Last van hardnekkig vet? Probeer cryolipolyse!
Wil jij af van het hardnekkige vet op je lijf? Wil je nét even wat strakker worden voordat je op vakantie gaat of die mooie jurk aan doet naar de bruiloft van je beste vriendin? Je hoort vaak dat juist die laatste centimeters er moeilijk vanaf gaan. Cryolipolyse biedt de oplossing! Lees hier hoe deze therapie in zijn werk gaat.
Wat is cryolipolyse?
Cryolipolyse wordt ook wel vetbevriezing genoemd. De vetcellen in de bovenste huidlaag worden letterlijk bevroren. Er worden elementen (pads) op het lichaam geplaatst. Deze koelen de vetcellen in de bovenste laag van het lichaamsvet af tot 4˚C. Alleen vetcellen worden aangepakt, zonder het omringende weefsel te beschadigen. Het koelen breekt de vetcellen af en het lichaam voert deze op natuurlijke wijze af.
Waarom helpt cryolipolyse zo goed tegen vet?
Vetcellen kunnen minder goed tegen kou dan andere lichaamscellen. Daardoor kunnen we juist de vetcellen tijdens een cryo-behandeling aanpakken. Het is een geleidelijk proces waarbij de vetcellen op een natuurlijke wijze uit het lichaam verdwijnen, net zoals dat gebeurt met stoffen uit voeding.
Wat gebeurt er dan met de vetcellen?
De elementen verwarmen eerst het weefsel en daarna koelen ze terug tot circa 4˚C. De verwarming en vervolgens snelle afkoeling van de vetcellen, in combinatie met elektro-stimulatie, zorgt ervoor dat de vetcellen kristalliseren en uiteen vallen. Met andere woorden: als gevolg van de thermische schok gaan de vetcellen kapot. Deze vetcellen komen niet meer terug; dit wordt ook wel apoptose (gecontroleerde celdood) genoemd.
Je vetcellen bevriezen: het is mogelijk!
Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Voor de behandeling bespreken we eerst wat je probleemgebieden zijn en waar we aan gaan werken. Denk hierbij aan de buik, benen, billen, heupen of armen. Daarop plaatsen we de verkoelende pads en die blijven dan 60 minuten zitten. Het beste is om een kuur van 3 tot 6 behandelingen te volgen. Zo krijg je het mooiste resultaat. De behandeling is trouwens niet pijnlijk, maar de druk van de behandelkop kan een trekkend of knijpend gevoel geven. Ook voel je in het begin intense kou, maar dit verdwijnt snel door de verdovende werking.
Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?
Je zult merken dat de vetlaag geleidelijk vermindert. De eerste resultaten zijn meestal na zes tot acht weken zichtbaar, maar het proces gaat wel drie tot vier maanden door! Dit is hoe lang je lichaam bezig is om de behandelde vetcellen af te voeren. Bovendien vergroot je je resultaten door het aanhouden van een gezond eetpatroon in combinatie met voldoende beweging.
Over Bon Soigné
Naast cryolipolyse biedt Bon Soigné nog veel meer behandelingen aan. Het is namelijk een kapsalon, nagelstudio, pedicure. scoonheids- én massagesalon ineen. Laat je van top tot teen onder handen nemen door de specialisten en je zult je de koning te rijk voelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor meer informatie!
-
De term ‘bodysculpting’ (letterlijk vertaald ‘het beeldhouwen van een lichaam’) doet je misschien denken aan de Oud-Griekse beeldhouwkunst. Kunstenaars die met precisie een lichaam vormgeven naar perfectie.
-
Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
-
Je kent dat wel: je bent flink afgevallen door goed op je voeding te letten en lekker te sporten. Alleen die laatste vetrandjes gaan maar niet weg.
-
In ons lichaam kunnen zich vervelende vetophopingen plaatsen. Bijvoorbeeld rondom onze taille, de heupen of in het gezicht. Zelfs als je sport kom je er maar moeilijk vanaf.
-
Vrouwen voelen zich regelmatig onzeker over hun lichaam. Vooral wanneer er vervelende hardnekkige vetjes zichtbaar zijn.
-
We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
-
We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
-
Een zwangerschap van negen maanden, een bevalling en een kraambed: een kind op de wereld zetten heeft een flinke impact op je lichaam. Dat merkte Kim (39) ook.
-
Het is zó lastig. Je bent beter gaan eten, meer gaan bewegen en bent al met al fitter gaan leven. Ontzettend knap, natuurlijk! Ja mag jezelf best een schouderklopje geven.
-
Je wilt lekker in je vel zitten, je goed voelen in je lichaam. Een lichaam dat past bij wat je wil. Het kan lastig zijn om net die laatste kilootjes kwijt te raken of wekelijks tijd vrij te maken om te sporten.