Geen kookinspiratie? Dit doe je eraan!
Na een lange werkdag kom je thuis met een enorm hongergevoel. Het idee dat je nu nog een hele maaltijd moet bereiden voordat je eindelijk aan tafel kunt is niet erg aantrekkelijk. Bovendien heb je bijna niets in huis én lukt het je niet om iets gezonds te bedenken. Het enige waar je op kunt komen, is een diepvriespizza of een patatje van de snackbar om de hoek. Hoe zorg je voor meer kookinspiratie? Je leest het in dit blog!.
Vooruitdenken
Een goede voorbereiding kan je helpen om wanneer je thuiskomt van werk, toch een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Als je niets in huis hebt, wordt het natuurlijk lastig om iets te bedenken. Met een pot sperziebonen en een enkele wrap kom je niet zo ver. Probeer daarom om voor minstens drie avonden boodschappen te doen. Ja, dat betekent dat je van tevoren moet bedenken wat je de komende dagen gaat eten. Maar het scheelt heel veel tijd wanneer je na een drukke dag vermoeid thuiskomt.
Vaste producten in huis halen
Vind je het lastig om van tevoren al helemaal uit te stippelen hoe je maaltijden de komende dagen eruit gaan zien? Zorg er dan voor dat je een aantal producten in huis hebt die je voor elke maaltijd kunt gebruiken. Kies bij voorkeur voor gezonde producten die langer houdbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan zilvervliesrijst, diepvriesgroente of volkoren pasta. Wanneer je dit soort ingrediënten standaard in de kast hebt staan, wordt het makkelijker om een maaltijd te bedenken.
Met deze tips zet jij iedere avond een gezonde én lekkere maaltijd op tafel!
Inspiratie is overal
Oké, als je deze voorbereidingen hebt getroffen heb je de eerste belangrijke stap al gezet. Maar zelfs met genoeg ingrediënten in huis kan het nog lastig zijn om een gezond gerecht te bedenken. Gelukkig is er op internet genoeg inspiratie te vinden. Er zijn talloze bloggers die schrijven over makkelijke, gezonde en lekkere recepten. Neem eens de tijd om deze blogs af te gaan. Dan kun je een aantal recepten opslaan op je telefoon. Die pak je er zo bij wanneer je weer voor het fornuis staat. Nog een tip: spar eens met een vriend(in). Wellicht kunnen jullie wat recepten uitwisselen!
Je leefstijl aanpakken
Ben jij ook vaak inspiratieloos op het gebied van koken? Wil je heel graag de stap maken naar een gezondere leefstijl, maar lukt het nog niet helemaal? Dan kun je terecht bij A Love 4 Health. Je leefstijl aanpakken gebeurt niet in grandioze veranderingen. Ik help je daarom graag om kleine stapjes te zetten naar een gezondere manier van leven. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie!
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.
-
Een van de moeilijkste dingen om te veranderen is je gedragspatroon. Op een gegeven moment zit je zo vastgeroest in je keuzes dat het een automatisme wordt. Dit geldt ook voor voeding. Als je moe bent of het druk hebt, heb je geen zin om uren in de keuken te staan.
-
In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
-
We drinken allemaal weleens een kopje thee. Het is een drank van de theeplant, genaamd de ‘Camellia Sinensis’. Door de blaadjes te trekken in heet water komt de smaak vrij die ons zo bekend is.
-
Vezels zijn een vorm van koolhydraten (suikerkettingen) en onmisbaar voor het functioneren van onze darmen. Daarnaast houdt het je microbioom tevreden: je interne huisdieren die uit bacteriën, schimmels en gisten bestaan. Voedsel voor je darmbewoners dus.
-
Bijna iedereen is gek op zoet. Logisch, want een zoete smaak activeert het beloningscentrum in de hersenen. Dat heeft vervolgens een pijnstillend en stressverlagend effect. In de oertijd was zoet voedsel veilig om te eten.
-
Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines waar we niets wijzer van worden. Eenmaal bij de huisarts krijgen we – goedbedoelde – medicatie. Deze worden ook wel statines genoemd.
-
Bij de koffie een gevulde koek en tijdens de lunch op je werk een frikadel speciaal, want het is snackdag. Na het avondeten een bakje roomijs en voor het slapengaan een stuk chocolade. Als je het allemaal bij elkaar optelt, snack je eigenlijk best veel.
-
Aan het einde van de dag moet je jezelf over de drempel van je voordeur slepen. Je bent kapót. Het liefst zak je onderuit op de bank en blijf je daar de komende paar uur liggen. Maar je moet nog eten.
-
Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines en worden we eigenlijk niets wijzer.