
Boksen zonder elkaar te slaan
Met boksen train je je hele lichaam. Een prima work-out dus. Maar klappen incasseren, daar zit niet iedereen op te wachten. Pink Boxing biedt uitkomst. Het is een vorm van technisch boksen zonder contact. Hedwig (55) uit Groningen deelt haar ervaringen met deze bijzondere sport en Martin Berends vertelt hoe hij als trainer de ‘pink ladies’ begeleidt.
Sporten
“Een paar jaar geleden had ik een burn-out. Dat was een periode dat ik heel weinig energie had en ik allerlei zorgen had. Mijn nichtje is bevriend met Martin, de eigenaar van de Groningse vestiging van Pink Boxing. Ze wees me op deze manier van sporten, en ik besloot om mee te doen. Dat was in 2015, een paar maanden nadat Martin met de trainingen begonnen was. En ik sport er nog steeds, twee keer in de week een uur. Dat was wel even wennen, want ik had lange tijd niet aan sport gedaan.’
Boksen voor vrouwen
‘Pink Boxing is een vorm van technisch boksen, zonder fysiek contact. Het is alleen voor vrouwen, en het is echt leuk om te doen! Het boksen wordt afgewisseld met een soort bootcamp, in het laatste half uur. We trainen aan de Nieuwe Sint Jansstraat. Daar zijn verschillende soorten materialen zoals kettlebells, medicinballen, TRX-koorden, powerbags en zo. In de vakanties sporten we in het Stadspark.’
Strak vel en leeg hoofd
‘Het mooie van Pink Boxing vind ik dat het een heel gevarieerde training is, en je traint je hele lichaam. Martin begeleidt ons goed bij de oefeningen, en geeft iedereen persoonlijk aanwijzingen om ze beter uit te voeren. Pink Boxing helpt mij vooral goed om strakker in m’n vel te komen en om mijn hoofd leeg te maken’.
Nieuwe mensen
‘Met mijn 55 jaar ben ik de oudste die aan Pink Boxing doet, en hoewel sommige oefeningen best pittig zijn, kan ik niet zeggen dat ik onderdoe voor de jongere vrouwen en meiden in de groep. Je kunt het dus ook prima doen als je niet meer de jongste bent. Het is trouwens een gezellige groep, en je leert zo ook weer nieuwe mensen kennen. Dat is ook leuk!’
Martin Berends
‘Hard werken is hard ontspannen, dus ik zorg ervoor dat het hard trainen ook plezierig is. Het mooie van Pink Boxing is dat het laagdrempelig is. Iedereen doet mee op haar eigen niveau. Het is dus echt een ‘community’: je traint weliswaar voor jezelf, maar je doet het samen met anderen. Er is veel interactie in de groep en er is een veilige sfeer.’
Fysiek en mentaal
‘Dat de lessen ideaal zijn, komt doordat zowel het uithoudingsvermogen als kracht, coördinatie, lenigheid en snelheid gecombineerd worden. Iedere training is weer anders. Tijdens de lessen ondersteun ik, zowel op fysiek als mentaal gebied. Waar nodig geef ik techiekaanwijzingen of coach ik in gedrag, zoals weerbaarheid of zelfvertrouwen. Dit is iets waar ik in mijn dagelijkse werk ook veel te maken mee heb. Naast eigenaar van Pink Boxing Groningen ben ik ook al 8 jaar militair sportinstructeur.’
Goed gevoel naar huis
‘Mijn ervaring en expertise op het gebied van trainen en vormen kan ik optimaal gebruiken om de ‘pink ladies’ te begeleiden. Juist omdat de doelgroep zo anders is, zie ik dit als een mooie uitdaging, waarbij het een samenspel is tussen plezier en hard werken. Ik wil dat iedereen met plezier naar de lessen gaat en met een goed gevoel weer naar huis gaat.’
-
Blessures kunnen behoorlijk frustrerend zijn, zeker als je graag regelmatig sport. Toch hoeft een blessure niet te betekenen dat je helemaal niet meer kan bewegen voor een bepaalde periode. Een loopband kan namelijk uitkomst bieden om op een veilige en gecontroleerde manier je conditie op te bouwen tijdens je periode van herstel.
-
Wil je niet alleen wat gewicht kwijt, maar echt fit en energiek door het leven gaan? Met een goede aanpak kun je sneller resultaat boeken dan je denkt.
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Vind je het leuk om te sporten, maar heb je geen zin of tijd om telkens naar de sportschool te gaan? Dan kan het een idee zijn om je sportsessies gewoon thuis uit te voeren. Om dit optimaal te doen, kan het verstandig zijn om gebruik te maken van de juiste fitnessapparatuur.
-
December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten.
-
Sportscholen worden drukker bezocht dan ooit. Waar vroeger de gym alleen voor de echte bodybuilders was, doet tegenwoordig bijna iedereen (zo nu en dan) wel eens aan krachttraining. Ook de thuisgym wordt steeds populairder.
-
Een fitnessruimte aan huis hebben is een droom voor veel mensen. Het biedt gemak, privacy en flexibiliteit om op elk gewenst moment te sporten. Maar niet iedereen heeft de luxe van een extra kamer in huis om als fitnessruimte in te richten.