nagels

Thuis aan de slag met je nagels!

Je nagels zijn het visitekaartje van je handen. Om ze mooi te krijgen en te houden, is er wel wat inspanning nodig. Toch hoeft het niet ingewikkeld te zijn, want ook thuis kun je ermee aan de slag. Hoe je ze verzorgt? In dit blogartikel lees je het.

Functie nagels

Naast dat je nagels op gebied van schoonheid een rol spelen, hebben ze ook een functie. Namelijk het beschermen van je zenuwuiteinden in de toppen van je vingers. Zonder nagel ontstaat er eeltvorming, wat voor gevoelloosheid zorgt. Ze zorgen ervoor dat je het gevoel in je vingertoppen behoudt. Het is daarom geen overbodige luxe om ze te verzorgen en ze zo sterk en gezond te houden.

Begin bij de basis

Er is één noodzakelijke basis die niet overgeslagen mag worden: je handen. Wanneer je handen bijvoorbeeld droog zijn, heeft dat ook gevolgen voor je nagels. Koop daarom een lekkere, voedende crème voor je handen en smeer ze goed in. Zo houd je de vochtbalans goed op peil en heb je een goede start voor je verzorging.

Aandacht voor nagelriemen

Als volgt gaan we verder naar de nagelriemen. Deze houden bacteriën buiten de deur en vormen een bescherming. Maar het is ook de plek waar de nagelgroei begint. Daarom mag ook hieraan aandacht geschonken worden. Verwijder eventuele losse velletjes en masseer je nagelriemen met olie of crème. Duw ze vervolgens zachtjes naar achteren. Hierdoor groeien je nagels door. En ze lijken ook nog eens langer en verzorgder!

Je nagels zijn het visitekaartje van je handen

Vijl erop los

Zodra je nagels te lang zijn, is het verleidelijk om snel het nagelschaartje erbij te pakken. Maar wist je dat vijlen beter is dan knippen? Knippen zorgt voor beschadiging, haakjes en splijtende of gescheurde nagels. Kortom: ze raken verzwakt. Pak in plaats daarvan de vijl om ze in te korten. Kies het liefst voor een glasvijl. Deze structuur is fijner voor je nagels. Smeer ze na het vijlen nog in met een goede olie en aanschouw je prachtige gevormde, versterkte en gezonde nagels!

Bon Soigné

Thuis aan de slag met nagelverzorging is een aanrader. Maar het is begrijpelijk dat het je soms ontschiet. Als jij je nagels echt goed wilt aanpakken, staat de nagelspecialiste van Bon Soigné graag voor je klaar. Zij kan je voorzien van een professionele manicure. Bovendien is het ook mogelijk om je nagels een mooi kleurtje te geven met gellak. Dit zorgt voor een extra verzorgde uitstraling. Ben je nieuwsgierig? Neem gerust contact op!

Datum: 29 april 2023