zwanger

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. En dat voel je. Rugklachten, ochtendmisselijkheid, weinig slaap… Soms wil je al dat vervelende even achter je laten en op en top genieten van je zwangerschap. Hij is tenslotte voorbij voordat je het doorhebt, ook al voelt dat nu misschien nog niet zo. Door tot rust te komen en even volledig te ontspannen, voelt dat als een frisse wind door je zwangerschap en kun jij er weer met volle kracht tegenaan. Maar hoe neem je die rust eigenlijk?

Het belang van ontspannen

Je partner en omgeving kan nog zo prettig en verzorgend zijn, je kindje dragen en alles wat daarbij hoort moet je echt zelf doen. Rust en ontspanning vinden tijdens je zwangerschap kan je helpen met de veranderingen in je leven om te gaan en deze met open armen te accepteren. Ook helpt het voor de band met je baby. Deze vormt zich al na de bevruchting. Dit doe je bijvoorbeeld door je hand op je buik te leggen. Hiermee creëer je een veilige en liefdevolle omgeving. Als je veel stresshormonen aanmaakt, komt dit via de placenta bij je kindje terecht. Probeer het dus echt rustig aan te doen. Probeer dingen in te plannen om naar uit te kijken of kleine geluksmomentjes voor jezelf te creëren. Het is een prachtig fenomeen.

Douchen en badderen

Aan het einde van de dag kan een warm bad of fijne douche helpen de dag te verwerken en even tot rust te komen. Warmte kan helpen je spieren ontspannen en kan verlichting geven aan je lichaam. Doe dus gerust lekker de deur op slot en droom weg met een heerlijk boek of prachtige film. Steek een kaarsje aan, druppel wat olie in het water en neem de tijd voor jezelf. Na het douchen kun je jezelf verwennen met een fijne massage. Je verdient het.

Een warm bad of fijne douche kan helpen

Een ontspannende massage

Als je kindje 12 weken is, zitten alle organen al op de juiste plek. Je kindje heeft nu vingers en teentjes en sinds een week is het geslacht te zien. Nu is het de zaak dat ‘ie gaat groeien. Je lichaam is dus druk in de weer. Vanaf deze periode is het mogelijk om een massage te boeken. Bij IQ Balance hebben we een prachtige massage voor zwangere vrouwen. We helpen je terug in je element te komen en nemen de stress van de dag bij je weg. Overleg altijd wel even met je verloskundige of zij een massage aanbevelen. We zullen met zorg en aandacht met je omgaan en luisteren naar jouw wensen of behoeften.

Onze tip aan jou!

Met deze podcast van Mama’en leer jij over Ayurveda en rust tijdens je zwangerschap terwijl je lekker aan het schoonmaken bent, een wandeling doet of lekker met je hoofd op het kussen ligt.

Datum: 11 oktober 2022