Hou je GSM weg bij je bh!
Je mobieltje doet van álles tegenwoordig. Je kunt ermee op internet, je kunt kijken of het gaat regenen, even snel je mail checken of een spelletje doen. En natuurlijk onderhoud je contact met je vrienden via social media op je telefoon: chatten via Facebook of foto’s delen via Instagram. Nee, het is niet voor niets dat de telefoons van nu ‘smartphones’ heten. Maar ben jij wel ‘smart’ als jij je telefoon gebruikt?
Telefoon opbergen in bh
Slimme telefoons vragen om slimme opbergmethodes. Een veelgebruikte opbergmethode die vrouwen hanteren, en jij dus misschien ook wel, is de bh. Ideaal: je hoeft geen handtas mee te slepen, en je telefoon is altijd binnen handbereik. Zeker als je een jurkje draagt en je geen zakken hebt om je mobiel in te bewaren, en natuurlijk ook niet stom met een tasje wilt gaan dansen. Maar waar je vást niet bij stilstaat als jij je mobieltje samen met wat geld in je bh stopt, is dat je veiligheid in het geding is…
Dit moet je weten
Mobiele telefoons kunnen alleen werken op basis van straling. Eigenlijk zijn ze te vergelijken met radio’s die microgolven uitstralen. Ze hebben een elektromagnetisch veld, dat eigenlijk niet in contact zou moeten staan met je lichaam. Waarom? Het zachte vetweefsel van je borst absorbeert deze straling.
Borstkanker
Er zijn steeds meer gevallen bekend van jonge vrouwen met borstkanker op een ongewone plek: direct onder de huid, daar waar ze hun mobiele telefoon in hun bh droegen. In de families van deze vrouwen blijkt bovendien opvallend weinig (of zelfs geen) borstkanker voor te komen. Komen vrouwen die langere tijd hun mobiel in hun bh hebben gedragen voor een thermografie-opname, dan blijkt dat er een enorme asymmetrie is in hun borsten. En asymmetrie is altijd een voorstadium van schade.
Mobiele telefoons kunnen alleen werken op basis van straling
Straling
Je ziet ze weleens bij warenhuizen: van die kleine tasjes of portemonneetjes waarin je je lipstick en wat geld kunt stoppen. Makkelijk voor tijdens het uitgaan, want je kunt ze gemakkelijke aan je beha of bikini clippen. En natuurlijk biedt dit tasje óók ruimte voor je telefoon. Goed idee toch? Het enige antwoord hierop is: nee! Houd de mobiele telefoon weg van je lichaam, met name van je borsten. Oók al zit er het stofje van het tasje omheen, de straling blijft schadelijk. Niet voor niets geven artsen ook het advies om voorzorgsmaatregelen te nemen. Het wordt vrouwen duidelijk afgeraden om een telefoon in hun bh te dragen, of een portemonnee voor in je decolleté. Mocht je dit toch willen doen, schakel dan Bluetooth uit.
Mannen moeten ook opletten!
Niet alleen vrouwen moeten alert zijn. Ook mannen ontwikkelen borstkanker wanneer ze hun mobiele telefoon regelmatig in hun borstzakje gebruiken.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.