Waarom zou je naar een loopbaancoach gaan?
Met alle consternatie rondom het Coronavirus zijn we in een vreemde tijd aanbeland. Wellicht werk jij op dit moment thuis of heb je je werkzaamheden noodgedwongen moeten neerleggen. Het valt niet voor iedereen mee om zich tijdens zo’n van buitenaf opgelegde thuisquarantaine te vermaken. Daarom is het misschien een idee om jezelf eens goed te oriënteren op de periode die hierna komt. Daar heb je nu immers alle tijd voor.
Verandering
Want hoe gelukkig voel jij je met je huidige baan? Wil jij dit werk écht tot aan je pensioen blijven doen? Het kan ook zijn dat je nu al weet dat jij straks boventallig bent omdat je functie ophoudt te bestaan en het bedrijf waar je werkt wordt ‘uitgedund’. Misschien is ook je thuissituatie veranderd, zijn de kinderen inmiddels de deur uit, en wordt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Corona of niet, er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij jezelf ineens realiseert dat je in je huidige werk niet tot je recht komt en je best iets anders zou willen gaan doen.
Grote stap
Maar op de grote vraag die daarop volgt (wát wil je dan precies gaan doen?), weet jij misschien het antwoord helemaal niet. Bovendien is het toch een hele stap om zomaar een switch te maken en al het veilige en vertrouwde achter je te laten. Hoe pak je zoiets aan?
Loopbaancoach
Als loopbaancoach kan ik je daarbij helpen. We gaan eerst samen onderzoeken waar vroeger je hart naar uitging. Misschien heb je daar nooit iets mee gedaan omdat de leraar op school je altijd inprentte dat jij dat toch niet kon, of hebben je ouders je er altijd voor gewaarschuwd dat daar geen droog brood in te verdienen viel. Waar had jij vroeger nu echt plezier in? Waar was je goed in? Wie bén jij? Wat heb je gedaan aan cursussen en opleidingen? En bij dat laatste is het soms niet eens van belang welke opleiding je hebt gedaan, maar op welk niveau. Zelf heb ik bijvoorbeeld de Hogere Agrarische School gedaan, terwijl ik nu werk in een maatschappelijk beroep. Maar doordat dit een hbo-opleiding was, heb ik wél dat denkniveau. Dat zorgt voor een bepaalde bagage.
Hoe gelukkig voel jij je met je huidige baan?
Doel
Als we weten wat je competenties, talenten en kwaliteiten zijn en alles in kaart gebracht hebben, kunnen we daaruit het doel filteren waar je naartoe wilt. Zorg dat je meer informatie krijgt en ga daarmee aan de slag. Bezoek bijvoorbeeld, als dat weer kan, open dagen op scholen, ga netwerkgesprekken aan of loop eens een dagje mee met iemand uit dat werkveld, zodat je een nóg beter beeld krijgt van wat je voor ogen hebt.
Mogelijkheden
Vaak zul je verrast zijn wat er in zo’n geval tot de mogelijkheden behoort. Soms biedt je huidige werkgever een bepaald opleidingsbudget om zijn werknemers te laten door ontwikkelen. Soms betaalt de belasting zelfs een stukje mee. Samen kijken we wat tot de mogelijkheden behoort. Ik kan het hele traject met je meelopen of je alleen ondersteunen bij de zaken waarbij je hulp nodig hebt. Het is maar net wat jouw vraag is en wat jouw mogelijkheden zijn.
Meteen beginnen
Ik coach je er graag bij, want ik vind het belangrijk dat jij (weer) met plezier aan het werk kunt! We kunnen zelfs nú, via telefoon of Skype, al kennismaken. En misschien gaan we dan al een stukje samen op pad in het traject. Waarom zou je nog langer wachten? Ik ben immers telefonisch, digitaal en online bereikbaar voor een informatief of kennismakingsgesprek, maar ook voor een uitgebreid coach- of loopbaangesprek. Bel of mail gerust: 06-50668630 of contact@mariannekremer.nl.
-
Zelfliefde en zelfvertrouwen. Voor niet iedereen zijn deze begrippen vanzelfsprekend. Vooral in deze tijd waarin we ons vaak menen te moeten spiegelen aan de perfecte plaatjes op social media.
-
Als je overweegt om je om te scholen naar een carrière in de zorg, ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden om subsidies te verkrijgen. Subsidies kunnen een waardevolle financiële steun bieden tijdens je omscholingstraject, zodat je je kunt concentreren op je opleiding zonder je zorgen te maken over de kosten.
-
Dat 2022 een bewogen jaar is staat al vast! Na jarenlange lockdowns zijn we eindelijk het “nieuwe normaal” aan het gewoon worden, en onze maatschappij is wellicht onherroepelijk veranderd. Nederlanders waren de voorbije jaren gedwongen om thuis te zitten, en dat zorgde uiteraard voor heel wat opschudding in, en aandacht voor, de online wereld.
-
Nu je hebt gesolliciteerd op die leidinggevende functie wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op het gesprek en het assessment. Een online persoonlijkheidstest of leiderschapstest lijkt daarvoor een goed idee.
-
Slechthorendheid kan een belemmering vormen op de werkvloer, zelfs voor mensen die al een hoortoestel dragen. Dan is het van belang om eerst goed te inventariseren hoe de situatie op dat moment is en wat de wensen en mogelijkheden zijn.
-
Mensen zijn veerkrachtig. Ook als er iets heftigs gebeurt, kunnen we tegelijkertijd onze belangrijkste dagelijkse taken blijven doen. Maar soms gebeurt er iets, waardoor je uit het lood geslagen wordt.
-
Caroline (39) had een geweldig vooruitzicht. Over een halfjaar zou Yvonne, haar leidinggevende, met pensioen gaan en nu werd Caroline voorgedragen als haar opvolgster. Ze vond het geweldig. Maar aan de andere kant voelde het ook spannend.
-
Els (42) had nooit een carrièreswitch overwogen, maar na het faillissement van het IT-bedrijf waar ze als leidinggevende van haar afdeling werkte, was er veel veranderd. Er volgde een doorstart. De multinational die de vestiging mét haar werknemers had overgenomen zorgde voor veel veranderingen. Gelukkig vielen er geen ontslagen, maar de sfeer was niet te vergelijken met voorheen.
-
Familiebedrijven zijn prachtig. Ze zijn sterk maatschappelijk betrokken en zichtbaar aanwezig in de regio. Toch kunnen er ook nadelen aan kleven. Dat ondervond Edwin (36) toen hij de groothandel van zijn vader overnam.
-
Vastlopen op werk kan de beste gebeuren. Logisch, je maakt ontwikkeling door, en als je al jaren hetzelfde werk doet, kunnen de werkzaamheden niet meer aansluiten op je interesses. Maar hoe ga je vanaf dat punt verder?