
Niet gelukkig met je werk? Kies voor coaching!
Je hebt het gevoel dat je vast bent gelopen. Elke dag ga je naar je werk, maar toch haal je er geen plezier uit. Misschien heb je het gevoel dat je op een kruispunt in je leven staat. Kies je voor blijven waar je bent, of wil je toch liever jouw mogelijkheden verkennen? Of problemen en vervelende gebeurtenissen hebben je juist het gevoel gegeven verder van jezelf af te zijn komen te staan, waardoor je niet meer voelt waar je talenten en verlangens nou precies liggen.
Niet goed in je vel op je werk
Het kan best moeilijk zijn om voor jezelf te bepalen waardoor je wel goed in je vel komt te zitten, welk werk bij jou past. Want ook al ben je werk gaan doen waar je enthousiast over was en dat aansloot op je talenten, toch kun je je uitgeblust voelen. Misschien botert het niet lekker met je baas, of voel je je niet jezelf in je kantoor. Maar ook als je leuke collega’s hebt, een fijne baas en een mooie werkplek, is het mogelijk dat je merkt iets anders nodig te hebben.
Veranderingen zijn spannend
Mocht je te maken hebben met een situatie zoals bovenstaande, weet dan dat er iets is dat je kunt doen. Veranderingen zijn vaak spannend en soms beangstigend, en je gaat ze misschien graag uit de weg. Maar door je ertegen te verzetten, blijft alles bij het oude. Ga eens bij jezelf te rade: word je daar gelukkig van? Verbetering van je situatie begint met het nemen van je verantwoordelijkheid. Natuurlijk heb je niet altijd invloed op hoe situaties ontwikkelen. Als er narigheid is ontstaan op je werk, kun je daar misschien niets aan doen. Maar waar je wél iets aan kunt doen, is hoe je daarmee omgaat. Het is niet altijd gemakkelijk om dat in je eentje aan te gaan. Daarom kan een coachingstraject op zo’n moment erg welkom zijn.
De spiegel schoon poetsen
Als coach kan ik je helpen de spreekwoordelijke spiegel schoon te poetsen, zodat je weet waar je vandaan komt en hoe je ten diepste in elkaar steekt. Want natuurlijk is het belangrijk dat je op werkgebied weet wat je kunt aanpakken, maar je bent niet alleen medewerker. Het is een mens die het werk uitvoert. Om te weten waar er verandering of verbetering mogelijk is, is het belangrijk eerst aan de slag te gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling.
Coaching helpt je te ontdekken welke kant je op wilt!
Jouw natuurlijke kracht
Om dat te bereiken, start ik een traject met een ACT®-meting. Zie dit niet als een test, maar echt als een meetinstrument. Dit middel brengt in vijftien minuten in kaart waar jouw natuurlijke kracht ligt. Wat schuilt er in jou, wat voor energie draag je mee? Als dat inzichtelijk is, kun je ook reflecteren op welke competenties daarbij passen en hoe je die competenties kunt ontwikkelen. Zo kan het zijn dat je al heel lang iets ontwikkeld hebt, waar je heel goed in bent geworden, maar wat in feite niet bij jou past en daarmee alleen energie kost in plaats van oplevert.
Duurzame verandering
Het mooie vind ik om samen te kijken naar waar jouw energie ligt en hoe je ernaartoe kunt werken om die ten volle in te zetten. Dat betekent niet dat je je hele leven moet omgooien, maar wel dat je misschien bepaalde zaken anders moet aanvliegen. Het ontdekken en aanpakken van deze veranderingen wordt ingezet met de ACT®-meting. Vervolgens gaan we samen aan de slag om te ontdekken hoe jij je mogelijkheden om in je kracht te blijven, kunt vergroten. NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) is een enorm krachtige techniek die ik daarbij inzet om duurzame veranderingen te kunnen maken.
