stoppen-met-roken

Stoppen met roken is makkelijker dan je denkt

Ooit ben je begonnen met roken. Eerlijk gezegd vond je die eerste sigaret niet eens lekker, maar je was nieuwsgierig, wilde erbij horen of vond het wel stoer. En nu zou je er graag definitief mee stoppen, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt al diverse stoppogingen ondernomen – in één keer stoppen of eerst minderen, met pleisters of kauwgom – maar wat je ook probeerde, je hield het niet vol. En daarnaast was je ook nog eens niet te genieten én kwam je de nodige pondjes aan!

Gezondheidsrisico’s roken

Je zou er moedeloos van worden en er bijna toe besluiten om het maar hierbij te laten, maar de gezondheidsrisico’s wegen toch zwaarder. Daarvoor hoef je alleen maar de opschriften op de verpakkingen van rookwaren te lezen: het beschadigt je longen, kan longkanker, hartaanvallen en beroertes veroorzaken, het verstopt je slagaderen en ga zo maar door. Het liefst zou je op een gezonde manier oud worden en roken past niet in dat plaatje. Er móét dus wat gebeuren!

Hypnose

En tóch is stoppen met roken makkelijker dan je denkt. Hypnose en hypnosetherapie kunnen je erbij helpen. Hypnose voor medische doeleinden heeft niets te maken met hypnose ter vermaak zoals je dat misschien weleens op tv of in het theater hebt gezien. Vrijwilligers voeren de meest vreemde opdrachten uit waarvan ze zich later niets meer herinneren. Dáár hoef je niet bang voor te zijn wanneer je hypnose inzet om van je verslaving af te komen. Eigenlijk is hypnose gewoon een menselijke eigenschap en dus al zo oud als de mensheid zelf. Misschien herken je het wel dat je in de auto onderweg bent, op een gegeven moment om je heen kijkt en denkt: ‘Hé, ben ik híér al?’ De weg ernaartoe heb je niet bewust meegekregen. Dát wordt trance genoemd, oftewel hypnose.

Eigenlijk is hypnose gewoon een menselijke eigenschap

Stoppen met roken

Met hypnose wordt je onderbewustzijn benaderd en veranderd, zodat het zich gaat gedragen als een niet-roker. Het inzetten van hypnose of hypnosetherapie betekent niet dat stoppen vanzelf gaat, maar met de juiste motivatie en een klein beetje doorzettingsvermogen zul je in korte tijd verlost zijn van een verslaving die je wilt verslaan.

Ervaringen, gewoontes en eigenschappen resetten

Hypnose werkt via je onderbewustzijn. In je onderbewustzijn zijn al je ervaringen, gewoontes en eigenschappen opgeslagen. Via hypnose kun je hier een definitieve verandering in aanbrengen, zodat die gewoonte, ervaring of eigenschap tot het verleden gaat behoren en geen deel meer uitmaakt van het heden.

Datum: 29 maart 2019