Zit je niet lekker in je vel?
Zit je niet lekker in je vel? Ben je het zat om steeds te horen dat je ermee moet leren leven? Heb je een bloedonderzoek laten doen en is alles prima in orde, maar voel je je nog steeds niet de oude? Laat dan eens op een andere manier naar je klacht(en) kijken.
Vorm van geneeskunde
Verkeerde invloeden van binnen- en buitenaf kunnen bij jou leiden tot klachten en ziekte. Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere kennis combineert met kennis uit alternatieve en oosterse geneeswijzen zoals ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Mesologie kan ook worden ingezet bij het herstel na ziekte.
Brede benadering
De kracht van mesologie is de individuele, brede en oorzakelijke benadering, waarmee een heel scala aan klachten effectief behandeld kan worden. Mesoloog Dafna Suskind: ‘Het mesologisch consult bestaat uit een kort gesprek en een pols-, tong- en buikonderzoek. Vervolgens worden er, op de handen en voeten, 80 tot 100 acupunctuurpunten gemeten met Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD).
Terug in balans
Aan de hand van deze informatie krijg ik een breed beeld van de verstoringen, tekorten en disfuncties in het lichaam. Vervolgens richt ik me op het vinden van middelen die het lichaam terug in balans kunnen brengen. Ik baseer mijn keuzes op kennis, maar ik toets ze aan het lichaam. De middelen worden in het meetcircuit gebracht en zo meet ik op de verschillende organen en lichaamssystemen of een middel aanslaat.’
Op zoek naar de diepere oorzaak van klachten
Past het middel bij je?
‘Het communiceren met de verschillende onderdelen van het lichaam op een pijnloze, snelle en precieze manier waarbij, voordat de middelen gekocht worden, duidelijk is of een middel bij je past. Dit is een duidelijke meerwaarde van mesologie. Daarnaast onderzoek ik ook of veel gegeten voedingsmiddelen goed verteerd worden of bijdragen aan jouw klachten. Soms kan dit resulteren in een dieetadvies’, aldus Dafna.
Een mesoloog kan helpen bij:
- spijsverteringsproblemen
- terugkerende ontstekingen
- hormonale, luchtweg- en huidklachten
- allergieën en voedingsintoleranties
- spier- en gewrichtsklachten
- herstel na ziekte
-
Je ziet het in steeds meer huidverzorgingsmiddelen terugkomen: tea tree oil. En terecht, want deze essentiële olie, afkomstig uit Australië, heeft verschillende krachtige eigenschappen. Zo kan het gebruikt worden voor de huishouding van mens en dier.
-
Het kan best een uitdaging zijn om een cadeau te vinden waar de ontvanger echt blij mee is. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, feestdag of gewoon als blijk van waardering, je wilt een cadeau geven dat echt in de smaak valt.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Hoofdpijn die wel drie dagen kan duren. Misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor felle kleuren. Migraine is een vorm van hoofdpijn en komt voor bij zo’n 2,5% van de vrouwen, voornamelijk in de vruchtbare leeftijd.
-
Veel fysieke klachten zijn te wijten aan een slecht bed. Lang niet iedereen beseft dat voldoende, met als gevolg dat men blijft doorlopen met klachten, die eigenlijk heel simpel te verhelpen zouden zijn. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende fysieke klachten die veroorzaakt worden door te slapen op een bed dat niet bij je past of dat zodanig versleten is dat het een gevaar vormt voor je gezondheid.
-
Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Alle gordijnen dicht, want ieder straaltje licht veroorzaakt een hevige pijn. Misschien zelfs misselijkheid en braken. Komen deze klachten jou bekend voor?
-
Een van de moeilijkste dingen om te veranderen is je gedragspatroon. Op een gegeven moment zit je zo vastgeroest in je keuzes dat het een automatisme wordt. Dit geldt ook voor voeding. Als je moe bent of het druk hebt, heb je geen zin om uren in de keuken te staan.