
Moeite met verandering? Laat angst los met E.E.N.-therapie
In een tijd als deze kan het lastig zijn om een houvast te vinden. Je bewandelt allerlei paden die onvertrouwd voelen. Opeens moet je leren omgaan met een andere manier van werken en is het contact met mensen anders. En wanneer je er eindelijk aan gewend bent geraakt, verandert het weer. Al deze veranderingen brengen angst en onzekerheid met zich mee. Zeker bij mensen die al moeite hadden met verandering. Wanneer je het gevoel hebt dat angst jou in zijn greep heeft, kan E.E.N.-therapie je weer in balans brengen.
Angst en mijdgedrag
Angst kan je leven behoorlijk beperken. Het weerhoudt je er bijvoorbeeld van om nieuwe dingen te proberen. Je gaat bepaalde situaties uit de weg, zoals confronterende gesprekken of contact met anderen. Of je mijdt plekken die druk, nieuw of onvertrouwd zijn. Je bent hierdoor geneigd om in je comfortzone te blijven en kunt zo blijven stilstaan in je ontwikkeling.
Fysieke klachten
Bovendien kun je door langdurige angst fysieke klachten ervaren. Je kunt je slechter concentreren, problemen met je geheugen krijgen en nachts vaak wakkerliggen doordat je veel piekert. Ook gaan angstklachten vaak gepaard met een rusteloos gevoel, prikkelbaarheid, hartkloppingen, benauwdheid, transpireren, misselijkheid of paniekaanvallen.
Mogelijkheden van E.E.N.-therapie
E.E.N.-therapie is dan een goede manier om de angst los te laten en weer in je kracht te staan. E.E.N. staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Een E.E.N.-behandeling combineert daarom verschillende systemen en haalt het beste uit de Oosterse, Westerse en traditionele Chinese (natuur)geneeskunde. Zo wordt onder andere ontspanningstherapie, edelsteentherapie, bloesemtherapie en handreflextherapie ingezet, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. E.E.N.-therapie werkt vanuit de energie en spoort verstoringen op in het lichaam op het niveau van het bewustzijn of onderbewustzijn. Op basis daarvan wordt dan naar een passende oplossing gezocht.
Angst kan je leven behoorlijk beperken
Passende behandeling
Welke behandeling – of combinatie van behandelingen – het meest passend is, is afhankelijk van de aard van het probleem. Dit wordt altijd afgestemd op de persoon, met als doel om de eenheid tussen lichaam en geest te herstellen. Daarom wordt eerst gekeken waar de angstklachten vandaan komen. Is er sprake van onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden of is de oorzaak te vinden in een lichamelijk probleem?
Ondersteuning bij coaching
E.E.N.-therapie is geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen die kampen met angstklachten en moeilijk kunnen omgaan met veranderingen. De behandelingen kunnen ingezet worden als een op zichzelf staande therapie, maar ook ter ondersteuning of aanvullend op een andere behandeling. Wanneer er sprake is van een psychologisch trauma of psychologische stoornis, wordt aangeraden om E.E.N.-therapie in combinatie met coaching te volgen.
Over Praktijk Epione
Voor zowel E.E.N.-therapie als coaching kun je terecht bij Praktijk Epione. E.E.N.-therapeut en lifestylecoach Judith van der Knaap helpt je graag op weg naar een beter gevoel van welzijn. Samen gaan jullie op zoek naar de onderliggende oorzaak van jouw angst en leer je oude gevoelens los te laten. Door te trainen op positieve gedachten en te visualiseren, kun je de beperkende gedachten die jou angst inboezemen weer loslaten en de spanning of blokkades in je lichaam weg laten stromen. Zo kan de balans tussen lichaam en geest weer hersteld worden en vind je je innerlijke kracht weer terug.
-
Voordat het tijd is om te gaan, probeer je nog één keer adem te halen. In je hoofd vliegen je gedachtes alle kanten op. Wie zullen er allemaal aanwezig zijn op het feestje? Hoe zal je jezelf moeten gaan gedragen? Hoe lang zal het feestje eigenlijk duren?
-
Heel geleidelijk of plotseling hangt er een donkere wolk boven je hoofd die maar niet weg wil. Opstaan, het huis schoonmaken, werk en uiterlijke verzorging kunnen je niets meer schelen.
-
Op een dag verwerken we talloze prikkels tijdens werk. Collega’s die telefoneren, het geluid van het koffiezetapparaat, personen die luidruchtig overleggen, je neemt het allemaal in je op. Wanneer je het allemaal optelt, kunnen al deze prikkels soms te veel worden.
-
Veel mensen vinden het lastig om van zichzelf te houden. Dat komt vaak doordat ze zich laten leiden door de verwachtingen van hun omgeving of de eisen van de maatschappij. Dat gold in ieder geval voor Susan (39). Ze had het gevoel de perfecte werknemer, partner en ouder te moeten zijn.
-
Het is wel weer even wennen. Was je net een beetje gewend aan het leven met beperkingen, kregen we na twee jaar weer ons oude en vertrouwde leven van daarvóór weer terug.
-
Dat bewegen goed is voor een mens is algemeen bekend. Maar wist je dat het ook een positieve invloed op je hersenen heeft? Het verbetert het geheugen, zorgt voor een betere nachtrust en vermindert stress.
-
Stress… Wie heeft er geen last van? Het leven is druk en vol en altijd onderhevig aan verandering.
-
Een vrouw heeft vele rollen. Ze is partner, dochter, vriendin, moeder, zus en werknemer. Maar bovenal is ze vrouw! Die verschillende rollen vergen flexibiliteit.
-
Jezelf accepteren en van jezelf houden zoals jij bent klinkt mooi maar is niet altijd makkelijk. Als jij dit kan doen maakt het jouw leven zoveel mooier en rijker. We raken nooit uitgeleerd en ontdekken iedere dag weer iets nieuws over onszelf.
-
Door corona hebben de periodes van lockdown negatieve psychische gevolgen gehad voor verschillende mensen. Zo waren er bijvoorbeeld gevoelens van verveling, eenzaamheid, neerslachtigheid, somberheid of zelfs depressieve gevoelens.