coaching

Niet gelukkig met je werk? Kies voor coaching!

Je hebt het gevoel dat je vast bent gelopen. Elke dag ga je naar je werk, maar toch haal je er geen plezier uit. Misschien heb je het gevoel dat je op een kruispunt in je leven staat. Kies je voor blijven waar je bent, of wil je toch liever jouw mogelijkheden verkennen? Of problemen en vervelende gebeurtenissen hebben je juist het gevoel gegeven verder van jezelf af te zijn komen te staan, waardoor je niet meer voelt waar je talenten en verlangens nou precies liggen.

Niet goed in je vel op je werk

Het kan best moeilijk zijn om voor jezelf te bepalen waardoor je wel goed in je vel komt te zitten, welk werk bij jou past. Want ook al ben je werk gaan doen waar je enthousiast over was en dat aansloot op je talenten, toch kun je je uitgeblust voelen. Misschien botert het niet lekker met je baas, of voel je je niet jezelf in je kantoor. Maar ook als je leuke collega’s hebt, een fijne baas en een mooie werkplek, is het mogelijk dat je merkt iets anders nodig te hebben.

Veranderingen zijn spannend

Mocht je te maken hebben met een situatie zoals bovenstaande, weet dan dat er iets is dat je kunt doen. Veranderingen zijn vaak spannend en soms beangstigend, en je gaat ze misschien graag uit de weg. Maar door je ertegen te verzetten, blijft alles bij het oude. Ga eens bij jezelf te rade: word je daar gelukkig van? Verbetering van je situatie begint met het nemen van je verantwoordelijkheid. Natuurlijk heb je niet altijd invloed op hoe situaties ontwikkelen. Als er narigheid is ontstaan op je werk, kun je daar misschien niets aan doen. Maar waar je wél iets aan kunt doen, is hoe je daarmee omgaat. Het is niet altijd gemakkelijk om dat in je eentje aan te gaan. Daarom kan een coachingstraject op zo’n moment erg welkom zijn.

De spiegel schoon poetsen

Als coach kan ik je helpen de spreekwoordelijke spiegel schoon te poetsen, zodat je weet waar je vandaan komt en hoe je ten diepste in elkaar steekt. Want natuurlijk is het belangrijk dat je op werkgebied weet wat je kunt aanpakken, maar je bent niet alleen medewerker. Het is een mens die het werk uitvoert. Om te weten waar er verandering of verbetering mogelijk is, is het belangrijk eerst aan de slag te gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling.

Coaching helpt je te ontdekken welke kant je op wilt!

Jouw natuurlijke kracht

Om dat te bereiken, start ik een traject met een ACT®-meting. Zie dit niet als een test, maar echt als een meetinstrument. Dit middel brengt in vijftien minuten in kaart waar jouw natuurlijke kracht ligt. Wat schuilt er in jou, wat voor energie draag je mee? Als dat inzichtelijk is, kun je ook reflecteren op welke competenties daarbij passen en hoe je die competenties kunt ontwikkelen. Zo kan het zijn dat je al heel lang iets ontwikkeld hebt, waar je heel goed in bent geworden, maar wat in feite niet bij jou past en daarmee alleen energie kost in plaats van oplevert.

Duurzame verandering

Het mooie vind ik om samen te kijken naar waar jouw energie ligt en hoe je ernaartoe kunt werken om die ten volle in te zetten. Dat betekent niet dat je je hele leven moet omgooien, maar wel dat je misschien bepaalde zaken anders moet aanvliegen. Het ontdekken en aanpakken van deze veranderingen wordt ingezet met de ACT®-meting. Vervolgens gaan we samen aan de slag om te ontdekken hoe jij je mogelijkheden om in je kracht te blijven, kunt vergroten. NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) is een enorm krachtige techniek die ik daarbij inzet om duurzame veranderingen te kunnen maken.

Aan een knopje draaien

Mogelijk is de verandering die nodig is groot, je bent erbij gebaat om ander werk te zoeken, op een andere afdeling ingezet te worden of alles overboord te gooien voor een kunstenaarsleven op Vlieland. Maar heel vaak hoef je slechts aan een knopje te draaien en alles verandert ten positieve. Zo liggen andere werktijden je misschien beter, of bloei je op door het op je nemen van een nieuwe taak. Wat het ook is, klein of groot, blijven afwachten helpt niet. Door het nemen van verantwoordelijkheid, kies je voor jezelf. En ik wil je daar heel graag bij ondersteunen.

Ontmoet Esther

Esther Uitman-van der Leest is van oorsprong docent en leidinggevende in het Voortgezet Onderwijs. Vanuit een passie voor mensen en organisaties is ze werkzaam als coach, trainer en adviseur. De ACT®-meting, waaruit onbewuste drijfveren en kansrijke ontwikkeling duidelijk wordt, is de vliegende start van (coach)trajecten. Als certified Master Practitioner in de Art & Science of NLP, Time Line Therapy en Hypnotism is Esther een krachtige, realistische coach met doelgerichte resultaten op het gebied van persoonlijke en teamontwikkeling en organisatieadvies. Esther omschrijft haar werk als ‘echte arbeid. Niet met mijn handen, maar met mensen. Zodat we allebei aan het eind van de dag kunnen zeggen: het is toch weer gelukt.’

Datum: 14 september 2019