Stoppen met roken is makkelijker dan je denkt
Ooit ben je begonnen met roken. Eerlijk gezegd vond je die eerste sigaret niet eens lekker, maar je was nieuwsgierig, wilde erbij horen of vond het wel stoer. En nu zou je er graag definitief mee stoppen, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt al diverse stoppogingen ondernomen – in één keer stoppen of eerst minderen, met pleisters of kauwgom – maar wat je ook probeerde, je hield het niet vol. En daarnaast was je ook nog eens niet te genieten én kwam je de nodige pondjes aan!
Gezondheidsrisico’s roken
Je zou er moedeloos van worden en er bijna toe besluiten om het maar hierbij te laten, maar de gezondheidsrisico’s wegen toch zwaarder. Daarvoor hoef je alleen maar de opschriften op de verpakkingen van rookwaren te lezen: het beschadigt je longen, kan longkanker, hartaanvallen en beroertes veroorzaken, het verstopt je slagaderen en ga zo maar door. Het liefst zou je op een gezonde manier oud worden en roken past niet in dat plaatje. Er móét dus wat gebeuren!
Hypnose
En tóch is stoppen met roken makkelijker dan je denkt. Hypnose en hypnosetherapie kunnen je erbij helpen. Hypnose voor medische doeleinden heeft niets te maken met hypnose ter vermaak zoals je dat misschien weleens op tv of in het theater hebt gezien. Vrijwilligers voeren de meest vreemde opdrachten uit waarvan ze zich later niets meer herinneren. Dáár hoef je niet bang voor te zijn wanneer je hypnose inzet om van je verslaving af te komen. Eigenlijk is hypnose gewoon een menselijke eigenschap en dus al zo oud als de mensheid zelf. Misschien herken je het wel dat je in de auto onderweg bent, op een gegeven moment om je heen kijkt en denkt: ‘Hé, ben ik híér al?’ De weg ernaartoe heb je niet bewust meegekregen. Dát wordt trance genoemd, oftewel hypnose.
Eigenlijk is hypnose gewoon een menselijke eigenschap
Stoppen met roken
Met hypnose wordt je onderbewustzijn benaderd en veranderd, zodat het zich gaat gedragen als een niet-roker. Het inzetten van hypnose of hypnosetherapie betekent niet dat stoppen vanzelf gaat, maar met de juiste motivatie en een klein beetje doorzettingsvermogen zul je in korte tijd verlost zijn van een verslaving die je wilt verslaan.
Ervaringen, gewoontes en eigenschappen resetten
Hypnose werkt via je onderbewustzijn. In je onderbewustzijn zijn al je ervaringen, gewoontes en eigenschappen opgeslagen. Via hypnose kun je hier een definitieve verandering in aanbrengen, zodat die gewoonte, ervaring of eigenschap tot het verleden gaat behoren en geen deel meer uitmaakt van het heden.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.