kindermassagetherapie

Kindermassagetherapie laat je kind weer kind zijn

Onrustig gedrag, concentratieproblemen en slaapstoornissen: veel kinderen hebben tegenwoordig te maken met deze klachten. Klachten waardoor je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Heb jij het gevoel dat dit bij jouw kind ook het geval is en ben je op zoek naar professionele begeleiding? Mijn kindermassagetherapie is wellicht de oplossing. Ik combineer massages met therapeutisch spel wat veel positieve effecten heeft op de gemoedstoestand van kinderen.

Kindermassagetherapie

Per kind bekijk ik hoe de therapie eruit komt te zien. Ieder kind is immers uniek. De kindermassagetherapie kan naast de massage ook bestaan uit bijvoorbeeld ontspannings- en ademhalingsoefeningen, muziek, verhalen, meditatie of aromatherapie. De combinatie van massage en therapeutisch spel zorgt ervoor dat het kind weer in contact komt met zijn lichaam. Een blij en tevreden kind is natuurlijk wat iedere ouder wilt.

Kindermassagetherapie tovert weer een lach op zijn of haar gezicht

Ondergestopte aanrakingsdrang

Ik zie het bij mijn eigen kinderen ook: de voornaamste communicatiewegen blijven de laptop, tablet en smartphone. Nou is er niks mis met deze virtuele wereld, als er ook offline volop wordt gecommuniceerd. Bij de geboorte van een kind is de eerste emotionele band zelfs gebaseerd op aanraking. Deze aanrakingsdrang wordt helaas snel afgeleerd bij kinderen. Dat is ontzettend jammer, want dit kan namelijk leiden tot onder andere slaapstoornissen, stress, onrustig gedrag en concentratieproblemen. Allemaal problemen die kunnen leiden tot een kind dat niet zorgeloos kind kan zijn.

Meer inzicht in zichzelf

Voor een kind dat niet lekker in zijn vel zit, is het soms lastig om aan te geven wat het precies is waar hij mee zit. Tijdens de massagetherapie probeer ik samen met jouw kind inzicht te creëren in de gevoelens, vragen of klachten die hij heeft. Dit proces kan zorgen voor meer zelfvertrouwen, meer verantwoordelijkheid nemen, bewuster omgaan met eigen en andermans grenzen, uiting geven aan gevoelens en verbetering van concentratie en slaapritme. Ik zie kinderen positief veranderen en weer met een gelukkig gevoel de deur uit lopen, en dat is waar ik het natuurlijk allemaal voor doe.

Ontwikkeling

Als ouder ben je van essentieel belang in het veranderproces van je kind. De start van de therapie begint daarom ook altijd met een oudergesprek waarbij we samen bekijken waar jouw kind behoefte aan heeft. Tussendoor zullen we evaluatiegesprekken houden, zodat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen van je kind. Tot slot geef ik je tips en tricks om weer een glimlach op het gezicht van je kind te krijgen.

Datum: 14 februari 2019