make-up-en-huidverzorging

Wat je moet weten over… make-up en huidverzorging

Houd jij ervan je op te maken? Met jou zijn vele anderen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst driekwart van de Nederlandse vrouwen dagelijks make-up draagt. Het doel van deze make-up? Je mooi, verzorgd en fris voelen, zeggen de meesten. Maar voor een frisse uitstraling is het ook (of juist!) belangrijk om de huid goed te verzorgen. Want dan vormt je huid een mooi, egaal canvas om je make-up op aan te brengen. Lees hier de belangrijkste tips!

Bereid de huid voor

Allereerst is het belangrijk dat je je huid goed voorbereidt op de make-up. Alles begint met een schone en verzorgde huid. Wij hebben verzorgingssets met drie huidverbeterende stappen, waaronder een moisturizer en een eindcrème. Daarna is het belangrijk een zonnebrandcrème aan te brengen. Doe dit altijd ná je moisturizer, omdat anders de effectieve stofjes uit je moisturizer niet doordringen in je huid. Laat je zonnebrandcrème even goed intrekken voordat je je make-up aanbrengt.

Tip: het beste is om (zeker op een zonnige dag) elke twee uur je zonnebrandcrème aan te brengen. Wij hebben de Powder Me-zonnebrandpoeder waarmee je zo over je make-up heen een nieuw laagje kan aanbrengen.

Bewaar je make-up goed (niet te lang!)

Net zoals met voeding blijft je make-up langer goed wanneer je het op de juiste manier bewaart. Bedrijven testen of de make-up niet gaat schiften bij verhitting. Daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat de werkzaamheid even goed blijft door warmte. Probeer je make-up op een koele, donkere plek te bewaren. En wist je dat make-up een beperkte houdbaarheid kent? Als je je producten te lang bewaart, kunnen en schimmels en bacteriën in groeien.

Houdbaarheid cosmetica

Na openen zijn de producten zo lang houdbaar:

  • Foundation: 1 jaar
  • Vloeibare eyeliner: half jaar 
  • Lipgloss: half jaar 
  • Oogschaduw: 1,5 jaar
  • Poeders: 1,5 jaar
  • Mascara: 3 tot 4 maanden

Maar let op: op 100% minerale make-up kunnen geen bacteriën en schimmels komen. Geen houdbaarheidsproblemen dus!

Probeer je make-up op een koele, donkere plek te bewaren

Kies de juiste cosmetica voor jou

problematische huid hebt. Maar eigenlijk is ieder huidtype bij deze make-up gebaat. Minerale make-up is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld kopermineraal om kleur toe te voegen. De make-up sluit de poriën niet af, waardoor de huid kan blijven ademen en het vormt een beschermlaagje op je huid.

Productadvies voor een mooie basis

Er zijn veel minerale make-uppen. Wij hebben zeven verschillende soorten foundations in 24 verschillende kleuren. Wij adviseren per huidconditie, huidsoort en wens van de klant de soort foundation. De PurePressed Foundation van Jane Iredale is een goed idee wanneer je wel je huid wilt egaliseren, zonder deze te verstoppen. De dekking kan worden opgebouwd tot volledige dekking, maar blijft gevoelsmatig lichtgewicht. Ook de Amazing Base, Beyond matt, liquid foundation, Dream tint en Glow time Pro BB cream zijn op 100% mineralenbasis. Geen irriterende (bewaar)stoffen of huidverouderende ingrediënten, dus!

Make-upvragen

Jane Iredale make-up is mild, dekkend en van hoge kwaliteit. Maar welke kleurtinten passen bij jouw huid en gewenste look? En hoe breng je make-up mooi aan? Bij Xanne’s Beautysalon denken we graag met je mee. Neem contact op voor een foundationtest en vind jouw perfecte match!

Datum: 09 maart 2023