
Moeite met verandering? Laat angst los met E.E.N.-therapie
In een tijd als deze kan het lastig zijn om een houvast te vinden. Je bewandelt allerlei paden die onvertrouwd voelen. Opeens moet je leren omgaan met een andere manier van werken en is het contact met mensen anders. En wanneer je er eindelijk aan gewend bent geraakt, verandert het weer. Al deze veranderingen brengen angst en onzekerheid met zich mee. Zeker bij mensen die al moeite hadden met verandering. Wanneer je het gevoel hebt dat angst jou in zijn greep heeft, kan E.E.N.-therapie je weer in balans brengen.
Angst en mijdgedrag
Angst kan je leven behoorlijk beperken. Het weerhoudt je er bijvoorbeeld van om nieuwe dingen te proberen. Je gaat bepaalde situaties uit de weg, zoals confronterende gesprekken of contact met anderen. Of je mijdt plekken die druk, nieuw of onvertrouwd zijn. Je bent hierdoor geneigd om in je comfortzone te blijven en kunt zo blijven stilstaan in je ontwikkeling.
Fysieke klachten
Bovendien kun je door langdurige angst fysieke klachten ervaren. Je kunt je slechter concentreren, problemen met je geheugen krijgen en nachts vaak wakkerliggen doordat je veel piekert. Ook gaan angstklachten vaak gepaard met een rusteloos gevoel, prikkelbaarheid, hartkloppingen, benauwdheid, transpireren, misselijkheid of paniekaanvallen.
Mogelijkheden van E.E.N.-therapie
E.E.N.-therapie is dan een goede manier om de angst los te laten en weer in je kracht te staan. E.E.N. staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Een E.E.N.-behandeling combineert daarom verschillende systemen en haalt het beste uit de Oosterse, Westerse en traditionele Chinese (natuur)geneeskunde. Zo wordt onder andere ontspanningstherapie, edelsteentherapie, bloesemtherapie en handreflextherapie ingezet, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. E.E.N.-therapie werkt vanuit de energie en spoort verstoringen op in het lichaam op het niveau van het bewustzijn of onderbewustzijn. Op basis daarvan wordt dan naar een passende oplossing gezocht.
Angst kan je leven behoorlijk beperken
Passende behandeling
Welke behandeling – of combinatie van behandelingen – het meest passend is, is afhankelijk van de aard van het probleem. Dit wordt altijd afgestemd op de persoon, met als doel om de eenheid tussen lichaam en geest te herstellen. Daarom wordt eerst gekeken waar de angstklachten vandaan komen. Is er sprake van onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden of is de oorzaak te vinden in een lichamelijk probleem?
Ondersteuning bij coaching
E.E.N.-therapie is geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen die kampen met angstklachten en moeilijk kunnen omgaan met veranderingen. De behandelingen kunnen ingezet worden als een op zichzelf staande therapie, maar ook ter ondersteuning of aanvullend op een andere behandeling. Wanneer er sprake is van een psychologisch trauma of psychologische stoornis, wordt aangeraden om E.E.N.-therapie in combinatie met coaching te volgen.
Over Praktijk Epione
Voor zowel E.E.N.-therapie als coaching kun je terecht bij Praktijk Epione. E.E.N.-therapeut en lifestylecoach Judith van der Knaap helpt je graag op weg naar een beter gevoel van welzijn. Samen gaan jullie op zoek naar de onderliggende oorzaak van jouw angst en leer je oude gevoelens los te laten. Door te trainen op positieve gedachten en te visualiseren, kun je de beperkende gedachten die jou angst inboezemen weer loslaten en de spanning of blokkades in je lichaam weg laten stromen. Zo kan de balans tussen lichaam en geest weer hersteld worden en vind je je innerlijke kracht weer terug.
-
Voordat het tijd is om te gaan, probeer je nog één keer adem te halen. In je hoofd vliegen je gedachtes alle kanten op. Wie zullen er allemaal aanwezig zijn op het feestje? Hoe zal je jezelf moeten gaan gedragen? Hoe lang zal het feestje eigenlijk duren?
-
Veel mensen in Nederland werken fulltime, en voor die mensen klinkt het dan ook niet gek als we het hebben over de dagelijkse werksleur. Voor sommige mensen is het zelfs zo erg dat ze van s ochtends vroeg tot s avonds laat bezig zijn met hun werk. Dit hoeft niet altijd fysiek bezig te zijn, veel mensen kunnen hun gedachten niet van werk afkrijgen en blijven ook na werk nadenken over werk over hoe dingen beter kunnen of dingen die nog gedaan moeten worden.
-
Tamar (37) merkte vlak voor de feestdagen dat ze steeds meer fysieke klachten kreeg: hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaar en slecht kunnen slapen omdat ze alleen maar lag te piekeren. En dan die huilbuien steeds op de meest onverwachte momenten. Jeetjemina, zo kende ze zichzelf helemaal niet.
-
Cadeaus geven aan een ander is leuker dan er zelf één krijgen, althans dat zeggen veel mensen. Dat is op het gebied van materiële zaken vaak ook zeker het geval, maar waar het gaat om echte duurzame investeringen is het vooral belangrijk om deze jezelf cadeau te doen. Hier gaan namelijk jijzelf maar ook je omgeving profijt van hebben.
-
Toen Janneke (39) voor het eerst bij me kwam, was ze aan het herstellen van een pittige burn-out. Zelf had ze die absoluut niet zien aankomen. Ze deed immers alleen maar dingen die ze leuk vond (dacht ze)? Voor haar uitdagende baan op het evenementen organisatiebureau maakte ze vaak lange dagen.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Waar denk jij aan bij de ideale leider? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan een leidinggevende rol, bijvoorbeeld op de werkvloer.
-
Veel mensen maken in het nieuwe jaar nieuwe plannen, zoals een bepaald doel bereiken. Je hoort dit meestal voorbij komen als ‘goede voornemens.’ Dat is niet zo gek, want veel mensen reflecteren aan het eind van een jaar. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze het afgelopen jaar ervaren hebben, en wat ze hebben bereikt.
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.