jezelf

Jezelf leren kennen in álle dimensies

Het leven bestaat uit keuzes. Wat je ook doet; alles heeft ermee te maken. Van eenvoudige keuzes over wat je vandaag aantrekt of wat je gaat eten, tot de meer ingrijpende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen: blijf je werken in een beroep waarin je je niet gelukkig voelt of spring je in het diepe en volg je je droom? In hoeverre luister je naar die inwendige stemmetjes die een goede keuze juist soms zo lastig maken?

Ikken

Stel je eens voor dat je in een kamer bent waar een stuk of tien stoelen in een kring staan opgesteld. Elke stoel is voor zo’n stemmetje in je binnenste. Soms ben je immers een perfectionist, maar je kent jezelf ook als een zorgzame moeder, een levensgenieter of een behager. En soms, in bepaalde situaties, komt het speelse kind in je naar boven, de criticus of juist een kwetsbare of zelfs wellustige. Dat is allemaal wie jij bent, het zijn allemaal ‘ikken’ die deel uitmaken van jouw persoonlijkheid. Ieder met hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Je identificeert jezelf vaak maar met één of enkele van deze ikken. Daar voel je je veilig bij, daar heb je mee leren leven. De andere ikken steken hun hoofd wel eens om de hoek, maar je geeft hen weinig kans.

Perfectionist vs kwetsbare

Wat zou het je opleveren als je die ikken eens wat beter leert kennen? Wanneer je ze uitnodigt om vrijuit te spreken? Wat zou er gebeuren als de perfectionist in jou zijn mond houdt en je de kwetsbare laat spreken?

Al die ‘ikken’ die je bent vragen om aandacht

Voice Dialogue

Wendy Derksen gaat als coach regelmatig deze uitdaging met haar cliënten aan. ‘Deze methode wordt ‘Voice Dialogue’ genoemd. Het is een vorm van coaching waarin je jezelf in alle dimensies leert kennen, zodat je meer keuzemogelijkheden krijgt vanuit een steeds bewuster wordend ego. Het verandert de kijk op jezelf, je relatiemogelijkheden en de plaats die je in de wereld inneemt’, legt ze uit.

Intakegesprek

‘Ieder coachtraject wordt overigens voorafgegaan door een uitgebreide intake om te zorgen dat de aanpak die we kiezen zo goed mogelijk aansluit op de vraag. Die intake is geheel vrijblijvend en dient ook om te onderzoeken of we een klik hebben. Het traject duurt meestal vijf tot zeven sessies van ongeveer anderhalf uur. Soms zijn twee of drie sessies al genoeg om jou helderheid te bieden in de keuzeproblematiek in je werk en leven.’

Jouw situatie en vraag

WeDe Consult biedt verschillende vormen van coaching, afgestemd op jouw situatie en vraag. De thema’s zijn persoonlijke ontwikkeling, keuzeproblematieken in werk en leven, en ziels- en zijnsvragen. Daarnaast werkt WeDe Consult samen met verschillende coaches zodat er voor verschillende specialismen een specialist kan worden ingeschakeld. Wendy Derksen is opgeleid in Mindfulness, Onorthodox Coachen, Voice Dialogue en het werken met opstellingen.

Datum: 24 september 2018