Deze methode biedt haar nieuwe inzichten
Nicolette was weer eens uitgevallen tegen haar collega. Eigenlijk paste dat helemaal niet bij haar. Achteraf baalde ze er dan ook enorm van en had ze spijt van haar boze woorden. Toen ze nog geen leidinggevende was, leek de omgang met de anderen zoveel gemakkelijker te gaan. Maar nu moest ze hen aanspreken op hun gedrag. En dat vond ze soms ontzettend lastig en ingewikkeld.
Mensenmens
Nicolette was echt een mensenmens: emotioneel en open. Ze was enthousiast, geduldig en vriendelijk en hield van haar werk. Ze werkte inmiddels al meer dan 25 jaar op kantoor en vorig jaar was haar gevraagd of ze leidinggevende over haar afdeling wilde worden. Met haar kennis en ervaring was ze daar dé persoon voor en Nicolette had het aanbod dan ook met een zeker gevoel van trots aangenomen. Toch bleek er wel wat meer bij te komen kijken. De mensen met wie ze altijd had samengewerkt, moest ze nu ineens aansturen en zo nodig aanspreken op hun gedrag.
Conflicten aangaan
En bij dat laatste lag nu juist de crux. Neem nu Arie: een fijne collega, maar bij tijd en wijle liep hij er de kantjes vanaf. Dat was de laatste tijd ook weer het geval. Het was net alsof hij de grenzen opzocht. Hij kwam regelmatig te laat en maakte veel fouten. Nicolette had het eerst een poosje aangezien, maar ondertussen ging ze zich er wel steeds meer aan ergeren. Ze vond het echter lastig om het conflict aan te gaan omdat daardoor de onderlinge relatie onder druk kwam te staan.
Harde woorden
Maar doordat de irritaties zich opstapelden, barstte de bom op een gegeven moment toch weer. Op zo’n moment kon Nicolette ontzettend bot uit de hoek komen, en had ze een pittig gesprek gehad met Arie. Door de opgestapelde ergernissen werd alles ook nog eens veel zwaarder aangezet en had Nicolette er in haar emotie harde woorden uitgegooid. En daar voelde ze zich achteraf helemaal niet fijn bij.
Ze heeft als het ware inzicht gekregen in haar eigen ‘gebruiksaanwijzing’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
In onze moderne wereld, waar stress en burn-outs helaas steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om op verschillende manieren te zoeken naar een verbetering van de geestelijke gezondheid. Eén van die manieren, verrassend genoeg, is het leren van een nieuwe taal.
-
Wanneer je een trauma ervaart, lijkt het alsof je brein op tilt slaat. Spanning en stress hopen zich op tot het punt waarop je niet meer normaal lijkt te functioneren.
-
Eigenlijk zijn we allemaal een radertje in het grote geheel. Onderdeel van een systeem. Van je gezin, je werk, je vriendengroep. Als er één radertje stagneert, heeft dat invloed op de rest.
-
Je bent zó moe. Dagelijks ben je in de weer met vroege wekkers, je gezin, je baan, je sociale contacten, je werk. Je staat continu onder druk.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Brigitte (43) is door meer inzicht in deelpersoonlijkheden rustiger en meer in balans. Maar dat was een tijd geleden wel anders. Ze heeft een erg drukke baan en daarnaast heeft ze een gezin draaiende te houden.
-
Wist je dat hypnotherapie een goede methode is om allerlei mentale en fysieke klachten aan te pakken? Iedereen loopt in het leven bepaalde littekens op. Sommige klein, anderen juist groot.