Vijf keer Omega-3
De meeste onverzadigde vetten zijn goed voor je. Eén van die onverzadigde vetten zijn Omega-3-vetzuren. Omega-3 heeft een positieve invloed op verschillende risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Zo gaat Omega-3 ontstekingsreacties tegen. Omega-3 draagt bij aan normale cholesterolgehalten, een normaal gezichtsvermogen, een normale hersenfunctie, een normale werking van het hart, een normale bloeddruk en normale triglyceridengehalten in het bloed.
Vette vis en visoliecapsules
Vette vis en visoliecapsules bevatten de Omegavetzuren eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA). Als je niet genoeg vette vis eet, heb je niet genoeg DHA in je lichaam. Veel mensen denken dat lijnzaadolie ook voldoende Omega-3 levert, maar die omzetting kan het lichaam vaak niet goed maken. Daar is een enzym voor nodig waar veel mensen een tekort aan hebben, doordat ze te veel Omega-6 binnenkrijgen. In de natuur wordt Omega-3 aangeleverd met een anti-oxidant (polyfenolen), zodat het niet bederft. Visoliecapsules bevatten geen polyfenolen, waardoor de olie snel ranzig wordt en vaak te weinig effect blijkt te hebben. Een goede dosering van de juiste Omega-3 olie met polyfenolen is onmisbaar voor een goede gezondheid.
Tekort aan Omega-3?
Elvira Zwanikken van Body-Pitstop: ‘Om precies te weten of er een Omega 3-tekort is en hoeveel er dan vervolgens nodig is, maak ik gebruik van een labtest waarmee de Omega 3-status gemeten kan worden. Eén druppel bloed wordt in een laboratorium getest. De dosering van de olie wordt bepaald naar aanleiding van de uitkomst van de test en het lichaamsgewicht. Na 4 maanden wordt er opnieuw getest, zodat het resultaat zichtbaar is. In de tussentijd voel je je ook beter dan je voor mogelijk had gehouden!’
Omega-3 vs. Omega-6
Krijg jij veel Omega-6 en weinig Omega-3 binnen? Deze twee horen in balans te zijn. Wanneer dit uit balans is, heb je meer risico op het krijgen van laaggradige ontsteking, wat kan leiden tot verschillende klachten. Langdurige laaggradige ontsteking is slecht voor je gezondheid en kan een voorbode worden van de ontwikkeling van kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas.
Omega-6
Waar zit Omega-6 allemaal in?
- vlees
- plantaardige olie, sojaolie, maïsolie
- margarine
- bak- en braadproducten
- kant-en-klaarproducten
- fastfood
- koekjes
- chips
Omega-3
Waar zit Omega-3 allemaal in?
- vette vis, schaal- en schelpdieren
- noten en zaden
- peulvruchten
- zeewier
- pompoen
- avocado
- groene bladgroenten
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.