Hoogsensitief & hoogbegaafd: anders dan anderen
Hoogsensitief en hoogbegaafd zijn is niets om je voor te schamen. Toen ik ouder werd, realiseerde ik mij dat ik anders was dan anderen. Ik had last van lawaai en harde geluiden, raakte overprikkeld van de stress van anderen en voelde mij daar ongelukkig bij. Het was pas toen ik mij realiseerde dat het te maken had met mijn spiritualiteit en hoogsensitiviteit, dat maakte dat ik hier zo gevoelig voor was. Wat een eyeopener!
Jackie Crince Le Roy
Volop in de maatschappij
Ik begreep dat ik niet hetzelfde was als iedereen om mij heen. Ik paste niet in de ‘eenheidsworst’ van de maatschappij. Tegelijkertijd ontstond de gedachte: ‘Wil ik wel bij die middenmoot passen? Of lekker gewoon pieken, door mijn eigen gang te gaan? Durf ik mijn kop boven het maaiveld uit te steken? Hoe loop ik mijn eigen pad?’ Het is een weg met vallen en opstaan. Leren wat er bij mij past en vooral te voelen wat goed is voor mij. Inmiddels sta ik volop in de maatschappij en loop ik mijn eigen pad. Ik heb mijn eigen bedrijf en help anderen zichzelf te ontwikkelen en te ontmoeten.
Onbegrepen
Tegelijkertijd had mijn collega, de hoogbegaafde Ineke, dezelfde soort ervaringen. Ook zij voelde zich onbegrepen en was anders dan anderen. Het was en is een rode draad door haar leven. Het mooie is dat zij ook haar weg heeft gevonden, op haar geheel eigenwijze, en dat zij graag haar ervaringen deelt.
Hoe belangrijk is het voor jou om door iedereen geaccepteerd te worden?
We willen je inspireren
Tijdens de lezing ‘De Eenheidsworst’ vertellen Ineke Masselink en ik wat je kunt doen om binnen het geaccepteerde systeem te functioneren en delen wij ons eigen verhaal. Want wat maakt dat je denkt dat je gemiddeld moet zijn of je gemiddeld dient te gedragen? Hoe belangrijk is het voor jou om door iedereen geaccepteerd te worden? Door onze ervaringen en inzichten willen we je inspireren!
Kom naar de lezing
- lezing ‘De Eenheidsworst’
- donderdag 4 april van 19.30 tot 22.00 uur
- locatie: Lebret Lebretweg 51, 6861 ZZ Oosterbeek
- toegang: 12,50 euro
Meer informatie kun je vinden op de site van Jouw Lijf & Leven, onder ‘Agenda 2019‘. Daar kun je ook tickets kopen. Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.
-
Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan?
-
Veel liep dit jaar anders dan je had verwacht. Plannen zijn geannuleerd, aangepast of uitgesteld. Misschien ben je door alle onrust minder productief geweest en is er weinig terechtgekomen van je goede voornemens. Dat is allemaal oké.
-
Een kind wordt geboren als een onbeschreven blad. Deze heeft later nog veel lessen te leren, ervaringen door te maken en ook tijd nodig om zich te ontwikkelen.
-
Je niet gehoord of gezien voelen maakt diepe indruk. We maken dit overal mee, in relaties en/of op het werk.
-
Je draait de kalender om naar de volgende maand. Om de naam van je zus staat een grote, rode cirkel. Nu alweer?! Juist voor één van de belangrijkste personen in jouw leven, weet je nooit een goed cadeau uit te kiezen
-
We vetten onze huid in na het douchen. We vijlen, knippen en lakken onze nagels. We gaan naar de kapper om ons haar te onderhouden.
-
Weet je stiekem wel dat je beter voor jezelf zal moeten zorgen, maar weet je niet hoe je dat moet doen? We leven tegenwoordig zo op de automatische piloot, dat we nauwelijks nog kijken naar wat wij zelf nodig hebben.
-
Een vraag aan alle moeders: hoe vaak heb je écht alleen aandacht voor jezelf? Je kan bijna niet geloven hoe weinig dat is. De hele dag door loop je namelijk op je tenen, ben je aan het rennen, vliegen en dat alles zorgt voor zoveel stress.
-
Lieve hardwerkende vrouw, ik schrijf aan jou.
-
Toen mijn moeder de diagnose ‘terminale kanker’ kreeg, was het alsof de hele bodem onder ons bestaan werd weggeslagen. Na de schok kom je als vanzelf in een rouwproces en verkeer je in standje ‘overleven’.