Hij zit weer pijnvrij achter het stuur
Martin is al zijn hele werkzame leven vrachtwagenchauffeur. Hij kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Zijn vader zat ook op de vrachtwagen en als klein jochie mocht Martin in de schoolvakanties regelmatig een dagje mee met zijn vader. Prachtig vond hij dat! En nog steeds trouwens. Hij grapte weleens dat er geen bloed door zijn aderen stroomde, maar dieselolie. De laatste tijd kreeg hij echter weer veel meer last in zijn rug. Het leek wel alsof er helemaal geen kracht meer in zat.
Hernia
In het verleden had Martin al eens een hernia gehad, een aandoening waar veel vrachtwagenchauffeurs mee te maken krijgen. Hij was er destijds aan geopereerd, en daarna was hij een tijdlang klachtenvrij geweest. Maar de laatste jaren speelde zijn rugpijn weer steeds vaker op. De pijn concentreerde zich voornamelijk rond zijn onderrug.
Krachtverlies
Naast de pijn was er nu echter ook steeds meer sprake van krachtverlies in zijn onderrug. Het was net alsof hij minder spierkracht in zijn rug had. Met name lang staan en goed rechtop zitten kon hij steeds minder goed volhouden. Bij het laden en lossen van zijn vracht leverde dit dan ook nog weleens problemen op. Nu was hij natuurlijk niet meer de jongste, hij was de 50 al ruim gepasseerd, maar als hij zichzelf met collega-truckers van dezelfde leeftijd vergeleek, zag hij toch wel een duidelijk verschil.
Moe
’s Avonds als hij thuiskwam, was hij doodmoe, soms met migraine, en kwam hij zijn luie stoel niet meer uit. Zijn vrouw, die dit met lede ogen aanzag, adviseerde hem eens bij mij langs te gaan. Zelf was ze al eens voor haar vervelende rugproblemen in mijn praktijk behandeld.
‘Met name lang staan en goed rechtop zitten kon hij steeds minder goed volhouden.’
Sceptisch
Martin was in eerste instantie nog een beetje sceptisch, maar onder het mom van ‘baat het niet dan schaadt het niet’ had hij zich door zijn vrouw laten overhalen om een afspraak met mij te maken. Tijdens een intakegesprek liepen we eerst zijn hele ziekte- en levensgeschiedenis door en daarna heb ik Martins hele wervelkolom onderzocht.
Oorzaken
Uit het onderzoek van de wervelkolom kan ik veel informatie halen. Niet alleen over de pijn zelf en eventuele blokkades van wervels, maar ook over de oorzaak van de pijn. Zo kan er sprake zijn van beknelde zenuwen in de rug of zijn er gewrichtsklachten. Een hernia kan zorgen voor krachtverlies in de onderrug en benen, maar bijvoorbeeld fibromyalgie en migraine kunnen hier mede mee in verband staan.
Hormonale systeem
Bij Martin was er sprake van een disbalans in het hormonale systeem. Door dit in balans te brengen, en daarbij ook het lichaam te ontzuren, merkte Martin al snel dat de migraine verdween en hij meer kracht in zijn onderrug terugkreeg. Om dit te ondersteunen, heb ik een voor hem specifiek en uniek homeopathisch middel samengesteld.
Fit
Inmiddels gaat het weer goed met Martin. Zijn vrouw was hier onlangs weer voor een behandeling en zij vertelde dat haar man zo goed als klachtenvrij is. Hij is opgewekter, kan weer langer staan en rechtop zitten en voelt zich, ook ’s avonds na zijn werk, veel fitter. Hij lijkt weer helemaal de oude!
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.