maagband

Met de virtuele maagband denk je slank

Ons onderbewustzijn beïnvloedt circa 90% van ons gedrag. Het is dan ook niet gek dat afvallen en op gewicht blijven heel lastig worden als je dit alleen met je bewustzijn probeert te doen. Maar wat kun je dan nog meer doen?

Onderbewustzijn

Wist je dat jouw denkpatroon en doorzettingsvermogen heel belangrijk zijn bij het afvallen?Jij bepaalt immers wat je in je mond stopt! Op dit gebied gaat het bij veel mensen mis. Als je jouw eetgedrag écht wilt veranderen, en langdurig op gewicht wilt blijven, dan is het belangrijk dat je onderbewustzijn en je bewustzijn samenwerken.

Maagband

Mensen met (ernstig) overgewicht die het niet voor elkaar krijgen om zelfstandig af te vallen, kiezen soms voor een maagband. Dit is een siliconenbandje dat tijdens een operatie rond de maag word geplaatst. Je maag wordt hierdoor verkleind waardoor je minder kunt eten en dus afvalt.

Virtuele maagband

Over deze maagband hoor je vaak in het nieuws. BN’er Patty Brard heeft bijvoorbeeld sinds kort een maagband en is al kilo’s afgevallen. Over de ‘virtuele maagband’ hoor je veel minder en dat is zonde, want het is een effectieve manier om gewicht te verliezen! Eén van de voordelen is bovendien dat er geen operatie voor nodig is en je gezonder met jezelf en je voeding omgaat.

Nieuwe mindset!

De virtuele maagband zit níét in je maag, maar in je hoofd. Door middel van hypnose wordt de virtuele maagband ‘geplaatst’ en gaat je hoofd denken dat je een fysieke maagband in je maag hebt. Je mindset verandert en de behoefte aan het eten van koolhydraten wordt weggenomen. Je gaat kleinere porties eten en bent sneller voldaan.

De virtuele maagband zit níét in je maag, maar in je hoofd

Slechte gewoontes

Mensen met een fysieke maagband vervallen sneller weer in hun slechte eetgewoontes, omdat hun mindset hetzelfde is gebleven. Daarnaast word je je bewuster van de invloed die voeding op jouw lichaam en geest heeft. Een virtuele maagband kun je niet zelf ‘zetten’. Je hebt hierbij de hulp nodig van een hypnotherapeut. Die kan jou bovendien begeleiden tijdens het afvallen.

Gezondheidsklachten

Else (45): ‘Drie kinderen, de overgang en een iets te grote behoefte aan lekkere kaasplankjes en wijntjes… Het is best logisch dat ik rond mijn veertigste verjaardag ‘ineens’ een veel te hoge BMI had. Daardoor zat ik niet lekker in mijn vel. Maar wat me minstens zoveel zorgen baarde, waren mijn gezondheidsklachten. Ik was kortademig, had rugpijn en kreeg spataderen.’

‘Ik ben weer een stuk gezonder’

‘Toen de huisarts liet weten dat ik een verhoogde kans op diabetes had, was de maat vol. Via via kwam ik bij Mardett terecht en daar besloot ik voor een virtuele maagband te gaan. Enigszins sceptisch, maar ook nieuwsgierig. Inmiddels weet ik dat het werkt. We zijn een jaar verder en mijn BMI is weer in orde. Ik zit lekkerder in mijn vel en de kans op diabetes is een stuk kleiner geworden.’

Datum: 10 juli 2018