Een APK voor je relatie: waarom niet?
Waarom nemen we onze relatie alleen onder de loep als er herrie in huis is? Zolang het goed gaat, besteden we er weinig aandacht aan. Terwijl we pas echt gaan reageren als de sleur er behoorlijk in is geslopen of de ruzies ons wakker schudden. Onze auto daarentegen laten we om de zoveel tijd keuren en geven we een onderhoudsbeurt als er kleine onderdelen niet helemaal meer goed werken. Waarom geven we onze relaties niet meer prioriteit, net zoals we onze bolides laten onderhouden?
Olie verversen
Natuurlijk, zo nu en dan een etentje samen is net als de olie verversen, maar de grote Algemene Periodieke Keuring zit helemaal niet in ons systeem. Zonde, vindt Meike Meinhardt. Want juist even stilstaan bij wat goed gaat en bij wat minder goed gaat, kan in de toekomst grote problemen onderscheppen.
Verleden
Ook het inzicht hebben en krijgen van het gezin waar je oorspronkelijk vandaan komt is belangrijk en ook meekijken naar waar je partner eigenlijk vandaan komt. Want juist dit verleden zorgt ervoor hoe we ons nu gedragen.
Grondbeginsel
We hebben als kind een voorbeeld gehad hoe je het later juist wel of niet wilde. Een relatie aangaan en behouden heeft een grondbeginsel vanuit je jeugd. Hoe gingen je ouders met elkaar en met jou om? Had je een goede of juist slechte band met één ouder of beide ouders?
Inkijk in je leven
Via een bronnenopstelling kijk je bij jezelf, maar ook bij je partner, mee naar de situatie van vroeger en van hoe die nu bij jullie is. Door beiden op aparte borden je situatie te plaatsen, geef je jezelf, maar ook je partner een inkijk in het leven en in je gevoel, waar je soms met woorden helemaal niet bij komt.
Je brengt voor jezelf, maar vooral voor je relatie de mooie en minder mooie kanten aan het licht
Aan het licht
Je maakt jezelf zichtbaar, waardoor er meer begrip ontstaat, waarom jij bijvoorbeeld op een bepaalde manier reageert. Je brengt voor jezelf, maar vooral voor je relatie de mooie en minder mooie kanten aan het licht. Hierdoor heb je weer een houvast waar je van kunt genieten samen en waar je wat werk samen in kunt steken.
Tot elkaar komen
Ook als de bom al is gebarsten, kunnen bronnenopstellingen een duidelijk beeld geven aan beide partners van waar ze staan en wat ze voelen, of er ruimte is om nader tot elkaar te komen, of juist duidelijk wordt, dat de partners beiden heel andere verwachtingen hebben van elkaar.
Voor jullie?
Ook toe aan een APK van je relatie? Of wil je meer inzicht waarom je steeds hetzelfde patroon doorleeft? Je bent meer dan welkom bij Meike Meinhardt. Samen met je partner, maar ook alleen. ‘Met heel Meinhardt JOUW kracht hervinden’ is haar motto, dus schroom niet om een afspraak te maken. Ook geeft zij privé-yoga en massages.
-
Een scheiding is voor niemand een gemakkelijke periode. Het kan emotioneel en mentaal uitdagend zijn om door deze situatie heen te gaan, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.
-
De scheiding is achter de rug en het leven lijkt zijn normale vorm weer aan te nemen. Toch zijn er nog regelmatig conflicten, omdat je ex-partner ‘dwarsligt’.
-
Het voelt alsof je de juiste persoon gevonden hebt. Al lange tijd ben je met je partner samen en je weet van elkaar dat dit nog lange tijd gaat duren. Maar soms komen er toch nog irritaties naar boven.
-
Durf je niet zo goed op anderen af te stappen? Dan ontmoet je misschien liever online nieuwe mensen dan in reallife. De mogelijkheden hiervoor zijn de laatste jaren alsmaar groter geworden. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende apps en websites om nieuwe mensen te ontmoeten.
-
In een relatie draait het om het tonen van liefde en waardering voor elkaar. Een geweldige manier om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft, is door middel van romantische cadeaus.
-
Woorden hebben kracht. Hoe je communiceert heeft invloed op je relaties en op jezelf. Welke woorden je kiest, zegt iets over je emoties en gevoelens ten aanzien van jezelf.
-
De knoop is doorgehakt. Jullie gaan uit elkaar.
-
‘Je bent niet eerlijk tegen mij.’ Een uitspraak die je persoonlijk kan raken. Je wordt ten onrechte op iets aangesproken waar je niet verantwoordelijk voor bent of wat voor je gevoel niet klopt. Je wilt je dan verdedigen, maar er wordt niet naar je geluisterd. Je vindt het onrechtvaardig.
-
‘Maar hij/zij begon!’ klinkt het met regelmaat op het schoolplein terwijl er gewezen wordt naar een ander.
-
Na veel wikken en wegen is het hoge woord er dan eindelijk uit: jullie zijn uit elkaar. Of de relatie nu lang heeft geduurd of je maar kort samen bent geweest, het staat vast. Je bent weer alleen.