belemmering

Doorbreek je grootste belemmering: jijzelf

Je voelt de noodzaak tot verandering, maar je hebt geen idee hoe je het aan moet pakken. Telkens opnieuw maak je dezelfde keuzes, terwijl je eigenlijk wel weet dat je het beter anders kunt doen. Het lukt je niet dat ellendige overgewicht kwijt te raken, je komt maar niet verder in je carrière, steeds weer loop je tegen dezelfde onzekerheden aan. Het kán wel anders, je gelooft er alleen niet in dat het je lukt.

Dat ene moment…

Misschien kan je het nog herinneren: Sven Kramer schaatste de tien kilometer op de Olympische Spelen, misschien wel de belangrijkste race van zijn leven. Zou het hem lukken? Iedereen ging er vanuit. Maar toen kwam dat ene moment: na een verkeerde aanwijzing van zijn trainer sloeg de twijfel over de wissel toe. Hij besloot toch de andere baan te pakken. Fout. Gediskwalificeerd. Hoe kan het toch dat een sporter die al zoveel topprestaties had geleverd, op dat cruciale ogenblik faalt? De oorzaak is eigenlijk vrij eenvoudig. Een (top)sporter is dusdanig opgeleid, dat zijn beweging op de automatische piloot gebeuren. Maar op dat allerbelangrijkste moment is de automatische piloot uitgeschakeld en is het vrij spel voor dat stemmetje in je hoofd.

Belemmerende gedachtes

Dat stemmetje in het hoofd kennen we allemaal op onze eigen manier. Het zegt: weet je wel zo zeker dat het je gaat lukken, zal je het wel redden? Het houdt je belemmerende overtuigingen voor en vertelt je dat je het toch niet zal kunnen, dat je je doelen toch niet bereikt. De gedachten zetten je vast, maken je onzeker en zorgen ervoor dat je niet verder komt. Maar succesvol zijn bereik je niet door jezelf naar beneden te praten. Je bereikt succes juist door naar boven te klimmen!

Naar boven klimmen

Kies dus voor de weg omhoog om je doelen te bereiken. Hung Nguyen is coach bij Road2Fit/BeMore en helpt je hierbij, door samen met jou handvatten te vinden naar een duurzame gedragsverandering. Dat doet hij door belemmerende gedachten en patronen te doorbreken aan de hand van begeleiding bij training, voeding én de mentale coachingsmethode NLP. NLP is de afkorting van Neuro Linguïstisch Programmeren en is zeer effectief in zowel persoonlijke, lichamelijke als professionele ontwikkeling.

Je verkrijgt een levenshouding waarin je je krachtig voelt

Mentale coaching

Wat gebeurt er bij deze coaching? De methode leert je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedachten en helpt je emoties te beheersen, in plaats van dat ze jouw doen en laten bepalen. Hierdoor kun je op een realistische manier naar je beperkingen, én naar je mogelijkheden, doelen en verlangens kijken. En dat levert je bijzonder veel op: je verkrijgt een levenshouding waarin je je krachtig voelt, je bewust bent van je keuzemogelijkheden én in staat bent problemen of tegenslagen gemakkelijker op te lossen.

Tips op de weg naar verandering

Een aantal tips om stappen naar succesvolle verandering te maken:

  1. Stel een helder doel. Bepaal precies wat je wilt en stel daarbij tussendoelen op. Zo heb je goed voor ogen waar je naartoe wilt werken.
  2. Zorg bij het formuleren van je doel dat je deze positief stelt. Zo raak je gemotiveerd in plaats van gefrustreerd. Dus niet: ‘Ik wil niet meer te zwaar zijn’. Maar wel: ‘Ik wil een gezond lichaam hebben’.
  3. Doe regelmatig iets dat buiten je comfortzone ligt. Zo wen je eraan jezelf te blijven ontwikkelen, en worden nieuwe uitdagingen minder spannend.

Life coaches

Herken je je in dit artikel en zou jij graag meer tips en handvatten willen op weg naar meer succes? De life coaches Hung Nguyen en Behrooz Tanori staan graag voor je klaar om je te helpen met jouw duurzame verandering. Hung heeft de opleiding NLP-master Practicioner gevolgd. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een praktisch, snel en doeltreffend instrument om jouw eigen koers te kunnen varen. Door middel van de begeleiding op het gebied van voeding, training en mentale coaching word jij uitgedaagd om nieuwe kanten van jezelf te ontdekken en de beste versie van jezelf te worden.

Datum: 15 november 2019