
Osteopathie bij concentratieproblemen
Geertje (46): ‘Mijn dochter is een lieve, betrokken meid. Ze is in veel verschillende zaken ontzettend geïnteresseerd. Ze houdt van muziek, boeken en zit bij de lokale voetbalvereniging. Natuurlijk ben ik als ouder bevooroordeeld, maar ik ben heel trots op haar en haar vele talenten. Maar op de middelbare school wil het niet zo best lukken.’
Dromerig, maar pienter
‘Mijn dochter is echt behoorlijk pienter. Ze kon op de basisschool goed meekomen, al lag dat niet altijd aan haar inzet. Ze had het geluk altijd vrij snel de stof op te pikken, want een groot deel van de tijd staarde ze dromerig naar buiten. Dat vertelden leraren ook, maar haar resultaten waren goed en dus deden we er niet veel aan. Bovendien was ze nog jong, dus wilden we haar ook niet teveel onder druk zetten.’
Grote veranderingen
‘Eenmaal op de middelbare school veranderde dat enigszins. In de eerste twee jaar ging het prima, ze vond de lessen interessant en daardoor haalde ze prima cijfers. Maar in de derde klas kwam ze in een nieuwe groep. Ook ging ze vanuit een gemengde groep naar een vwo-klas. Grote veranderingen, en langzamerhand merkte ze dat het niet zo gemakkelijk meer ging om een voldoende te halen. Aan haar interesse lag het echt niet, want de meeste vakken vond ze leuk en vertelde ze enthousiast over. Maar op het moment dat ze aan tafel moest gaan zitten om te stampen, was het enthousiasme weg.’
Concentratieproblemen
‘Het lukte haar niet om een paar uur op het materiaal te zitten ‘kauwen’. Ze raakte verveeld, gefrustreerd of afgeleid en ging andere dingen doen. Het was geen vervelend kind, maar haar concentratieproblemen gingen zo langzamerhand wel echt in de weg zitten. Toen op haar tussentijdse rapport een aantal belangrijke onvoldoendes stonden, en mijn dochter in tranen toegaf dat het niet zo best ging, besloten we dat we iets moesten doen. Samen zijn we gaan nadenken over een mogelijke oplossing.’
Met osteopathie is het mogelijk om je weer rustiger en comfortabeler te voelen
De osteopaat
‘Een vriendin van mij gaat al langere tijd naar een osteopaat in verband met haar hoofdpijnklachten. Toen ze mijn verhaal aanhoorde, vertelde ze me dat haar osteopaat ook kon helpen bij concentratieproblemen. Aangezien zij heel tevreden was, ben ik me erin gaan verdiepen. Ook legde ik het mijn dochter voor, en die stond er meteen voor open het eens te gaan proberen.’
Spanning in het lichaam
‘Eenmaal bij Mariska, osteopaat en eigenaar van Osteopathie Meulman, voelde mijn dochter zich erg begrepen. Mariska legde uit dat pubers grote ontwikkelingen doormaken. Daardoor kan er soms spanning opbouwen in het lichaam. Dat kan zijn in de wervelkolom, de schedel of het orgaanstelsel. Mariska heeft mijn dochter onderzocht om te kijken waar in het lichaam de beweging haperde. Middels handgrepen liet ze die plekken ontspannen, om zo de beweeglijkheid terug te krijgen.
Weer lekker in haar vel
‘Sindsdien zit mijn dochter veel lekkerder in haar vel. Ze voelt zich rustiger en comfortabeler. Inmiddels voelt ze zelf heel goed aan wanneer het misgaat. Zo had ze laatst een proefwerkweek en vroeg ze zelf of ze even bij Mariska langs mocht gaan. Natuurlijk mocht dat, en dat gaf haar de rust om lekker aan de slag te kunnen met haar materiaal. Zij voelt zich beter, en ik ben blij dat ik mijn vrolijke dochter weer terugzie!’
Leven is bewegen, bewegen is leven
Osteopathie is voor mij meer dan alleen patiënten behandelen. Wat ik erg mooi vind aan het vak osteopathie is dat we de belastbaarheid van mensen kunnen verbeteren. Zo zijn ze opgewassen tegen alle vormen van belasting, waaronder ook stress. Het is daardoor mogelijk om veel meer patiënten met uiteenlopende klachten te kunnen helpen. Naast kinderen kunnen ook baby’s en volwassenen bij mij terecht, voor uiteenlopende kwalen zoals:
- hoofdpijn
- concentratieproblemen
- niet lekker in je vel zitten
- buikpijn en obstipatie
- rugpijn
- nekklachten
- vermoeidheid
-
Stress op het werk is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Het kan leiden tot burn-out, depressie en andere mentale gezondheidsproblemen.
-
Na een intensieve training of een zware wedstrijd heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Spierpijn, vermoeidheid en kleine blessures kunnen je prestaties belemmeren en je trainingstraject verstoren.
-
Veel mensen vinden het lastig om van zichzelf te houden. Dat komt vaak doordat ze zich laten leiden door de verwachtingen van hun omgeving of de eisen van de maatschappij. Dat gold in ieder geval voor Susan (39). Ze had het gevoel de perfecte werknemer, partner en ouder te moeten zijn.
-
Ondergoed is niet meer alleen functioneel, het is uitgegroeid tot een fashion statement. Waar we vroeger simpelweg keken naar praktische oplossingen, zien we nu een duidelijke trend: comfort én stijl gaan hand in hand. De nieuwste collecties combineren zachte, ademende stoffen met trendy designs.
-
Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
-
Een bad nemen is een ontspannend moment voor je lichaam en geest. Daarnaast verbetert het ook je doorbloeding omdat je vaten door de warmte uitzetten.
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.