huilbaby

Een huilbaby die niet meer huilt

Hoera! Je wordt ouder van een jongetje of een meisje. Je kunt je geluk niet op… tot het moment dat je merkt dat niet alles op rolletjes verloopt. Natuurlijk, alle kinderen huilen. Dat hoort er nou eenmaal bij. In sommige gevallen huilt een baby helaas meer dan gebruikelijk.

Huilgedrag

Dit huilgedrag kent diverse oorzaken. De voeding kan een rol spelen, wanneer er sprake is van een koemelkallergie of een lactose-intolerantie. Ook kunnen de zwangerschap en de geboorte van het kindje een aantal problemen veroorzaken.

‘Normale’ bevalling

Gedurende de geboorte gebeurt er een hoop. Bij een ‘normaal’ verlopende bevalling ligt het kindje met het hoofdje naar beneden in het bekken en met zijn bekken naar boven. Van hieruit duwen de weeën het kindje geleidelijk aan dieper het bekken in, waarna het kindje via het geboortekanaal ter wereld komt. Gedurende dit proces draait het hoofdje over en weer van links naar rechts, om uiteindelijk in een gestrekte positie naar buiten te komen. Wanneer dit vloeiend verloopt, is er vrij weinig aan de hand.

Weeën

Soms loopt dit proces alleen niet zo vlekkeloos, maar blijft het kindje als het ware een beetje in het geboortekanaal vastzitten. Als de weeënstorm zich dan voortzet, kan het zijn dat het kindje als het ware in elkaar gedrukt wordt, in de lengterichting van de wervelkolom. Wanneer het hoofdje blijft steken kan dit, buiten de spanning van de wervelkolom, zelfs leiden tot een compressie ter hoogte van de bovenste nekwervels en/of de schedelbasis.

In sommige gevallen huilt een baby helaas meer dan gebruikelijk

Symptomen

Enkele symptomen die hieruit vaak voortvloeien zijn een voorkeurshouding, overstrekken, schrikkerig gedrag en niet graag op de rug willen liggen. Doordat er vanuit de schedelbasis een hersenzenuw (nervus vagus) verloopt, die onder andere vrijwel het hele maagdarmstelsel voorziet van zenuwimpulsen, kan dit mogelijk leiden tot darmklachten als krampjes, reflux, obstipatie of juist diarree.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze die de bewegingsverliezen in het menselijk lichaam voor jong en oud in kaart brengt. Bewegingsverliezen benadelen ons opvangvermogen en kunnen zich na verloop van tijd uiten in klachten als rugpijn, hoofdpijn, buikpijn, buikkrampen (huilbaby’s), onrust, whiplash, nekklachten, vermoeidheid, maag- en darmklachten enzovoort.

Bewegingswinst

Via een zachte (lichte rek) of stevige benadering (manipulatie) bewerkstelligt de osteopaat via de handen bewegingswinst waardoor de vloeistoffen (bloed, lymfe, hersenvocht enzovoort) weer gaan stromen en het zelfgenezende vermogen doorkomt. Osteopathie is een veilige behandelingsmethode voor iedereen!

Zachte technieken

Osteopathie is een veilige behandelmethode, zeker voor baby’s. De technieken zijn zacht en er wordt bij baby’s en jonge kinderen nóóít ‘gekraakt’. Eén allerlaatste, maar zeer belangrijke noot dient nog te worden toegevoegd. Wanneer er sprake is van ‘ziek zijn’ van een kindje, raadpleeg dan áltijd eerst een arts.

‘Mijn zoon huilt niet meer’

Nicole: ‘Onze zoon huilde en huilde en huilde. Mijn moeder kreeg ineens een ingeving: hij moet naar een osteopaat! Een osteopaat van OsteoGroep heeft hem 4 keer behandeld en hij huilt niet meer. Er bleek veel spanning in zijn nekje en hoofdje aanwezig te zijn door de pittige bevalling en daar had hij erg veel last van. Ik kan een osteopaat zeker aanbevelen. Een behandeling is zeer ontspannend en onze zoon is zelfs een keer tijdens de behandeling in slaap gevallen. Niet te lang mee wachten!’

Datum: 27 februari 2018