
Boksen zonder elkaar te slaan
Met boksen train je je hele lichaam. Een prima work-out dus. Maar klappen incasseren, daar zit niet iedereen op te wachten. Pink Boxing biedt uitkomst. Het is een vorm van technisch boksen zonder contact. Hedwig (55) uit Groningen deelt haar ervaringen met deze bijzondere sport en Martin Berends vertelt hoe hij als trainer de ‘pink ladies’ begeleidt.
Sporten
“Een paar jaar geleden had ik een burn-out. Dat was een periode dat ik heel weinig energie had en ik allerlei zorgen had. Mijn nichtje is bevriend met Martin, de eigenaar van de Groningse vestiging van Pink Boxing. Ze wees me op deze manier van sporten, en ik besloot om mee te doen. Dat was in 2015, een paar maanden nadat Martin met de trainingen begonnen was. En ik sport er nog steeds, twee keer in de week een uur. Dat was wel even wennen, want ik had lange tijd niet aan sport gedaan.’
Boksen voor vrouwen
‘Pink Boxing is een vorm van technisch boksen, zonder fysiek contact. Het is alleen voor vrouwen, en het is echt leuk om te doen! Het boksen wordt afgewisseld met een soort bootcamp, in het laatste half uur. We trainen aan de Nieuwe Sint Jansstraat. Daar zijn verschillende soorten materialen zoals kettlebells, medicinballen, TRX-koorden, powerbags en zo. In de vakanties sporten we in het Stadspark.’
Strak vel en leeg hoofd
‘Het mooie van Pink Boxing vind ik dat het een heel gevarieerde training is, en je traint je hele lichaam. Martin begeleidt ons goed bij de oefeningen, en geeft iedereen persoonlijk aanwijzingen om ze beter uit te voeren. Pink Boxing helpt mij vooral goed om strakker in m’n vel te komen en om mijn hoofd leeg te maken’.
Nieuwe mensen
‘Met mijn 55 jaar ben ik de oudste die aan Pink Boxing doet, en hoewel sommige oefeningen best pittig zijn, kan ik niet zeggen dat ik onderdoe voor de jongere vrouwen en meiden in de groep. Je kunt het dus ook prima doen als je niet meer de jongste bent. Het is trouwens een gezellige groep, en je leert zo ook weer nieuwe mensen kennen. Dat is ook leuk!’
Martin Berends
‘Hard werken is hard ontspannen, dus ik zorg ervoor dat het hard trainen ook plezierig is. Het mooie van Pink Boxing is dat het laagdrempelig is. Iedereen doet mee op haar eigen niveau. Het is dus echt een ‘community’: je traint weliswaar voor jezelf, maar je doet het samen met anderen. Er is veel interactie in de groep en er is een veilige sfeer.’
Fysiek en mentaal
‘Dat de lessen ideaal zijn, komt doordat zowel het uithoudingsvermogen als kracht, coördinatie, lenigheid en snelheid gecombineerd worden. Iedere training is weer anders. Tijdens de lessen ondersteun ik, zowel op fysiek als mentaal gebied. Waar nodig geef ik techiekaanwijzingen of coach ik in gedrag, zoals weerbaarheid of zelfvertrouwen. Dit is iets waar ik in mijn dagelijkse werk ook veel te maken mee heb. Naast eigenaar van Pink Boxing Groningen ben ik ook al 8 jaar militair sportinstructeur.’
Goed gevoel naar huis
‘Mijn ervaring en expertise op het gebied van trainen en vormen kan ik optimaal gebruiken om de ‘pink ladies’ te begeleiden. Juist omdat de doelgroep zo anders is, zie ik dit als een mooie uitdaging, waarbij het een samenspel is tussen plezier en hard werken. Ik wil dat iedereen met plezier naar de lessen gaat en met een goed gevoel weer naar huis gaat.’
-
Voor wie slecht ziet én jaarlijks last heeft van hooikoorts, kunnen de lentes en zomers behoorlijk belastend zijn. Jeukende ogen, wazig zicht en irritatie zorgen ervoor dat contactlenzen lastig te verdragen zijn, terwijl een bril continu beslaat of in de weg zit.
-
Na een intensieve training of een zware wedstrijd heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Spierpijn, vermoeidheid en kleine blessures kunnen je prestaties belemmeren en je trainingstraject verstoren.
-
Ondergoed is niet meer alleen functioneel, het is uitgegroeid tot een fashion statement. Waar we vroeger simpelweg keken naar praktische oplossingen, zien we nu een duidelijke trend: comfort én stijl gaan hand in hand. De nieuwste collecties combineren zachte, ademende stoffen met trendy designs.
-
Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
-
Een bad nemen is een ontspannend moment voor je lichaam en geest. Daarnaast verbetert het ook je doorbloeding omdat je vaten door de warmte uitzetten.
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.