boksen

De kracht van boksen

Ben jij op zoek naar een sport die een positieve bijdrage levert aan je algehele fitheid, flexibiliteit en uithoudingsvermogen? Die naast leuk en uitdagend, ook een uitstekende manier om jezelf fit te krijgen is? Denk eens aan boksen!

De voordelen van boksen

Wat zijn dan precies de voordelen van boksen? Integendeel tot veel andere sporten is boksen een total body work-out waarbij je alle spieren in je lichaam gebruikt. Naast het trainen van je uithoudingsvermogen, balans, reflexen, coördinatie en spierkracht, werk je tijdens een boksles ook aan je mentale fitheid. Door boksen leer je jezelf beter kennen; hoe je reageert op situaties, wat je valkuilen zijn, wat je sterke en minder sterke punten zijn en hoe je hier positief mee om kunt gaan.

Betere coördinatie

Daarnaast is de sport bijzonder goed voor het lichaam. Door het boksen wordt je sterker, en krijg je bovendien een beter evenwicht, coördinatie, reactievermogen en wordt je behendiger. Allemaal grote voordelen! Wanneer je coördinatie beter is, kun je namelijk beter presteren. De verbinding tussen lichaam en brein is in dat geval beter ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat je beter je lichaam kunt sturen en zodoende meer effect haalt uit een training.

Sterk en fit

Die eeuwige sit-ups en push-ups kun je dus ook beter laten zitten. Als je droomt van een sixpack en mooie slanke armen dan heb je namelijk meer aan een rondje boksen. Doordat boksen een hoge intensiviteit heeft, verbrand je in korte tijd erg veel energie. Maar daarnaast ben je ook bezig met spierontwikkeling. boksen is dus een cardiotraining en een krachttraining tegelijk. Dat wil zeggen dat je spieren sterker worden, én dat je conditie verbetert.

Goed voor je hoofd

Maar niet alleen voor je lichaam is boksen voordelig. boksen is ook goed voor je geestelijke gezondheid. Zo is een bokstraining ideaal om je hoofd even lekker leeg te maken en je zorgen los te laten. Bovendien komen tijdens sport endorfines vrij: dit is je gelukshormoon. Je voelt je dus veel meer ontspannen, onthaast en energiek. Heerlijk!

Nog niet overtuigd?

Hieronder staat alles op een rijtje (en meer!):

  1. Je verbrandt per kickbokstraining van 1 uur tussen de 400 en 800 calorieën.
  2. Naast het verbranden van calorieën train je ook elke spier in je lichaam: hallo buikspieren!
  3. Je leert jezelf verdedigen waardoor je zelfvertrouwen groeit. Hierdoor voel je je krachtiger.
  4. Naast verbranden en kracht heb je ook flink wat uithoudingsvermogen nodig om het een uur vol te houden, wat erg goed is voor je conditie!
  5. Door de intensiteit van de training train je ook je hart en vaatstelsel.
  6. Met boksen verzet je je gedachten. Je kunt je even afreageren en daarna ben je helemaal zen.

Tip!

Wil jij je energiek voelen tijdens je werkdag? Beweging is de sleutel. Natuurlijk helpt sport in de avonduren daarbij, maar gedurende je werkdag kun je ook al wat doen. Stuur daarom zo min mogelijk e-mails. In plaats van voor ieder wissewasje te mailen, loop bij je collega’s langs. Zo heb je toch nog wat beweging als opwarmertje voor je bokstraining van die avond!

Voor jou!

Ben jij benieuwd geworden naar boksen? Bij Pink Boxing Groningen kun je onderdeel worden van een hechte club vrouwen die wekelijks trainen. De bokslessen worden altijd gecombineerd met verschillende sportoefeningen die goed zijn voor je spier- en conditieopbouw. De sfeer is gezellig, er wordt hard getraind en je kunt op ieder niveau instappen. Boek die gratis proefles dus vandaag nog en ervaar zelf wat het is om een Pink Boxing lady te zijn.

Datum: 11 juni 2019