Hoogsensitief

Hoogsensitief & hoogbegaafd: anders dan anderen

Hoogsensitief en hoogbegaafd zijn is niets om je voor te schamen. Toen ik ouder werd, realiseerde ik mij dat ik anders was dan anderen. Ik had last van lawaai en harde geluiden, raakte overprikkeld van de stress van anderen en voelde mij daar ongelukkig bij. Het was pas toen ik mij realiseerde dat het te maken had met mijn spiritualiteit en hoogsensitiviteit, dat maakte dat ik hier zo gevoelig voor was. Wat een eyeopener!

Jackie Crince Le Roy

Volop in de maatschappij

Ik begreep dat ik niet hetzelfde was als iedereen om mij heen. Ik paste niet in de ‘eenheidsworst’ van de maatschappij. Tegelijkertijd ontstond de gedachte: ‘Wil ik wel bij die middenmoot passen? Of lekker gewoon pieken, door mijn eigen gang te gaan? Durf ik mijn kop boven het maaiveld uit te steken? Hoe loop ik mijn eigen pad?’ Het is een weg met vallen en opstaan. Leren wat er bij mij past en vooral te voelen wat goed is voor mij. Inmiddels sta ik volop in de maatschappij en loop ik mijn eigen pad. Ik heb mijn eigen bedrijf en help anderen zichzelf te ontwikkelen en te ontmoeten.

Onbegrepen

Tegelijkertijd had mijn collega, de hoogbegaafde Ineke, dezelfde soort ervaringen. Ook zij voelde zich onbegrepen en was anders dan anderen. Het was en is een rode draad door haar leven. Het mooie is dat zij ook haar weg heeft gevonden, op haar geheel eigenwijze, en dat zij graag haar ervaringen deelt.

Hoe belangrijk is het voor jou om door iedereen geaccepteerd te worden?

We willen je inspireren

Tijdens de lezing ‘De Eenheidsworst’ vertellen Ineke Masselink en ik wat je kunt doen om binnen het geaccepteerde systeem te functioneren en delen wij ons eigen verhaal. Want wat maakt dat je denkt dat je gemiddeld moet zijn of je gemiddeld dient te gedragen? Hoe belangrijk is het voor jou om door iedereen geaccepteerd te worden? Door onze ervaringen en inzichten willen we je inspireren!

Kom naar de lezing

  • lezing ‘De Eenheidsworst’
  • donderdag 4 april van 19.30 tot 22.00 uur
  • locatie: Lebret Lebretweg 51, 6861 ZZ Oosterbeek
  • toegang: 12,50 euro

Meer informatie kun je vinden op de site van Jouw Lijf & Leven, onder ‘Agenda 2019‘. Daar kun je ook tickets kopen. Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.

Datum: 26 maart 2019