Beginnen met yoga doe je zo!
Al een tijdje loop je rond met het idee om te beginnen met yoga. Maar op één of andere manier weerhouden je gedachtes jou ervan om echt te starten. Het voelt toch als iets zweverigs. Maar eigenlijk is yoga juist iets heel concreets, je werkt kort gezegd aan je mentale en lichamelijke gezondheid! Om je een handje te helpen, vertelt Irene je graag hoe je fijn kunt beginnen met yoga.
Vorm van mindfulness
Irene vertelt: ‘Yoga valt onder één van de mindfulness-oefengebieden. Het doel van mindfulness is onder andere om nuchter je gedachtes te observeren. Je laat je even niet leiden door de piekerende stemmen van je andere gedachten. Je focust je volledig op één taak, waardoor je drukke denken kalmeert. En dat is wat er ook gebeurt met yoga. Bovendien blijf je er lenig, sterk en fit door. Allerlei redenen om te beginnen met deze vorm van mindfulness.’
Juiste mindset
Maar hoe kun je het beste starten met yoga? Irene vertelt: ‘Voordat je begint met je yogalessen, is het belangrijk om in de juiste mindset te komen. Er heerst nog een klein stigma op yoga dat het alleen voor zweverige types is. Maar niks is minder waar, het is voor iedereen. Ook voor jou als carrièrevrouw of drukke moeder. Laat je twijfels los en stel je open. Probeer ook geen verwachtingen te hebben van te voren. Laat de eerste les op je afkomen en kijk en voel aan of het iets is voor je.’
Yoga is ontzettend goed voor je lichaam
Yogavorm bepalen
‘Nadat je definitief de knoop door hebt gehakt, is de volgende stap de yogavorm bepalen. Zo is de meest klassieke vorm van yoga Hatha. Deze vorm dient voor het soepeler maken van je lichaam, spieren versterken en je ademhaling te verbeteren. Yin Yoga daarentegen is meer voor je gewrichten en bindweefsel soepeler maken. Door te beginnen met de juiste variant, zorg je voor een vliegende start.’
Manier van yoga volgen
Door na te denken over de vorige stappen, ben je al een heel eind. Yoga uitproberen is eigenlijk ook heel toegankelijk. Maar om ervoor te zorgen dat je zo fijn mogelijk start, is deze laatste stap ook nodig. ‘Want op welke manier ga je yoga beoefenen? Het is bijvoorbeeld mogelijk om het van YouTube af te kijken of een online yogacursus te volgen. Zo kun jij het op je eigen tijd indelen. Maar fysiek een yogales volgen is vaak effectiever, door de persoonlijke begeleiding en doordat je gemotiveerd wordt door medebeoefenaars.’
Body Care Westland
Wil jij graag yoga een keer uitproberen? Je bent bij Body Care Westland van harte welkom. Hier bieden wij Hatha- en Yin Yoga aan, aan jou de keus welke bij jou en je lichaam past! Neem gerust contact op voor het inplannen van een proefles of andere vragen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.