Beginnen met yoga doe je zo!
Al een tijdje loop je rond met het idee om te beginnen met yoga. Maar op één of andere manier weerhouden je gedachtes jou ervan om echt te starten. Het voelt toch als iets zweverigs. Maar eigenlijk is yoga juist iets heel concreets, je werkt kort gezegd aan je mentale en lichamelijke gezondheid! Om je een handje te helpen, vertelt Irene je graag hoe je fijn kunt beginnen met yoga.
Vorm van mindfulness
Irene vertelt: ‘Yoga valt onder één van de mindfulness-oefengebieden. Het doel van mindfulness is onder andere om nuchter je gedachtes te observeren. Je laat je even niet leiden door de piekerende stemmen van je andere gedachten. Je focust je volledig op één taak, waardoor je drukke denken kalmeert. En dat is wat er ook gebeurt met yoga. Bovendien blijf je er lenig, sterk en fit door. Allerlei redenen om te beginnen met deze vorm van mindfulness.’
Juiste mindset
Maar hoe kun je het beste starten met yoga? Irene vertelt: ‘Voordat je begint met je yogalessen, is het belangrijk om in de juiste mindset te komen. Er heerst nog een klein stigma op yoga dat het alleen voor zweverige types is. Maar niks is minder waar, het is voor iedereen. Ook voor jou als carrièrevrouw of drukke moeder. Laat je twijfels los en stel je open. Probeer ook geen verwachtingen te hebben van te voren. Laat de eerste les op je afkomen en kijk en voel aan of het iets is voor je.’
Yoga is ontzettend goed voor je lichaam
Yogavorm bepalen
‘Nadat je definitief de knoop door hebt gehakt, is de volgende stap de yogavorm bepalen. Zo is de meest klassieke vorm van yoga Hatha. Deze vorm dient voor het soepeler maken van je lichaam, spieren versterken en je ademhaling te verbeteren. Yin Yoga daarentegen is meer voor je gewrichten en bindweefsel soepeler maken. Door te beginnen met de juiste variant, zorg je voor een vliegende start.’
Manier van yoga volgen
Door na te denken over de vorige stappen, ben je al een heel eind. Yoga uitproberen is eigenlijk ook heel toegankelijk. Maar om ervoor te zorgen dat je zo fijn mogelijk start, is deze laatste stap ook nodig. ‘Want op welke manier ga je yoga beoefenen? Het is bijvoorbeeld mogelijk om het van YouTube af te kijken of een online yogacursus te volgen. Zo kun jij het op je eigen tijd indelen. Maar fysiek een yogales volgen is vaak effectiever, door de persoonlijke begeleiding en doordat je gemotiveerd wordt door medebeoefenaars.’
Body Care Westland
Wil jij graag yoga een keer uitproberen? Je bent bij Body Care Westland van harte welkom. Hier bieden wij Hatha- en Yin Yoga aan, aan jou de keus welke bij jou en je lichaam past! Neem gerust contact op voor het inplannen van een proefles of andere vragen.
-
Je ziet het in steeds meer huidverzorgingsmiddelen terugkomen: tea tree oil. En terecht, want deze essentiële olie, afkomstig uit Australië, heeft verschillende krachtige eigenschappen. Zo kan het gebruikt worden voor de huishouding van mens en dier.
-
Het kan best een uitdaging zijn om een cadeau te vinden waar de ontvanger echt blij mee is. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, feestdag of gewoon als blijk van waardering, je wilt een cadeau geven dat echt in de smaak valt.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Hoofdpijn die wel drie dagen kan duren. Misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor felle kleuren. Migraine is een vorm van hoofdpijn en komt voor bij zo’n 2,5% van de vrouwen, voornamelijk in de vruchtbare leeftijd.
-
Veel fysieke klachten zijn te wijten aan een slecht bed. Lang niet iedereen beseft dat voldoende, met als gevolg dat men blijft doorlopen met klachten, die eigenlijk heel simpel te verhelpen zouden zijn. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende fysieke klachten die veroorzaakt worden door te slapen op een bed dat niet bij je past of dat zodanig versleten is dat het een gevaar vormt voor je gezondheid.
-
Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Alle gordijnen dicht, want ieder straaltje licht veroorzaakt een hevige pijn. Misschien zelfs misselijkheid en braken. Komen deze klachten jou bekend voor?
-
Zit je niet lekker in je vel? Ben je het zat om steeds te horen dat je ermee moet leren leven?