In balans in het water!
Heb je weleens gehoord van de Shaw Methode? Hier leer je om te zwemmen op een slimme, ontspannen manier. Je komt dan helemaal ontspannen het bad uit en het voelt alsof je een massage hebt gehad! Dat klinkt toch heerlijk? Deze relaxte methode is toe te passen wanneer je je zwemtechniek wilt verbeteren, aan het revalideren bent, aan het trainen bent voor een triatlon of wanneer je watervrees ervaart. Je zult het resultaat niet alleen in het bad, maar ook buiten het bad merken! Maar hoe werkt de Shaw Methode nou precies?
De Shaw Methode
De Shaw Methode is ontwikkeld voor zwemmers, van beginner tot geoefende. ‘Je leert een methode van zwemmen die op een heel goede manier is ontworpen’, aldus Esther Visser, eigenaresse en Shaw Methode lerares bij Swim in Balance. ‘Het uitgangspunt is dat je nek zo ontspannen mogelijk blijft. Belangrijke punten zijn een mooie uitlijning, een rustige ademhaling en ontspanning. Je leert hoe je je lichaam gebruikt zonder het te overbelasten.’ Vloeiende zwembewegingen op een ontspannen manier: dat put je zo min mogelijk uit en geeft je energie!
Ontspannen in het water
Er is van alles aan gedaan om jou te laten ontspannen. Het bad is lekker warm en maar 1,25 meter diep. Je zult ook geen schreeuwende badmeester horen vanaf de kant. Esther: ‘Onze docenten bevinden zich in het water, om de deelnemers zo goed mogelijk te trainen en begeleiden. Zo behaal je zo veel mogelijk resultaat met zo min mogelijk inspanning.’ Een werkende formule!
Er is van alles aan gedaan om jou te laten ontspannen
De Alexander Techniek
De Shaw Methode heeft niet alleen een gunstig effect op jouw lichaam in het zwembad, maar ook buiten het zwembad. Dit komt omdat de basis van de Shaw Methode is afgeleid van de Alexander Techniek. De Alexander Techniek is een praktische methode die ervoor zorgt dat je manier van bewegen verbetert. Deze techniek helpt bij het afleren van slechte gewoontes die schadelijk voor de gezondheid zijn. De Alexander Techniek is wereldwijd bekend en wordt ingezet door atleten, dansers, zangers en muzikanten.
Cursussen bij Swim In Balance
Je kunt voor verschillende cursussen terecht bij Swim In Balance in Amsterdam. De cursussen duren allemaal zes weken en je werkt in kleine groepjes van maximaal acht personen. Alle lessen zijn hier gebaseerd op de Shaw Methode. De lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs. Denk bij cursussen bijvoorbeeld aan ‘Learn How To Swim’. Hier leer je het drijven met je gezicht in het water te perfectioneren
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Vind je het leuk om te sporten, maar heb je geen zin of tijd om telkens naar de sportschool te gaan? Dan kan het een idee zijn om je sportsessies gewoon thuis uit te voeren. Om dit optimaal te doen, kan het verstandig zijn om gebruik te maken van de juiste fitnessapparatuur.
-
December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten.
-
Sportscholen worden drukker bezocht dan ooit. Waar vroeger de gym alleen voor de echte bodybuilders was, doet tegenwoordig bijna iedereen (zo nu en dan) wel eens aan krachttraining. Ook de thuisgym wordt steeds populairder.
-
Een fitnessruimte aan huis hebben is een droom voor veel mensen. Het biedt gemak, privacy en flexibiliteit om op elk gewenst moment te sporten. Maar niet iedereen heeft de luxe van een extra kamer in huis om als fitnessruimte in te richten.
-
Dat beweging goed is voor jezelf en je lichaam hebben velen onder ons al in hun oren geknoopt. Maar toch is het soms lastig om de juiste sportvariant te vinden. Al helemaal wanneer je na het opgeven van je geliefde sport weer opnieuw op zoek moet. Pauline (46) weet hier alles van.
-
Al een tijdje loop je rond met het idee om te beginnen met yoga. Maar op één of andere manier weerhouden je gedachtes jou ervan om echt te starten. Het voelt toch als iets zweverigs.
-
Met een blessure of aandoening ken je de vier muren van de huisarts waarschijnlijk als je eigen woonkamer. Je huisarts stelt een operatie voor, maar eigenlijk voel je je daar helemaal niet zo prettig bij.