handprobleem

Voor je handprobleem naar de plastisch chirurg?

Je handen zijn ontzettend belangrijk, want je doet er dagelijks van alles mee. Het is dan ook heel vervelend als je je handen niet of niet goed kunt gebruiken. Gelukkig is er wat aan te doen door de plastisch chirurg. In Kliniek Alphen wordt heel veel zorg besteed aan het vergemakkelijken van de behandeling van problemen aan de hand. Er wordt zoveel mogelijk getracht alles in eigen huis te doen, waardoor de patiënt nauwelijks wachttijd heeft.

Carpale Tunnel Syndroom

Neem het Carpale Tunnel Syndroom (CTS), waar zeer veel mensen hinderlijke last van ondervinden. Bij deze afwijking ligt een belangrijke zenuw van de hand bekneld in de pols. Hierdoor hebben mensen last van tintelingen en een doof gevoel in de vingers, en laten ze gemakkelijk dingen uit de handen vallen. Als CTS door de huisarts wordt vermoed en de patiënt naar Kliniek Alphen wordt verwezen, volgt niet alleen een intake, maar zal ook meteen met een echo worden vastgesteld of er sprake is van een beklemming van de zenuw en dus CTS. Er hoeft dus geen aanvullend en pijnlijk onderzoek in het ziekenhuis bij de neuroloog plaats te vinden, waardoor sneller de juiste behandeling kan worden ingesteld. De huisarts kan zelf een brace voorschrijven of een injectie geven, en pas als dit niet helpt, kan bij Kliniek Alphen met een kleine kijkoperatie de zenuwbeklemming worden verholpen.

De modernste technieken

Dit is een van de vele voorbeelden waarop met handproblemen wordt omgegaan in Kliniek Alphen. Alles is erop gericht om het de patiënt nóg gemakkelijker te maken. Het is immers al vervelend genoeg dat het handprobleem er überhaupt is. Andere aandoeningen die veel in Kliniek Alphen worden behandeld, zijn de ziekte van Dupuytren ofwel de koetsiershand, trigger fingers en peesontstekingen. Er wordt daar volgens de nieuwste richtlijnen en met de modernste technieken gewerkt door innovatieve specialisten. Dat geeft een veilig gevoel als er iets bij jou ‘aan de hand’ is!

Datum: 14 februari 2020