Doorbreek negatieve gedragspatronen met hart-breincoherentie
Een nieuw jaar is aangebroken en je hebt besloten om het he-le-maal anders te doen. Het enige probleem is: dit had je je vorig jaar ook voorgenomen. En het jaar daarvoor. Oude gewoontes zijn nou eenmaal lastig af te leren, waardoor de negatieve cyclus in stand wordt gehouden. Hart-breincoherentie kan je helpen het roer om te gooien.
Wat is hart-breincoherentie?
Coherentie tussen hart en brein is erg belangrijk. Deze zijn namelijk nauw verbonden en reageren op elkaar. Het functioneren van de hersenen wordt gestimuleerd door het hart. Wanneer je hart op hol slaat, wordt je brein ook onrustig. Zo raakt de rest van het lichaam ook ontregeld. Het is dus van belang dat de twee in evenwicht zijn voor een optimale werking van het lichaam. Hart-breincoherentie zorgt ervoor dat het autonome zenuwstelsel in balans is, waardoor je beter tegen stress kunt, een verbeterde focus hebt en bewuster na kunt denken.
HeartMath
Of je nou last hebt van burn-outklachten, verstijft van angst in bepaalde situaties of steeds verkeerde keuzes maakt, HeartMath brengt je gedachten en emoties weer in verbinding. Het aanleren van verschillende technieken helpt de hartcoherentie te verbeteren. Je kunt hiervoor terecht bij Simona Linskens, coach op het gebied van emotionele intelligentie. Doordat je inzicht krijgt in de manier waarop je reageert bij druk of spanning, kun je de knoppen omdraaien en weer controle krijgen over de situatie.
De voordelen van hartcoherentie
Leren omgaan met je emoties en hartslag in een moment van stress is een belangrijk onderdeel van hartcoherentie. Een regelmatige hartslag lijkt simpel, maar veel mensen vinden het moeilijk hier controle over te krijgen. Dit terwijl een regelmatig hartritme van groot belang is. Met HeartMath leer je je te focussen op je hart en ademhaling. Zo haal je jezelf uit je hoofd en zet je de negatieve gedachten even stil. Vervolgens roep je een positieve emotie op door bijvoorbeeld een warme of liefdevolle herinnering, of door te denken aan iets waar je dankbaar voor bent.
Met HeartMath leer je je te focussen op je hart en ademhaling
Innerlijke rust
Met de masterclasses van Simona Linskens leer je de innerlijke rust bewaren en negatieve emoties beheersen. Dit heeft niet alleen een positief effect op je gemoedstoestand, maar op elk aspect van je leven. Je zult zien dat je lekkerder in je vel zit en beter in staat bent om de situatie naar je hand te zetten en bewustere keuzes te maken. Dit kan je helpen om persoonlijke relaties te verbeteren en betere successen te behalen op het werk.
Meer weten?
Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van hart-breincoherentie voor jou? Neem dan contact op met Simona. Je kunt je aansluiten bij een van de masterclasses, of kiezen voor een privé- of groepssessie. Wat je obstakels ook zijn, Simona laat je weer stevig in je schoenen staan. Met HeartMath krijg je de tools die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Zo wordt 2020 je beste jaar ooit.
-
Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan?
-
Veel liep dit jaar anders dan je had verwacht. Plannen zijn geannuleerd, aangepast of uitgesteld. Misschien ben je door alle onrust minder productief geweest en is er weinig terechtgekomen van je goede voornemens. Dat is allemaal oké.
-
Een kind wordt geboren als een onbeschreven blad. Deze heeft later nog veel lessen te leren, ervaringen door te maken en ook tijd nodig om zich te ontwikkelen.
-
Je niet gehoord of gezien voelen maakt diepe indruk. We maken dit overal mee, in relaties en/of op het werk.
-
Je draait de kalender om naar de volgende maand. Om de naam van je zus staat een grote, rode cirkel. Nu alweer?! Juist voor één van de belangrijkste personen in jouw leven, weet je nooit een goed cadeau uit te kiezen
-
We vetten onze huid in na het douchen. We vijlen, knippen en lakken onze nagels. We gaan naar de kapper om ons haar te onderhouden.
-
Weet je stiekem wel dat je beter voor jezelf zal moeten zorgen, maar weet je niet hoe je dat moet doen? We leven tegenwoordig zo op de automatische piloot, dat we nauwelijks nog kijken naar wat wij zelf nodig hebben.
-
Een vraag aan alle moeders: hoe vaak heb je écht alleen aandacht voor jezelf? Je kan bijna niet geloven hoe weinig dat is. De hele dag door loop je namelijk op je tenen, ben je aan het rennen, vliegen en dat alles zorgt voor zoveel stress.
-
Lieve hardwerkende vrouw, ik schrijf aan jou.
-
Toen mijn moeder de diagnose ‘terminale kanker’ kreeg, was het alsof de hele bodem onder ons bestaan werd weggeslagen. Na de schok kom je als vanzelf in een rouwproces en verkeer je in standje ‘overleven’.