verslavingszorg

Van deze investering in jezelf heb je altijd plezier!

Cadeaus geven aan een ander is leuker dan er zelf één krijgen, althans dat zeggen veel mensen. Dat is op het gebied van materiële zaken vaak ook zeker het geval, maar waar het gaat om echte duurzame investeringen is het vooral belangrijk om deze jezelf cadeau te doen. Hier gaan namelijk jijzelf maar ook je omgeving profijt van hebben. Welke investeringen jij altijd in jezelf moet doen? Lees snel verder.

Opgeruimd staat netjes

Loop jij al een tijdje rond met een oncomfortabel gevoel over jouw gebruik of gedrag in relatie met bepaalde middelen? Dan is het goed om te investeren in de verslavingszorg hieromtrent. Dit klinkt misschien meteen heel heftig, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Vaak is het een kwestie ‘hoe eerder, hoe beter’. Wanneer jij snel actie onderneemt zul je zien dat de behandeling kortdurend kan zijn.

Bij een verslaving en passende behandeling hoef je niet alleen meer te denken aan alcohol of drugs. Ook een game- of gokverslaving kunnen zeer ingrijpend en heftig zijn. Wist je dat behandeling bij een erkende kliniek als https://www.cacnverslavingszorg.nl/ gewoon (gedeeltelijk) vergoed wordt? Dan valt die investering zelfs nog behoorlijk mee! Ook het bezoeken van een coach op psycholoog is een mooie investering in jezelf. Niet omdat je ‘gek’ bent of ‘depressief’. Een frisse blik van buiten naar binnen kan fijne inzichten bieden. Iets wat alleen maar fijn is en waar je verder mee kunt.

Een opleiding

Je leven lang blijven leren is een zeer belangrijk aspect van het ‘gelukkig zijn’. Nieuwe zaken leren, ervaren én doen zorgen ervoor dat je zowel mentaal als fysiek fit blijft. Je prikkelt jezelf, dwingt jezelf uit de comfortzone en houd je in contact met de laatste ontwikkelingen. Deze investering in jezelf zullen ook andere mensen profijt van hebben. Het verruimt je blikveld en maakt je een veelzijdiger mens. Ook kunnen ze wellicht hun voordeel doen met jouw kennis. Welke opleiding je precies gaat volgen maakt niet uit, van een talencursus tot een BHV opleiding. Elke opleiding of training kent zijn eigen voordelen en educatieve doelen. Alleen het feit dat je aan het leren bent is al leerzaam.

Investeren in jezelf is de beste investering die er is. Zowel voor jezelf als voor je omgeving. Dit is dan ook nooit weggegooid geld. Schaam je er ook zeker niet voor en wil je het niet aan de grote klok hangen? Alle hulpverleners hebben een geheimhoudingsplicht, dus daar hoef jij je geen zorgen om te maken!

Datum: 04 januari 2023