verminderen of voorkomen. Volgens de reflexologie bestaat de huid uit verschillende zones, die elk een deel van het lichaam weerspiegelen. Ze vertellen iets over hoe je lichaam er van binnen aan toe is. Alle spieren, organen, botten, weefsels en zenuwen staan in verbinding met bepaalde reflexzones.
Werking van reflexzonetherapie
Met een speciale druktechniek worden deze zones gestimuleerd. Dit gebeurt vooral op de handen en voeten, maar ook het hoofd, de oren en de rug kunnen behandeld worden. Het is daarom vergelijkbaar met acupunctuur, alleen worden er geen naalden gebruikt. Zo ontstaat er een verbeterde doorbloeding, worden afvalstoffen beter afgevoerd en komt er meer energie vrij. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen de weefsels weer beter bereiken, waardoor het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt versterkt.
Verzwakte weerstand
Het kan zijn dat je immuunsysteem een klap heeft gekregen en verzwakt is, bijvoorbeeld na ziekte. Als aanvulling op een bewuste en gezonde leefstijl, kan reflexzonetherapie dan ondersteunen bij het heropbouwen van je weerstand. Heb je last van pijntjes in het lichaam, dan kunnen deze ook verlicht worden. Zo kom je geheel tot ontspanning en keert de balans in je lijf weer terug.
Over Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’
Benieuwd of reflexzonetherapie wat voor jou kan zijn? Neem dan gerust contact op met Jolanda van Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8′ voor een consult. Zij helpt je graag de oorzaak van het probleem te vinden en de balans in je lichaam te herstellen. Door aanraking en massage kan de verstoring tussen lichaam en geest overbrugd worden, zodat jij krachtiger in het leven staat.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.