ouderschap

Hoe overleef jij het ouderschap?

Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit. Je huishouden vertoont meer overeenkomsten met de schilderijen van Jan Steen dan met de foto’s in woonbladen. Je eigen uiterlijk is trouwens ook niet bepaald om door een ringetje te halen. Je hebt het gevoel dat je continu achter jezelf aanrent.

Geen tijd voor jezelf

Ga er maar aanstaan. Voordat de kinderen naar school of de opvang zijn, heb jij het gevoel dat je er al een hele dag hebt opzitten. En dat is dan nog maar het begin van de dag, dus tijd om even uit te puffen is er niet bij. Nee, jij moet naar je werk, en daarna wachten nog je huishouden, de was, boodschappen, kinderen naar sport brengen en koken. Verder moet je nog even dat pakketje ophalen dat was bezorgd toen je niet thuis was, een telefoontje naar je beste vriendin plegen die er helemaal doorheen zit en snel nog een maaltijd in elkaar flansen voor je partner die laat thuis komt. Ziet de dag er voor jou ook ongeveer zo uit? Geen wonder dat je moe bent en geen tijd voor jezelf overhoudt om even bij te tanken.

Meer quality time voor jezelf en met elkaar

Timemanagement voor ouders

‘Toch is maar één iemand die daar verandering in kan brengen’, weet Marije Thepass. ‘En dat ben jij. Maar daar wil ik je graag bij helpen. Je bent niet de enige die moeite heeft om alle ballen in de lucht te houden. Ik kwam dat in mijn coachingspraktijk zo vaak tegen dat ik me speciaal daarvoor heb laten opleiden tot timemanagement-coach bij Verena Elfring. Zij heeft de workshop ‘Timemanagement voor ouders’ ontwikkeld. In deze praktische workshop, gaat het niet alleen over tijd, maar ook over wat je doet met je tijd: over je patronen, gewoontes en verwachtingen. Timemanagement gaat dus vooral over je gedrag. Het helpt je om meer balans in jouw leven en dat van je gezin te krijgen. Meer rust. Meer quality time voor jezelf en met elkaar. En meer energie. Wat wil je nog meer?’

Datum: 18 mei 2023