hoog-sensitief

Hoogsensitief tijdens de zomermaanden

Je krijgt een berichtje van een vriendin met de vraag of je zin hebt om vanavond te komen barbecueën. Na dat terrasje van gister en dat middagje strand van afgelopen weekend ben jij doodop. Met een klein schuldgevoel zeg je af, maar je weet dat het een verstandige keuze is. Leven met hooggevoeligheid is niet fijn, zeker in de zomer niet.

HSP

Je hebt er vast weleens over gehoord: HSP, afgekort voor high sensitive person. ‘Hooggevoeligheid’ geeft aan dat iemand meer dan gemiddeld gevoelig is voor prikkels uit de omgeving. Zijn of haar zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven en voelen) staan altijd op scherp. Het is voor een hoog sensitief persoon erg vermoeiend al die prikkels te verwerken en soms leidt hooggevoeligheid tot een burn-out of psychische problemen.

Zomertijd

De zomertijd is een drukke tijd voor iedereen, maar zeker voor hoog sensitieve personen. Er zijn simpelweg meer en meer prikkels waar rekening mee moet worden gehouden. Wat dacht je van de buren die dagelijks in de tuin zitten, feestjes geven of krijsende kinderen hebben? Niet te spreken over het grote aanbod aan kleuren (volgebloeide natuur) en geuren (BBQ, zonnebrandcreme, wasgoed). Daarnaast is het ook nog erg heet door de zon en zijn er dagelijks verjaardagen, feestjes of partijen. Teveel voor een hoog sensitief persoon, je terugtrekken is altijd mogelijk!

Coaching

‘Wanneer HSP een (te) grote rol speelt in je leven kun je hier erg aan onderdoor gaan. Je kunt vermoeid en overbelast raken, maar door je drukke leven stop je dit weg. Ik help mensen om de regie zelf weer in eigen handen te nemen’, aldus HSP coach Marjolein Kret. ‘Het zoeken van hulp is absoluut geen falen, het is de juiste stap naar verandering!’

Coach Marjolein helpt je graag op ontdekkingsreis in jezelf

Vind je balans

‘Er zijn veel nadelen aan hoog sensitief zijn, maar je kunt hier een stuk bewuster mee om leren gaan. Het is belangrijk dat je balans vind. Ik luister naar je en geef advies. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in reiki, meditatie en yoga. Deze sessies kunnen een aanvulling zijn op jouw coachingstraject.’

Voor jou!

Wil jij je steeds krachtiger voelen en beter kunnen luisteren naar je lichaam, je gevoel en je hoogsensitiviteit? Coach Marjolein helpt je graag op ontdekkingsreis in jezelf. Ze schreef het gratis e-book ‘Hoog sensitiviteit als kracht’ met daarin tips en oefeningen om van je sensitiviteit je kracht te maken. Daarnaast biedt ze een online training aan over HSP, coaching op maat en E-coaching.

Datum: 17 augustus 2018