huidveroudering

5 adviezen om huidveroudering tegen te gaan

Rimpels en lijntjes zijn tekenen van natuurlijke huidveroudering. Iedereen krijgt ze op den duur. Toch kan het zijn dat je ze liever nog even niet ziet – je zou je huid het liefste zo jong mogelijk houden! Met goede huidverzorging kun jij je huid verjongen en de rimpels en lijntjes zo min mogelijk houden.

Wat is huidveroudering eigenlijk?

Hoe ontstaat huidveroudering? Naarmate je ouder wordt, begint je huid steeds minder collageen en elastine aan te maken. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat je huid zich gewoonlijk goed kan herstellen van invloeden van buitenaf. Wanneer deze collageenaanmaak vermindert, leidt dit ook tot een snellere huidveroudering. Dit betekent dat rimpels, lijntjes, pigmentvlekken en andere huidproblemen sneller hun kop opsteken.

Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om huidveroudering zo veel mogelijk tegen te gaan. Hier zijn adviezen om jouw huid gezond en soepel te houden!

1. Bescherm je huid

Hou je van lekker zonnen in de zomer? Goed voor de aanmaak van vitamine D en een bruin kleurtje, maar minder goed voor je huid zelf. De uv-straling van de zon kan je huid beschadigen en doen uitdrogen. Bescherm daarom je huid altijd, ook in de winter, met crème met een spf-factor!

2. Neem een momentje voor jezelf

Wist je dat stress een oorzaak kan zijn van huidveroudering? Omdat je lichaam door stress altijd ‘aan’ staat, neemt je lichaam minder tijd voor celvernieuwing. Met als gevolg een drogere en hierdoor sneller verouderende huid. Door af en toe wat ‘me-time’ in te plannen, voorkom je dat je huid ten onder gaat aan stress.

3. Behandel je huid met de juiste producten

Goede huidverzorging – reiniging, hydratatie en bescherming – zorgt voor een vertraging van huidveroudering. Maar iedere huid is anders. Daarom is het belangrijk om producten te gebruiken die passen bij jouw huidtype. De producten van de Obagi ELASTIderm Collectie zijn specifiek gericht op het tegengaan van huidveroudering. Het Bi-Mineral Contour Complex van deze producten zorgt ervoor dat de huid zichzelf kan herstellen.

4. Zorg dat je de juiste stoffen binnenkrijgt

Iedereen weet dat roken en alcohol drinken niet de beste keuzes zijn voor je lichaam. Dit geldt ook voor je huid. Roken en veel alcohol drinken zorgen ervoor dat je sneller een uitgedroogde huid hebt. Dit kan huidproblemen en huidveroudering versnellen. De stoffen waar je naar op zoek moet gaan, zijn antioxidanten. Antioxidanten kunnen het proces van huidveroudering vertragen, doordat zij het natuurlijk herstel bevorderen.

5. Let op je vitamine C

Een belangrijk antioxidant is vitamine C. Vitamine C ondersteunt de huid in de aanmaak van collageen en het zorgt voor een verbeterde huidvernieuwing. Hierdoor ziet je huid er glanzend en soepel uit. Dit zit niet alleen in fruit en groente, zoals spruitjes, paprika, aardbeien en kool, je kunt vitamine C ook met producten binnenkrijgen. Door gebruik van bijvoorbeeld een vitamine C-serum kun je ervoor zorgen dat jouw huid er fris en soepel uit blijft zien.

De aandacht die je verdient

Door je huid de aandacht te geven die het verdient, kun jij huidveroudering eindelijk een halt toeroepen. Wil je nog betere resultaten bereiken? Dan is het goed om je huid te verzorgen met de beste producten. De producten van Obagi Nederland richten zich op het ontketenen van het potentieel van je huid. De anti-aginglijn, de Obagi ELASTIderm Collectie, is specifiek gericht op het stimuleren van de huid om zichzelf weer te herstellen. Je hoeft niet meer bang te zijn voor rimpels of lijntjes waar je ze helemaal nog niet wilt zien: het is tijd om weer te stralen!

Datum: 19 november 2021