Aan een knopje draaien
Mogelijk is de verandering die nodig is groot, je bent erbij gebaat om ander werk te zoeken, op een andere afdeling ingezet te worden of alles overboord te gooien voor een kunstenaarsleven op Vlieland. Maar heel vaak hoef je slechts aan een knopje te draaien en alles verandert ten positieve. Zo liggen andere werktijden je misschien beter, of bloei je op door het op je nemen van een nieuwe taak. Wat het ook is, klein of groot, blijven afwachten helpt niet. Door het nemen van verantwoordelijkheid, kies je voor jezelf. En ik wil je daar heel graag bij ondersteunen.
Ontmoet Esther
Esther Uitman-van der Leest is van oorsprong docent en leidinggevende in het Voortgezet Onderwijs. Vanuit een passie voor mensen en organisaties is ze werkzaam als coach, trainer en adviseur. De ACT®-meting, waaruit onbewuste drijfveren en kansrijke ontwikkeling duidelijk wordt, is de vliegende start van (coach)trajecten. Als certified Master Practitioner in de Art & Science of NLP, Time Line Therapy en Hypnotism is Esther een krachtige, realistische coach met doelgerichte resultaten op het gebied van persoonlijke en teamontwikkeling en organisatieadvies. Esther omschrijft haar werk als ‘echte arbeid. Niet met mijn handen, maar met mensen. Zodat we allebei aan het eind van de dag kunnen zeggen: het is toch weer gelukt.’
-
Slechthorendheid kan een belemmering vormen op de werkvloer, zelfs voor mensen die al een hoortoestel dragen. Dan is het van belang om eerst goed te inventariseren hoe de situatie op dat moment is en wat de wensen en mogelijkheden zijn.
-
Toen Jessie (36) haar vwo-diploma had behaald, wilde ze eerst een tussenjaar doen. Ze had nog geen idee wat ze wilde gaan studeren.
-
Kijk eens rond op je werk. Waarschijnlijk zie je heel veel verschillende mensen. De één druk pratend met andere collega’s, de ander rustig in een hoekje met een koptelefoon op. Als werkgever krijg je te maken met veel verschillende ‘soorten’ werknemers.
-
Dat 2022 een bewogen jaar is staat al vast! Na jarenlange lockdowns zijn we eindelijk het “nieuwe normaal” aan het gewoon worden, en onze maatschappij is wellicht onherroepelijk veranderd. Nederlanders waren de voorbije jaren gedwongen om thuis te zitten, en dat zorgde uiteraard voor heel wat opschudding in, en aandacht voor, de online wereld.
-
De afgelopen 2 jaar zijn bewogen jaren geweest doordat er veel beperkingen waren door corona. Door corona zijn we ook grotendeels thuis gaan werken en ondervonden dat dit voor veel bedrijven goed werkte. Nu de maatregelen voorbij zijn, merk je dat we weer meer teruggaan naar kantoor.
-
Verlies je ineens je baan doordat je leidinggevende je contract niet heeft verlengd? Of is samen besloten dat je er beter mee kunt stoppen? Ergens weet je ook wel dat je niet op je plek zat. Toch is het dan vaak lastig om verder te kijken, omdat je niet wil breken met het comfortabele.
-
De Azerbeidzjaanse Efendieva Sevindzj heeft een passie voor vertalen: van juridische documenten tot sprookjes, en alles ertussenin. Ze is niet alleen beëdigd tolk, maar vertaalt als kandidaat-notaris moeilijke juridische stukken naar begrijpelijke taal.
-
We hebben een roerige periode achter de rug. Misschien moest je tijdens de pandemie ineens veel thuiswerken, is de inhoud van je werkzaamheden veranderd, of ben jij zelf veranderd. Denk eens na: ben jij nog blij met je baan?
-
Als de coronaperiode ons één ding heeft laten zien, is dat er een heleboel mogelijk is wanneer het er echt op aankomt. Het werkende leven stond bij iedereen opeens op zijn kop. Kantoren die sluiten, de kinderopvang die dichtgaat, maar werk dat gewoon doorloopt.
-
Je kinder- en pubertijd is een mooie periode waarin je allerlei ervaringen opdoet. Je maakt vrienden en ontwikkelt jezelf. Daarnaast ben je aan de slag met verbreden van je kennis en verken je welk beroep je wilt doen.