coaching

En nú kies ik voor mijzelf

Lieve hardwerkende vrouw, ik schrijf aan jou. Je probeert zó aan verwachtingen te voldoen, dat je een stukje van jezelf vergeet.

Vragen

Je hebt jaar na jaar gestudeerd om vervolgens je diploma’s te behalen. Nu dat is gelukt en je ondertussen al een aantal jaren werkt, begint er mogelijk iets te wringen bij je. Vragen malen in jouw hoofd: ‘Waar doe ik het eigenlijk voor?’ ‘Waar werk ik voor?’ ‘Wat is mijn bijdrage aan de wereld?’ ‘Wat wordt mijn volgende stap?’

Dromen en verlangens

De duidelijke verwachtingen die je ooit had, zijn weggevallen en de (onuitgesproken) verwachtingen van je werkgever en collega’s zijn ervoor teruggekomen. Ondanks dat je altijd zo je best doet voor anderen, begin je te beseffen dat jouw dromen en verlangens ook de moeite waard zijn. Je wist vroeger altijd heel goed wat je wilde, maar wat wil jij nú?

Je wist vroeger altijd heel goed wat je wilde, maar wat wil jij nú?

Aandachtspunten

Mocht je je hierin herkennen, denk eens over de volgende zinnen na:
– Piekeren, piekeren en nog eens piekeren. Het is uitputtend en vreet energie. Hoe lekker zou het zijn als keuzes je gemakkelijker afgaan? Als je inzicht krijgt in je wensen en belemmeringen, en je piekergedrag enorm zal afnemen?
– Werken, werken en nog eens werken. Je ziet je collega’s meer dan je vrienden en familie. Hoe fijn zou het zijn als je meer gaat werken met de unieke kwaliteiten die jij bezit, jouw natuurlijke energie meer laat stromen en zo ook ’s avonds meer voldaan thuis kan komen?
– Doelen, doelen en nog eens doelen. Iedereen verwacht maar dat jij doelen stelt. Hoe prettig zou het zijn om handen en voeten te geven aan jouw eigen ambitie?

Ga je deze ontwikkelingsreis met mij aan?

Francis Boetzkes

Datum: 10 december 2021