
Voor je handprobleem naar de plastisch chirurg?
Je handen zijn ontzettend belangrijk, want je doet er dagelijks van alles mee. Het is dan ook heel vervelend als je je handen niet of niet goed kunt gebruiken. Gelukkig is er wat aan te doen door de plastisch chirurg. In Kliniek Alphen wordt heel veel zorg besteed aan het vergemakkelijken van de behandeling van problemen aan de hand. Er wordt zoveel mogelijk getracht alles in eigen huis te doen, waardoor de patiënt nauwelijks wachttijd heeft.
Carpale Tunnel Syndroom
Neem het Carpale Tunnel Syndroom (CTS), waar zeer veel mensen hinderlijke last van ondervinden. Bij deze afwijking ligt een belangrijke zenuw van de hand bekneld in de pols. Hierdoor hebben mensen last van tintelingen en een doof gevoel in de vingers, en laten ze gemakkelijk dingen uit de handen vallen. Als CTS door de huisarts wordt vermoed en de patiënt naar Kliniek Alphen wordt verwezen, volgt niet alleen een intake, maar zal ook meteen met een echo worden vastgesteld of er sprake is van een beklemming van de zenuw en dus CTS. Er hoeft dus geen aanvullend en pijnlijk onderzoek in het ziekenhuis bij de neuroloog plaats te vinden, waardoor sneller de juiste behandeling kan worden ingesteld. De huisarts kan zelf een brace voorschrijven of een injectie geven, en pas als dit niet helpt, kan bij Kliniek Alphen met een kleine kijkoperatie de zenuwbeklemming worden verholpen.
De modernste technieken
Dit is een van de vele voorbeelden waarop met handproblemen wordt omgegaan in Kliniek Alphen. Alles is erop gericht om het de patiënt nóg gemakkelijker te maken. Het is immers al vervelend genoeg dat het handprobleem er überhaupt is. Andere aandoeningen die veel in Kliniek Alphen worden behandeld, zijn de ziekte van Dupuytren ofwel de koetsiershand, trigger fingers en peesontstekingen. Er wordt daar volgens de nieuwste richtlijnen en met de modernste technieken gewerkt door innovatieve specialisten. Dat geeft een veilig gevoel als er iets bij jou ‘aan de hand’ is!
-
Je handen lijken een vanzelfsprekend hulpmiddel in het dagelijks leven, tot je ineens geconfronteerd wordt met handproblemen. Een eenvoudige handeling kan dan ineens een flinke uitdaging worden.
-
Als je regelmatig ’s nachts wakker wordt van pijn of tintelingen in je hand, en schudden helpt niet meer, dan is de kans groot dat je een zogenaamd ‘Carpale Tunnel Syndroom’ (CTS) hebt.
-
In Spijkenisse Medisch Centrum worden regelmatig kijkoperaties van de pols uitgevoerd: een zogenaamde ‘polsscopie’. Hiermee kunnen veel afwijkingen van de pols op een relatief eenvoudige manier behandeld worden. De wachttijd voor een polsscopie in Spijkenisse Medisch Centrum is korter ten opzichte van andere ziekenhuizen.
-
Het gebeurt plastisch chirurg John van der Werff nog regelmatig dat patiënten zich openlijk afvragen waarom zij voor hun handprobleem naar hem zijn verwezen. Als hij ze dan vervolgens uitlegt dat de hand een van de meest ingewikkelde organen is die het menselijk lichaam kent wat betreft vorm en functie en dat plastisch chirurgen zich dagelijks met deze problemen bezighouden, kan hij ze geruststellen.
-
Ook als je niet beweegt voel je het, die vervelende heuppijn. Veel mensen krijgen op een punt in hun leven last van heupklachten, met als gevolg verminderde mobiliteit. Lopen, liggen, zitten: allemaal doet het zeer.
-
Voel je je vaak duizelig, vermoeid en lusteloos? Heb je het gevoel dat je voortdurend bevestiging en energie zoekt bij anderen en te snel toegeeft, zelfs als dit niet bij je karakter past?
-
Jacob was boer in hart en nieren. Hij had zijn vader destijds opgevolgd in het boerenbedrijf dat al generaties lang in de familie was. Opeens was er voor hem een duistere periode.
-
December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten.
-
De maand van de gezellige familiebijeenkomsten is weer aangebroken. Sinterklaas vieren we met cadeaus, gedichten en surprises.
-
In haar jeugd was Merel altijd erg sportief geweest. Sportief én actief. Een paar keer in de week trainde ze samen met de andere meiden van haar volleybalteam om zich voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag.