‘Zo blij met meer bewegingsvrijheid!’
Irene had al jarenlang pijn aan haar heup en haar lies. Van het ooit zo sportieve leven van de 35-jarige vrouw was weinig meer over. Haar lidmaatschap van de atletiekclub had ze al lang opgezegd en het ‘sporten’ beperkte zich tegenwoordig tot een kort blokje om met de hond of een fietstochtje naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Röntgenfoto’s vertoonden geen afwijkingen en ook haar bezoekjes aan de fysiotherapeut hadden weinig verlichting gebracht. Gelukkig veranderde er veel nadat ze Wemeltje Eising had bezocht.
Wanneer zijn je klachten begonnen?
‘Tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter. Zij is nu 8 jaar. Ik kreeg bekkeninstabiliteit en had toen vooral last van mijn rug. Na de geboorte van mijn dochter verdwenen die klachten grotendeels, maar toen ik voor de tweede keer zwanger raakte, kwamen ze in volle hevigheid terug. Ik kon nauwelijks nog lopen en was aangewezen op de hulp van anderen om voor mijn dochtertje te zorgen en het huishouden te doen.’
Waar liep je voornamelijk tegenaan?
‘Na de geboorte van mijn zoontje bleef ik last houden van een zeurende pijn onderin mijn rug. Later kwam daar ook de pijn in mijn lies bij. Ook kon ik mijn plas minder goed ophouden en had ik vaak pijn bij het vrijen. Na een behandeling door een bekkenfysiotherapeut waren mijn incontinentieproblemen en pijn bij het vrijen gelukkig verleden tijd. Ook de pijn in mijn rug verdween na verloop van tijd nagenoeg, maar van mijn heup- en liespijn bleef ik last houden.’
Beperkte het je in je dagelijks leven?
’Ja en nee. Het hardlopen wat ik al sinds mijn jeugd graag deed, ging niet meer. Maar ik kon de zorg voor de kinderen, het huishouden en mijn baan wel weer gewoon doen. Al had ik wel vrijwel altijd pijn. En die was bij tijd en wijle erg hevig. Ik heb verschillende onderzoeken gehad, maar daar kwam eigenlijk niks concreets uit. Dus nam ik meestal maar mijn toevlucht tot pijnstillers als de pijn me te erg werd.’
Ik kon nauwelijks nog lopen
Hoe kwam je met Wemeltje in contact?
’Een vriendin van mij raadde me aan eens bij Wemeltje Eising langs te gaan. Onder het mom van ‘baat het niet dan schaadt het niet’ heb ik dat uiteindelijk gedaan. Ik kon het altijd proberen nietwaar? Ik was meteen aangenaam verrast door haar rustige en unieke werkwijze. Ze onderzocht niet alleen mijn heup en mijn lies, maar liep mijn hele rug na, terwijl ik daar eigenlijk helemaal geen last van had. ’
Waaruit bestond de behandeling?
’Het bleek dat er problemen waren met mijn bekkengordel. Deze waren hoogstwaarschijnlijk ontstaan tijdens de zwangerschap, wat mijn bekken in onbalans had gebracht. Met heel zachte technieken heeft Wemeltje hier verandering in aangebracht waarbij mede de stand van mijn SI-gewricht en mijn stuitje gecorrigeerd werden. Ter ondersteuning voor het langetermijneffect kreeg ik een speciaal voor mij samengesteld homeopathisch middel mee.’
Hoe is het nu met je klachten?
’Ik durf het nauwelijks hardop te zeggen, maar ik ben sinds kort helemaal pijnvrij. Ik weet gewoon niet wat me overkomt. Mijn rug voelt weer helemaal soepel en de klachten in mijn heup en lies zijn verdwenen. En dat na een paar behandelingen! Ik ben van plan om het hardlopen voorzichtig weer op te gaan pakken. Heerlijk! Daar kan ik nu al naar uitzien. ’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.