
Van deze investering in jezelf heb je altijd plezier!
Cadeaus geven aan een ander is leuker dan er zelf één krijgen, althans dat zeggen veel mensen. Dat is op het gebied van materiële zaken vaak ook zeker het geval, maar waar het gaat om echte duurzame investeringen is het vooral belangrijk om deze jezelf cadeau te doen. Hier gaan namelijk jijzelf maar ook je omgeving profijt van hebben. Welke investeringen jij altijd in jezelf moet doen? Lees snel verder.
Opgeruimd staat netjes
Loop jij al een tijdje rond met een oncomfortabel gevoel over jouw gebruik of gedrag in relatie met bepaalde middelen? Dan is het goed om te investeren in de verslavingszorg hieromtrent. Dit klinkt misschien meteen heel heftig, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Vaak is het een kwestie ‘hoe eerder, hoe beter’. Wanneer jij snel actie onderneemt zul je zien dat de behandeling kortdurend kan zijn.
Bij een verslaving en passende behandeling hoef je niet alleen meer te denken aan alcohol of drugs. Ook een game- of gokverslaving kunnen zeer ingrijpend en heftig zijn. Wist je dat behandeling bij een erkende kliniek als https://www.cacnverslavingszorg.nl/ gewoon (gedeeltelijk) vergoed wordt? Dan valt die investering zelfs nog behoorlijk mee! Ook het bezoeken van een coach op psycholoog is een mooie investering in jezelf. Niet omdat je ‘gek’ bent of ‘depressief’. Een frisse blik van buiten naar binnen kan fijne inzichten bieden. Iets wat alleen maar fijn is en waar je verder mee kunt.
Een opleiding
Je leven lang blijven leren is een zeer belangrijk aspect van het ‘gelukkig zijn’. Nieuwe zaken leren, ervaren én doen zorgen ervoor dat je zowel mentaal als fysiek fit blijft. Je prikkelt jezelf, dwingt jezelf uit de comfortzone en houd je in contact met de laatste ontwikkelingen. Deze investering in jezelf zullen ook andere mensen profijt van hebben. Het verruimt je blikveld en maakt je een veelzijdiger mens. Ook kunnen ze wellicht hun voordeel doen met jouw kennis. Welke opleiding je precies gaat volgen maakt niet uit, van een talencursus tot een BHV opleiding. Elke opleiding of training kent zijn eigen voordelen en educatieve doelen. Alleen het feit dat je aan het leren bent is al leerzaam.
Investeren in jezelf is de beste investering die er is. Zowel voor jezelf als voor je omgeving. Dit is dan ook nooit weggegooid geld. Schaam je er ook zeker niet voor en wil je het niet aan de grote klok hangen? Alle hulpverleners hebben een geheimhoudingsplicht, dus daar hoef jij je geen zorgen om te maken!
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Veel mensen in Nederland werken fulltime, en voor die mensen klinkt het dan ook niet gek als we het hebben over de dagelijkse werksleur. Voor sommige mensen is het zelfs zo erg dat ze van s ochtends vroeg tot s avonds laat bezig zijn met hun werk. Dit hoeft niet altijd fysiek bezig te zijn, veel mensen kunnen hun gedachten niet van werk afkrijgen en blijven ook na werk nadenken over werk over hoe dingen beter kunnen of dingen die nog gedaan moeten worden.
-
Tamar (37) merkte vlak voor de feestdagen dat ze steeds meer fysieke klachten kreeg: hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaar en slecht kunnen slapen omdat ze alleen maar lag te piekeren. En dan die huilbuien steeds op de meest onverwachte momenten. Jeetjemina, zo kende ze zichzelf helemaal niet.
-
Toen Janneke (39) voor het eerst bij me kwam, was ze aan het herstellen van een pittige burn-out. Zelf had ze die absoluut niet zien aankomen. Ze deed immers alleen maar dingen die ze leuk vond (dacht ze)? Voor haar uitdagende baan op het evenementen organisatiebureau maakte ze vaak lange dagen.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Waar denk jij aan bij de ideale leider? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan een leidinggevende rol, bijvoorbeeld op de werkvloer.
-
Veel mensen maken in het nieuwe jaar nieuwe plannen, zoals een bepaald doel bereiken. Je hoort dit meestal voorbij komen als ‘goede voornemens.’ Dat is niet zo gek, want veel mensen reflecteren aan het eind van een jaar. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze het afgelopen jaar ervaren hebben, en wat ze hebben bereikt.
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Het jaar loopt bijna op het eind, waardoor je vaak automatisch meer tot inkeer komt. Net zoals er op tv, in de krant en op social media allerlei lijstjes worden gemaakt met de gebeurtenissen van de afgelopen periode, doe je dat ook met je eigen leven. Wat is er allemaal gebeurd?