Jouw kind de ruimte geven
Loslaten en je kind de ruimte geven om de wereld te ontdekken is niet altijd makkelijk. Wanneer je kleine is geboren, wil je het dichtbij houden, vasthouden, koesteren en beschermen. Dat is heel waardevol, want om de wereld te kunnen ontdekken is een veilige basis nodig. Je kind voelt zich geborgen en weet dat hij er mag zijn. Vol vertrouwen start je zoon of dochter aan zijn grote ontdekkingstocht!
Spelen
Je kind ontwikkelt zich door te spelen. Spelen bestaat uit beleven, uitproberen, herhalen, om nieuwe vaardigheden te leren. Risico’s horen erbij, voor spelen is een uitdaging nodig. Als ouders is het de uitdaging om de juiste balans te vinden. De balans tussen het beschermen van je kind voor kleine ongelukken en het bieden van vrijheid. Natuurlijk valt je kind wel een keer wanneer het zijn eerste stapjes oefent. Maar wat als het iets omver stoot of zich bezeert? Laat je dat gebeuren of zet je alle tafels en kastjes opzij om de risico’s te beperken? Bij elke nieuwe ontwikkeling maak je voor je kind de afweging tussen wat wel en niet verantwoord is.
Geef jij je kind genoeg ruimte om de wereld te ontdekken?
Vertrouwen
Door je kind steeds een beetje los te laten, schenk je het jouw vertrouwen. Je gelooft dat je kind dingen alleen kan of dingen kan leren. Dat vertrouwen is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je kind bij het ontdekken, ontwikkelen en groeien weet dat het altijd op je steun kan rekenen. Hierdoor ontwikkelt je kind zelfvertrouwen.
Uitdaging vs veiligheid
Het langzaam leren loslaten van een kind blijkt een van de moeilijkste opgaven voor opvoeders en is ook in de kinderopvang al jaren een hot item. Zeker als het gaat om buitenspelen. Junis Kinderopvang is er vanuit de eigen visie van overtuigd dat een rijke, natuurlijke omgeving voor kinderen belangrijk is. In de praktijk is dat niet altijd even gemakkelijk. De pedagogisch medewerkers zoeken net als de ouders naar de juiste balans tussen ‘verantwoord’ en ‘niet verantwoord’, zodat jullie kleine ook op het kinderdagverblijf of bij de BSO de wereld op zijn eigen manier kan ontdekken.
-
De introductie van babymelk aan je baby is een beslissing die een zorgvuldige overweging vereist. In de eerste levensmaanden speelt voeding een sleutelrol in de ontwikkeling en het welzijn van een kind.
-
Aan het einde van ieder kalenderjaar komen kinderopvangorganisaties met het nieuwe tarief voor het komende jaar. De tarieven lopen wel wat uiteen.
-
Spelen mag best een beetje spannend zijn! Kinderen gebruiken hun spel tenslotte om grenzen te verkennen. Wat durf ik? Wat kan ik? Kan ik het zonder hulp of heb ik een handje nodig?
-
Motorrijden is super gaaf en avontuurlijk! Het gevoel van vrijheid en de spanning tijdens een rit zijn geweldig. En het zou toch fantastisch zijn om je passie voor motorrijden te delen met je kinderen?
-
Midden in Leidschendam-Noord staat Integraal Kind- en Expertisecentrum De Waterlelie.
-
Je kind is je meest waardevolle bezit. De liefde die je voelt, is met niets te vergelijken, en je wilt hem of haar een fijne omgeving bieden. Wanneer je ziet dat het niet goed gaat, is dat dan ook enorm frustrerend.
-
Wil je samen met jouw kind op pad? Dan moet je ook zorgen voor voldoende veiligheid onderweg. Onderweg kan er immers veel gebeuren en je bent ook snel afgeleid als jouw kind overal naartoe kan. De veiligheid begint daarom al vanaf het moment dat je de auto in stapt. Hiervoor kan je een maxi cosi autostoel kiezen.
-
Zodra je binnenstapt in één van de spa’s van Sparkle voel je het al: een warme sfeer en oprechte aandacht. Welzijn, gezondheid en ontspanning komen hier samen. Het is méér dan leuk: floaten heeft tal van voordelen.
-
De stap naar hulp zoeken in de opvoeding en begeleiding van je kind is belangrijk.
-
Wist je dat maar liefst 76% van de Nederlandse moeders moeite heeft met het combineren van gezin en werk? En dan hebben we het nog niet eens over dat momentje voor haarzelf dat er veel te vaak bij inschiet. Daarom 5 gouden tips: Wat kost jou energie en waar krijg je energie van? Zet dat eens voor jezelf op een rijtje en zorg dat je minimaal driekwart van je tijd bezig bent met dingen waarvan je energie krijgt.