Een gave huid zonder littekens
Je gezicht is het eerste waar mensen naar kijken als ze je ontmoeten. Dat is ook logisch, het gezicht is datgene waaraan mensen jou kunnen herkennen, waar ze je emoties van aflezen en hoe ze kunnen zien hoe het met je is gesteld. Niet zo vreemd dus als je het belangrijk vindt om er goed uit te zien. Littekens, geheelde brandwonden of andere ontsieringen in het gezicht kunnen daarom een behoorlijke deuk in het zelfvertrouwen opleveren.
Oorzaken van littekens
Er kunnen verschillende redenen zijn voor littekens in het gezicht. Dit kan het resultaat zijn van een ongeluk(je) of operatie, waarbij de huid niet zo mooi geheeld is. Hoe een litteken heelt, is deels erfelijk bepaald. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer aanleg voor dikkere littekens. Daarbij komt dat er in de geheelde huid geen pigment zit. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ‘s zomers op je littekens goed verbrand, maar zorgt er ook voor dat je litteken zo goed te zien is. Het oogt namelijk veel witter dan de rest van je huid. Het jammere is, er is geen enkele techniek die littekens kan laten verdwijnen.
Schisis
En er zijn nog veel meer aandoeningen die resulteren in littekens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hevige acne in de tienerjaren, een schaafwond, maar ook bijvoorbeeld schisis. Schisis is een aangeboren afwijking van de bovenlip, kaak en/of gehemelte. Kinderen die hiermee worden geboren, zullen doorgaans meerdere keren geopereerd worden om een goede ontwikkeling te waarborgen. Deze operaties gaan uiteraard gepaard met littekens. Ook kan het zijn dat de bovenlip asymmetrisch is of een cupidoboogje mist. Voor al dit soort klachten is er een oplossing in de vorm van medische pigmentatie.
Medische pigmentatie heeft een camouflerende functie
Van je littekens af
Als je met littekens of brandwonden kampt, is het dus mogelijk om deze te behandelen met medische pigmentatie zodat ze minder opvallen. Medische pigmentatie is iets anders dan permanente make-up (PMU), al lijkt het veel op elkaar. De pigmenten hebben in dit geval een camouflerende functie, en heeft daarom ook een andere techniek dan PMU. Het doel is de huid er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Zo oogt de huid weer gepigmenteerd en natuurlijk, of kan een onregelmatige liplijn netjes worden ingevuld.
Geschikt voor iedereen
Medische pigmentatie biedt niet alleen een oplossing voor littekens en ontsieringen op de huid, maar ook bij kale plekken waar doorgaans haargroei zit. Zowel mannen als vrouwen kunnen met kale plekken kampen. Doordat de pigmentatietechniek zeer verfijnd is, kan met de medische pigmentatie haargroei worden gesimuleerd. De kale plek oogt daardoor netjes opgevuld.
Goed om te weten
Medische pigmentatie heeft meer om het lijf dan een half uurtje in een behandelstoel liggen. Een behandeltraject ziet er ruwweg als volgt uit:
- Een intakegesprek om de te behandelen huid te bekijken
- EMLA-crème aanbrengen voorafgaand aan de behandeling, dit verdooft de huid
- Een aantal sessies pigmentatie: dit moet langzaam worden opgebouwd voor natuurlijk resultaat
- Tussen de sessies zes weken genezingstijd
- Na behandeling vier dagen de behandelde huid niet bevochtigen
Benieuwd geworden?
Ben je nieuwsgierig naar wat medische pigmentatie voor jou kan betekenen? Neem eens de tijd voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Bruessing Secret of Beauty. De specialist vertelt je tijdens dit gesprek alles over de behandelingen en de tarieven. Tijdens de intake wordt er uiteraard uitgebreid stilgestaan bij jouw wensen. De te behandelen plek wordt bekeken, en je kunt meteen zien welke kleuren pigment het beste bij je passen. Natuurlijk kun je ook voor al je andere vragen en wensen omtrent schoonheid en je huid bij Bruessing Secret of Beauty terecht.
-
Ons lichaam zit ingenieus in elkaar. Dankzij het zelfhelend vermogen worden ziektes overwonnen, groeien botbreuken weer aan elkaar en geneest een wond. Maar soms laat dat wel zichtbare sporen na.
-
Puistjes, een slechte haardag of ongelijke wenkbrauwen: we maken ons er allemaal weleens druk om. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. We verzorgen onze huid, bundelen ons haar in een paardenstaart of epileren onze wenkbrauwen. Maar wat als je een hazenlip hebt?
-
Littekens vallen soms best op, zeker als ze in het gezicht zitten. Het is dan vaak het eerste wat mensen zien. Dit kan best vervelend zijn.
-
Je huid heeft een goed vermogen om zichzelf te herstellen, maar sommige plekjes blijven toch zichtbaar. Littekens zijn hier een voorbeeld van. Wanneer je last hebt van littekens, kan je huid wel wat hulp gebruiken.
-
Acne is een vervelende aandoening waar vooral pubers en jongvolwassenen last van hebben. Bij de één doet het zich heftiger voor dan bij de ander. Als je een zware vorm van acne hebt of hebt gehad, kunnen er ontsierende littekens in het gezicht achterblijven.
-
Vooral tijdens de puberteit hebben veel jongeren last van acne. Dit is ontzettend vervelend, want het is vaak erg lastig om er vanaf te komen. Voor velen is de oplossing dan ook gewoon afwachten.
-
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij littekens hebt. Bijna niemand gaat immers geheel ongeschonden door het leven.
-
Die buikoperatie was natuurlijk zeker geen pretje. Sterker nog, zo’n operatie is behoorlijk ingrijpend. Nu, een paar jaar later, wordt Saskia (43) nog steeds herinnerd aan die periode waarin ze de strijd aanging met baarmoederhalskanker.
-
Jaarlijks lopen ongeveer 900 mensen ernstige brandwonden op na een ongeval, en rond de 9000 mensen komen ieder jaar op de Spoedeisende Hulp terecht met brandwonden, variërend in ernst, meldt de Nederlandse Brandwonden Stichting. Wanneer er sprake is van een brandwond, is de huid gedeeltelijk of volledig beschadigd. Wanneer alleen de opperhuid is aangedaan, kan het lichaam dit weer netjes herstellen.
-
Vrouwen met borstkanker kunnen na de behandelingen te maken krijgen met ongewenste vochtophopingen, ook wel ‘oedeem’ genoemd.