rust

Gun jezelf een moment van rust met yoga

Alles draait tegenwoordig om tijd, en je moet van alles: op tijd op je werk zijn, je kind moet op tijd op school zijn, deadlines moeten op tijd gehaald worden enzovoort enzovoort. Je hebt het altijd maar druk, en te weinig tijd voor jezelf. In het dagelijks leven zijn we erg gefocust op wat er om ons heen gebeurt. We hebben maar weinig aandacht voor ons lichaam en wat er in ons hoofd omgaat. Allerlei gedachten gaan er door je hoofd, en dat kan leiden tot stress. Hoe kom je tot rust?

Yoga

Yoga kan je helpen om je te focussen op je lichaam en je gevoel, zodat je bewuster in het leven gaat staan. Yoga is al duizenden jaren oud en komt oorspronkelijk uit India. Rond 1950 is yoga in de westerse wereld geïntroduceerd. In de afgelopen jaren is yoga steeds populairder geworden, en zijn er allerlei nieuwe vormen ontstaan.

Yoga helpt jou te laten onstpannen, zelfs na de les

Oefeningen en houdingen

Met yoga maak je je lichaam soepeler, je komt meer in balans en werkt aan je mindfulness. Bij elke yogales focus je je op een ander doel. Elke les begint met een rustmoment, waarna er aandacht is voor je lichaam: hoe voelt het aan? Daarna focus je je op je ademhaling, gevolgd door simpele bewegingsoefeningen, die je je laten ontspannen. Door de oefeningen en houdingen kom je beter in contact met je lichaam, je gedachten en je gevoelens. Op die manier verbindt yoga je lichaam, geest en ademhaling. De lessen werken ook door wanneer je van je matje gekomen bent, zodat je in het dagelijks leven meer innerlijke rust hebt en meer in evenwicht bent.

Voor iedereen

Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, want bij yoga gaat het niet om presteren. Je hoeft dus niet een perfect lichaam te hebben of superfit te zijn om de oefeningen te kunnen doen. Ook mensen met een beperking zijn bijvoorbeeld welkom. Wat Body Care Westland uniek maakt, is dat je er yoga beoefent in een kleine groep, zodat er alle aandacht voor jou is. Er worden diverse yogavormen gegeven: hatha yoga, yin yoga of flow yoga. Met yoga gun je jezelf een moment van rust te midden van alle hectiek!

Totaalpakket

Dat het zorgen voor je lijf belangrijk is, kreeg Irene Knipscheer (35), oprichter van Body Care Westland, al jong door. Ze had dagelijks pijnklachten door hypermobiliteit, die ze onder andere aanpakte met sporten. Op haar 25ste begon ze met Body Care Westland. In haar studio ontvangt Irene wekelijks en vaak zelfs een aantal keren per week een trouwe groep deelnemers in haar lessen, cursussen en praktijk. Ze biedt een totaalpakket van sport, yoga, pilates, massages, voedingsadvies en voetreflexologie.

Datum: 19 december 2018