Koolhydraatarm eten is slank én lekker!
Een koolhydraatbewuste levenswijze; je hoort en leest het overal om je heen. Het kan een ideale manier zijn om voor de zomer nog net even met die extra kilo’s af te rekenen. Misschien ben je wel geïnteresseerd, maar vind je het teveel gedoe om uit te puzzelen wat je nu eigenlijk wel, en wat niet, mag eten.
Koolhydraatarm
Dan is dit hét ideale moment om de koolhydraatbewuste maaltijdbox eens te proberen. De biologische box zit vol met gezond, gevarieerd én koolhydraatarm eten. Mét verantwoorde recepten die precies bij jouw leefstijl passen. Hoef jij daar niet meer over na te denken.
Koolhydraatarm eten is hot!
Verschillende boxen
Behalve de koolhydraatbewuste variant, kun je overigens ook kiezen voor een gewone maaltijdbox, vegetarische box, gezinsbox, eenpersoonsbox, basis vers of groente & fruit box, alle met verse, lekkere en gezonde, biologische producten van het seizoen.
Heerlijk recept
Met dit recept zet jij in een handomdraai heerlijke gehaktballetjes met oesterzwammen op tafel. Dit heb je nodig:
- 150 gram quinoa
- 100 gram bladspinazie
- halve paksoi
- 200 gram hamburgers
- 1 gele ui
- halve teen knoflook
- 125 gram oesterzwammen
- halve theelepel komijnpoeder
- halve theelepel cayennepeper
- halve theelepel korianderpoeder
- naar smaak peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie om in te bakken
Aan de slag!
Volg deze stappen:
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de bladspinazie.
- Was de bladeren van de paksoi. Snijd het groene blad van de witte bladstelen. Snijd beide apart in grove repen.
- Draai de hamburgers tot kleine balletjes.
- Fruit de fijngesnipperde ui en knoflook in olijfolie. Voeg de balletjes toe en bak rondom bruin. Schep uit de pan en houd apart.
- Borstel de oesterzwammen schoon en bak ze met het wit van de paksoi in circa 5 minuten knapperig en bruin in olijfolie.
- Breng op smaak met koriander- en komijnpoeder, cayennepeper, zout en peper.
- Voeg de bladspinazie en het groen van de paksoi toe en roerbak het kort op hoog vuur.
- Meng de quinoa door de groenten en als laatste de gebakken balletjes.
-
Een van de moeilijkste dingen om te veranderen is je gedragspatroon. Op een gegeven moment zit je zo vastgeroest in je keuzes dat het een automatisme wordt. Dit geldt ook voor voeding. Als je moe bent of het druk hebt, heb je geen zin om uren in de keuken te staan.
-
In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
-
We drinken allemaal weleens een kopje thee. Het is een drank van de theeplant, genaamd de ‘Camellia Sinensis’. Door de blaadjes te trekken in heet water komt de smaak vrij die ons zo bekend is.
-
Vezels zijn een vorm van koolhydraten (suikerkettingen) en onmisbaar voor het functioneren van onze darmen. Daarnaast houdt het je microbioom tevreden: je interne huisdieren die uit bacteriën, schimmels en gisten bestaan. Voedsel voor je darmbewoners dus.
-
Bijna iedereen is gek op zoet. Logisch, want een zoete smaak activeert het beloningscentrum in de hersenen. Dat heeft vervolgens een pijnstillend en stressverlagend effect. In de oertijd was zoet voedsel veilig om te eten.
-
Na een lange werkdag kom je thuis met een enorm hongergevoel. Het idee dat je nu nog een hele maaltijd moet bereiden voordat je eindelijk aan tafel kunt is niet erg aantrekkelijk. Bovendien heb je bijna niets in huis én lukt het je niet om iets gezonds te bedenken. Het enige waar je op kunt komen, is een diepvriespizza of een patatje van de snackbar om de hoek.
-
Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines waar we niets wijzer van worden. Eenmaal bij de huisarts krijgen we – goedbedoelde – medicatie. Deze worden ook wel statines genoemd.
-
Bij de koffie een gevulde koek en tijdens de lunch op je werk een frikadel speciaal, want het is snackdag. Na het avondeten een bakje roomijs en voor het slapengaan een stuk chocolade. Als je het allemaal bij elkaar optelt, snack je eigenlijk best veel.
-
Aan het einde van de dag moet je jezelf over de drempel van je voordeur slepen. Je bent kapót. Het liefst zak je onderuit op de bank en blijf je daar de komende paar uur liggen. Maar je moet nog eten.
-
Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines en worden we eigenlijk niets wijzer.