olifant

Olifant in het web

Geef je jezelf voorrang als het gaat om je gezondheid en je welzijn? Of neem je, net zoals veel andere mensen, te weinig tijd voor jezelf om te ontspannen en op te laden? Hoe zou het zijn als jij binnen enkele minuten op het werk, thuis of zelfs onderweg kan ontladen en weer opladen zonder dat anderen het in de gaten hebben? Hoe zou het zijn om met gemak en plezier van de ene activiteit naar de andere te kunnen gaan? Jij beschikt over een innerlijke technologie die dit mogelijk maakt. Wat het is, hoe het werkt en hoe je dit kunt gebruiken, ervaar je in de workshop ‘Olifant in het web’.

Verbonden met alle energie

Alles om je heen bestaat uit energie. Jij bent een magneet voor deze energie die overal aanwezig is: de ‘olifant’ midden in het web. Ben je verbonden met negatieve energie en besteed je aandacht aan dingen die deze negativiteit in stand houden, dan is de kans groot dat je navigatie je verder de negatieve kant op wijst. Je wordt sneller meegevoerd met de negatief geladen golven in de oceaan van energie. Maar zodra je een bewuste keuze maakt voor positieve intenties, gedachten en emoties, kun je de positieve kant op varen. Dan ontstaat er ruimte voor groei en verdere ontwikkeling.

Positiviteit kiezen

Volg je je eigen positieve kracht, dan kun je negatieve invloeden uit je omgeving weer omkeren. Tijdens de workshop kun je jezelf hierin uitdagen. Je gaat aan de slag met je innerlijke technologie, die bestaat uit gedachten, emoties, bewustzijn en onderbewustzijn, om de leiding te nemen over je gezondheid en welzijn. Hoe je autonome zenuwstelsel, gedachten en emoties elkaar beïnvloeden, wordt tijdens de workshop zichtbaar gemaakt op een computerscherm. Zolang de olifant hier geen kennis van heeft, zal hij vastzitten in het web, terwijl dit web juist kan helpen om gezond te zijn en welzijn te ervaren. Je zult zien dat gezondheid en welzijn geen bestemmingen in ons leven zijn, maar processen die we zelf kunnen reguleren. Onze emoties en gedachten zijn hiermee direct verbonden.

Zenuwstelsel trainen

Innerlijke rust hangt samen met een evenwichtig zenuwstelsel. Je kunt je zenuwstelsel hierin trainen, zodat je ook in stressvolle omstandigheden rustig, vredig en in balans blijft. Er vindt dan een verschuiving plaats vanuit je hoofd naar je lichaam. Als je hoofd leeg is, ervaar je onmiddellijke ontspanning in je lichaam en ontstaat er meer coherentie. Het hart speelt hierin ook een belangrijke rol. Door je autonome zenuwstelsel en je denkwijze positief te beïnvloeden, wordt de chaos in je lichaam opgeruimd en vergroot je je mentale, emotionele en fysieke veerkracht.

Als je hoofd leeg is, ervaar je onmiddellijke ontspanning in je lichaam

Van gedachten naar gevoel

We bezitten de kracht om invloed uit te oefenen op onze eigen emoties en die van anderen. We zijn namelijk niet alleen de ontvangers van energie, maar sturen ook onze eigen energie de wereld in. Tegenwoordig zijn we ons steeds minder bewust van ons gevoel. We zijn meer een externe denkmotor dan dat we bezig zijn met onze interne beleving. Dit verbreekt de verbinding met ons navigatiesysteem, waardoor we verdwaald raken in het web. Door je te onttrekken aan de externe wereld en afstand te nemen van je behoefte aan goedkeuring van je omgeving, kun je de verbinding met jezelf en het web herstellen en in de flow van je leven komen.

Meer weten?

Bij Simona Linskens maken we gebruik van de ‘olifant in het web’ metafoor om mensen te helpen in contact te komen met hun eigen kracht. Zo krijg je de touwtjes weer in handen en vergroot je je prestaties op alle gebieden van je leven. Bij Simona kun je verschillende individuele sessies of groepssessies volgen om welzijn voor het leven te ontwikkelen. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan gauw contact op en ontdek wat Simona voor jouw welzijn kan betekenen.

Datum: 09 maart 2020